سخت‌افزار

هوش مصنوعی

January 4, 2024
0:13 پنجشنبه، 14ام دیماه 1402
کد خبر: 156671

سونی، کانن و نیکون روی فناوری جدیدی برای مبارزه با محتواهای جعلی کار می‌کنند

منبع: Digiato

شرکت‌های نیکون، سونی و کانن روی فناوری جدیدی کار می‌کنند که از طریق خود دوربین‌ها، تأیید اصالت عکس‌ها را ساده‌تر می‌کند.

غول‌های حوزه تولید دوربین ژاپن، یعنی نیکون، سونی و کانن روی فناوری جدیدی کار می‌کنند که تأیید اصالت عکس‌ها را ساده می‌کند. همکاری این شرکت‌ها به‌عنوان بخشی از برنامه مداوم آن‌ها برای مقابله با دیپ‌فیک‌ها اعلام شده است.

به گفته Nikkei Asia، فناوری در حال ساخت توسط غول‌های ژاپنی به عکاسان اجازه می‌دهد تا از طریق خود دوربین یک امضای دیجیتال روی کارهایشان ثبت کنند. سپس می‌توان این امضای دیجیتال را که شامل اطلاعاتی مانند نام عکاس و تاریخ، زمان و مکان عکس‌برداری می‌شود، از طریق یک اپلیکیشن رایگان مبتنی بر وب که Verify نام دارد، تأیید کرد.

در مقابل، اگر تصویری توسط هوش مصنوعی ساخته یا از آن برای تغییر یک تصویر واقعی استفاده شده باشد، Verify آن را به‌عنوان «بدون اعتبار محتوا» مشخص می‌کند.

انتظار می‌رود تا این فناوری جدید امسال در دسترس قرار بگیرد، و سونی با ارائه یک به‌روزرسانی نرم‌افزاری برای سه دوربین بدون آینه حرفه‌ای خود تا «بهار سال 2024» پیشتاز این برنامه خواهد بود. بااین‌حال، هنوز مشخص نشده که این فناوری برای کدام مدل‌ها در دسترس قرار خواهد گرفت.

کانن نیز به همین صورت، این فناوری را کمی دیرتر به برخی از دوربین‌های حرفه‌های خود اضافه خواهد کرد و همچنین ممکن است مدل جدیدی در سال 2024 با پشتیبانی از آن عرضه شود. علاوه‌براین، Canon قصد دارد برنامه منحصربه‌فرد خود برای تشخیص واقعی‌بودن یک عکس را نیز منتشر کند. سونی و کانن همچنین قصد دارند از این رویکرد برای تشخیص ویدیوهای واقعی نیز استفاده کنند، اما اطلاعات بیشتری از آن هنوز مشخص نشده است.

از سوی دیگر، نیکون قصد دارد این ویژگی را برای تمام دوربین‌های بدون آینه خود ارائه کند، اما هنوز مشخص نیست که به‌روزرسانی‌های مربوط به آن چه زمانی در دسترس قرار خواهند گرفت.

البته باید اشاره کرد که دوربین‌های نیکون، سونی و کانن اولین دستگاه‌هایی نخواهند بود که به فناوری احراز هویت مجهز می‌شود. دوربین M11-P شرکت لایکا هم‌اکنون دارای قابلیتی به نام Content Credentials است که می‌تواند اطلاعاتی مانند مشخصات دستگاه، مالک، تاریخ و زمان را در تصویر جاسازی کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.