سونی، کانن و نیکون روی فناوری جدیدی برای مبارزه با محتواهای جعلی کار میکنند
شرکتهای نیکون، سونی و کانن روی فناوری جدیدی کار میکنند که از طریق خود دوربینها، تأیید اصالت عکسها را سادهتر میکند.
غولهای حوزه تولید دوربین ژاپن، یعنی نیکون، سونی و کانن روی فناوری جدیدی کار میکنند که تأیید اصالت عکسها را ساده میکند. همکاری این شرکتها بهعنوان بخشی از برنامه مداوم آنها برای مقابله با دیپفیکها اعلام شده است.
به گفته Nikkei Asia، فناوری در حال ساخت توسط غولهای ژاپنی به عکاسان اجازه میدهد تا از طریق خود دوربین یک امضای دیجیتال روی کارهایشان ثبت کنند. سپس میتوان این امضای دیجیتال را که شامل اطلاعاتی مانند نام عکاس و تاریخ، زمان و مکان عکسبرداری میشود، از طریق یک اپلیکیشن رایگان مبتنی بر وب که Verify نام دارد، تأیید کرد.
در مقابل، اگر تصویری توسط هوش مصنوعی ساخته یا از آن برای تغییر یک تصویر واقعی استفاده شده باشد، Verify آن را بهعنوان «بدون اعتبار محتوا» مشخص میکند.
انتظار میرود تا این فناوری جدید امسال در دسترس قرار بگیرد، و سونی با ارائه یک بهروزرسانی نرمافزاری برای سه دوربین بدون آینه حرفهای خود تا «بهار سال 2024» پیشتاز این برنامه خواهد بود. بااینحال، هنوز مشخص نشده که این فناوری برای کدام مدلها در دسترس قرار خواهد گرفت.
کانن نیز به همین صورت، این فناوری را کمی دیرتر به برخی از دوربینهای حرفههای خود اضافه خواهد کرد و همچنین ممکن است مدل جدیدی در سال 2024 با پشتیبانی از آن عرضه شود. علاوهبراین، Canon قصد دارد برنامه منحصربهفرد خود برای تشخیص واقعیبودن یک عکس را نیز منتشر کند. سونی و کانن همچنین قصد دارند از این رویکرد برای تشخیص ویدیوهای واقعی نیز استفاده کنند، اما اطلاعات بیشتری از آن هنوز مشخص نشده است.
از سوی دیگر، نیکون قصد دارد این ویژگی را برای تمام دوربینهای بدون آینه خود ارائه کند، اما هنوز مشخص نیست که بهروزرسانیهای مربوط به آن چه زمانی در دسترس قرار خواهند گرفت.
البته باید اشاره کرد که دوربینهای نیکون، سونی و کانن اولین دستگاههایی نخواهند بود که به فناوری احراز هویت مجهز میشود. دوربین M11-P شرکت لایکا هماکنون دارای قابلیتی به نام Content Credentials است که میتواند اطلاعاتی مانند مشخصات دستگاه، مالک، تاریخ و زمان را در تصویر جاسازی کند.