اتومیشن

فناوری اطلاعات

January 8, 2024
8:24 دوشنبه، 18ام دیماه 1402
کد خبر: 157174

ساخت دیوارهای ساحلی با کمک روبات‌ها

میترا جلیلی – ایران: این روزها فناوری به ابعاد مختلف به زندگی بشر ورود کرده تا زندگی راحت‌تر شود و ساخت و ساز هم از این قاعده مستثنی نیست. پرینت سه‌بعدی و روبات‌ها به این عرصه ورود کرده‌اند و به‌تازگی یک بیل مکانیکی روباتیک خبرساز شده است.
ساختن یک دیوار بزرگ با چیدن دقیق تخته سنگ‌هایی با اشکال مختلف و نامتقارن روی یکدیگر، کار چندان آسانی نیست بویژه اگر ردپای انسان در این کار دیده نشود و یک بیل مکانیکی روباتیک بخواهد بدون دخالت بشر، این دیوار را بسازد.
به‌تازگی محققان مؤسسه تحقیقاتی ETH زوریخ، یک بیل مکانیکی روباتیک با نام HEAP را طراحی کرده‌اند که در نخستین کار آزمایشی خود موفق شده است یک دیوار ساحلی را با استفاده از سنگ‌های موجود در ساحل و بدون دخالت هیچ انسان یا اپراتوری بسازد.
روبات HEAP در واقع یک بیل مکانیکی 12 تنی است که توسط تیمی از مؤسسه تحقیقاتی ETH زوریخ اصلاح و به یک روبات تبدیل شده است. از جمله اصلاحات می‌توان به نصب یک سیستم موقعیت‌یابی جهانی GNSS، یک IMU (واحد اندازه‌گیری اینرسی) روی شاسی، یک ماژول کنترل و همچنین سنسورهای LiDAR در کابین و بازوی حفاری این روبات اشاره کرد.
برای ساخت این دیوار، HEAP ابتدا سایت ساخت‌وساز را اسکن کرده و سپس با ایجاد یک نقشه سه‌بعدی از آن و ثبت مکان‌های تخته‌سنگ‌های موجود در محل که وزن برخی به چندین تن می‌رسد، کار خود را آغاز کرد. این روبات برای تخمین وزن و مرکز ثقل هر تخته سنگی که از روی زمین بلند می‌کند و همچنین ثبت شکل سه‌بعدی آن، از فناوری بینایی کامپیوتری بهره می‌گیرد.
همچنین با استفاده از الگوریتمی که روی ماژول کنترل اجرا می‌شود، این روبات می‌تواند بهترین مکان را برای قرار گرفتن هر تخته سنگی تعیین کند تا یک دیوار سنگ خشک پایدار به ارتفاع 6 متر (20 فوت) و طول 65 متر (213 فوت) ساخته شود. (سنگ خشک به دیواری اطلاق می‌شود که فقط از سنگ‌های انباشته ساخته شده است و هیچ ملاتی در این روند ساخت به کار نرفته است).
در دیواری که توسط بیل مکانیکی روباتیک ساخته شده، تقریباً 20 تا 30 تخته سنگ در هر ردیف قرار دارد و روبات با ارزیابی مناسب تک‌تک تخته سنگ‌ها موفق به ساخت یک دیوار منسجم و محکم شده است.
این روبات می‌تواند از هرگونه مصالح ساختمانی موجود در طبیعت بهره بگیرد و نیازی نیست که برای آوردن سنگ‌ها از مکان‌های دیگر به محل مورد نظر، انرژی و هزینه صرف شود. هرچند این دیوار به صورت آزمایشی ساخته شده ولی نوید می‌دهد که روزی بتوان بدون دخالت انسان، تنها با استفاده از روبات‌ها و با کمترین هزینه، به ساخت و ساز پرداخت.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.