فیبرنوری

January 2, 2024
8:36 سه شنبه، 12ام دیماه 1402
کد خبر: 156446

بررسی زمینه استفاده گسترده تر از تولیدات داخل در پروژه ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها

در جلسه‌ای با حضور معاونان وزارت ارتباطات و وزارت صمت زمینه حضور گسترده تر بخش خصوصی در پروژه‌های ملی به ویژه پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها بررسی شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، جلسه بررسی مشکلات تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی و ارتباطی برای حضور فعال‌تر و گسترده‌تر در پروژه‌های ملی به ویژه پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها برگزار شد.
این جلسه که به دعوت معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، میثم عابدی، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات؛ سید محمد رضوی زاده، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ سید محمد موسوی، معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت؛ حسین ریاضی، رئیس هیئت مدیره سندیکای مخابرات و فعالان حوزه تولید تجهیزات مخابراتی و ارتباطی حضور داشتند.
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات در تشریح دلایل برگزاری این جلسه با تاکید بر اینکه از جمله اصول ما در ارتباط با برنامه‌های توسعه‌ای وزارت ارتباطات، استفاده حداکثری از صنایع و تولیدات داخلی است گفت: در حال حاضر مهمترین و بزرگترین پروژه‌ای که در وزارت ارتباطات دنبال می‌شود، پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارهاست که در این پروژه بزرگ، اپراتورها نیاز گسترده‌ای به تجهیزات پسیو و اکتیو دارند.
انصاری ادامه داد: با این حال بررسی‌های ما نشان می‌دهد که در مسیر حرکت سریع‌تر چرخ صنعت مخابراتی و ارتباطی موانعی وجود دارد که رفع آن نیازمند همراهی همه دستگاه‌ها به ویژه در وزارت صمت، بانک مرکزی برای تامین ارز مورد نیاز برای واردات مواد اولیه و گمرک برای ترخیص به موقع کالاهای وارداتی است.
معاون وزارت ارتباطات تصریح کرد: به همین منظور امروز از آقای موسوی معاون محترم وزارت صمت دعوت کردیم که در این جلسه حضور پیدا کنند تا درخواست ها و دغدغه‌های فعالان بخش و نمایندگان سندیکا را بشنوند تا بتوانیم به راهکارهای مناسب در این زمینه دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به برگزاری این جلسه بلافاصله بعد از نمایشگاه تلکام، افزود: در نمایشگاه تلکام، تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی و ارتباطی در دیدار با معاون وزیر صمت، بخشی از مشکلات خود را مطرح کردند و امروز قرار است این مشکلات جامع‌تر بیان شود تا به یک جمع‌بندی و ارایه راهکار مناسب دست پیدا کنیم.
انصاری در خاتمه تاکید کرد: به هر حال برای کنار زدن موانع و مشکلات پیش روی تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی و ارتباطی باید تصمیمات ملی گرفته شود و امیدواریم با همراهی دستگاه های متولی مثل وزارت صمت، بانک مرکزی، گمرک و وزارت ارتباطات زمینه برای حضور فعال تر و گسترده تر بخش خصوصی در پروژه های ملی به ویژه پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها فراهم شود.
در ادامه این جلسه نماینده‌ای از سندیکای صنعت مخابرات در گزارشی، عمده مشکلات تولیدکنندگان را تشریح کرد که در بخشی از این گزارش مهم‌ترین چالش این صنعت، درآمدهای ریالی و هزینه‌های دلاری عنوان شد.
نقش مهم تولیدکنندگان در پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها و ایجاد شفافیت در زمینه نیازمندی های اپراتورها در این پروژه به منظور ایجاد آمادگی برای تامین این نیازمندی ها از دیگر مواردی بود که در این گزارش به آن اشاره شد.
نماینده سندیکای مخابرات همچنین بزرگترین چالش تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی و ارتباطی را تأخیر در تایید تخصیص ارز، حواله ارز توسط بانک ها، ترخیص مواد اولیه از گمرک و از تاخیر در پرداخت اپراتورها عنوان کرد.
در پایان نیز درخواست‌هایی از جمله حضور نمایندگان سندیکا در جلسات برنامه‌ریزی اپراتورها، اعلام صریح و دقیق برنامه های جاری و آتی اپراتورها، انعقاد قراردادهای بزرگ و تجمیعی به منظور توجیه‌پذیر کردن یا اقتصادی شدن تولید، اصلاح قراردادها و ایجاد کمیته مشترک سندیکا با وزارت ارتباطات به عنوان نظارت مطرح شد.
در ادامه این جلسه نیز معاون وزیر صنعت و معاونان وزیر ارتباطات به بیان نقطه نظرات خود با هدف ریشه یابی و گره گشایی از مشکلات تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی و ارتباطی پرداختند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.