آزمایش زیرساختهای مخابراتی خراسان رضوی برای احراز هویت الکترونیک رای دهندگان در 76 درصد شعب ثابت موفق بود
رییس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات خراسان رضوی گفت: آزمایش زیرساختهای مخابراتی برای تامین شبکه ارتباطی دستگاه های احراز هویت الکترونیک رای دهندگان در ۷۶ درصد شعب ثابت و ۳۳ درصد شعب اخذ رای سیار در این استان موفق بوده است.
به گزارش ایرنا، حسن امیری روز چهارشنبه در نشست خبری ستاد انتخابات خراسان رضوی با محوریت “برگزاری انتخابات الکترونیک” افزود: هم اکنون چهار هزار و ۵۴۵ شعبه اخذ رای در خراسان رضوی برای انتخابات ۱۱ اسفند ماه تعیین و جانمایی شده است که از این تعداد سه هزار و ۵۶۴ شعبه اخذ رای ثابت و بقیه سیار است.
وی ادامه داد: ۹۸۱ شعبه اخذ رای سیار در استان تعیین شده که دارای بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ نقطه نیازمند به شبکه های مخابراتی است به عنوان نمونه در مسیر تردد یک شعبه اخذ رای سیار چند روستا قرار دارد که هر روستا یک نقطه اتصال به شبکه مخابراتی محسوب می شود.
رییس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات خراسان رضوی گفت: تاکنون ۴۵ درصد از این نقاط برای شعب سیار، از نظر داشتن اتصال به اینترنت یا شبکه های مخابراتی نظیر سامانه های “یو. اس. اس. دی” بررسی شده است که در مجموع نقاط بررسی شده معادل ۳۳ درصد شعب اخذ سیار استان هستند.
امیری افزود: از مجموع نقاط اتصال در ۷۶ درصد از شعب اخذ رای ثابت و ۳۳ درصد از شعب اخذ رای سیار در مناطق شهری و روستایی استان که مورد بررسی قرار گرفته، تنها ۱۳ نقطه فاقد شبکه های مخابراتی شامل اینترنت یا دیگر سامانه های مخابراتی شناسایی شده است و مقرر شد مجموعه های مخابراتی برای نصب دستگاه های “بی. تی. اس” تلفن همراه در برخی نقاط اقدام کنند.
وی ادامه داد: بررسی و آزمایش باقیمانده شعب اخذ رای سیار و ثابت خراسان رضوی از نظر اتصال به شبکه های مخابراتی تا هفته های آینده به سرانجام خواهد رسید و از پوشش مخابراتی همه شعب اخذ رای استان اطمینان حاصل خواهد شد.
رییس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات خراسان رضوی اظهار کرد: با توجه به اتصال لحظه ای و برخط شعب اخذ رای و سامانه های احراز هویت به سامانه های وزارت کشور، امکان رای گیری مجدد از یک فرد و کدملی ممکن نیست و اگر فردی بخواهد ۲ بار با یک کد ملی رای دهد امکان ندارد.
امیری افزود: در دوره قبلی انتخابات در خراسان رضوی از رای گیری بیش از ۸۰۰ نفر با یک کد ملی جلوگیری شد و همچنین از رای دادن ۱۸ نفر با شناسنامه فرد فوت شده نیز ممانعت به عمل آمد.
آزمایش زیرساختهای مخابراتی خراسان رضوی برای احراز هویت الکترونیک رای دهندگان موفق بود
خراسان رضوی آماده برگزاری احتمالی انتخابات تمام الکترونیک است
مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان رضوی هم در این نشست گفت: در این دوره از انتخابات شهروندان علاوه بر کارت ملی با شناسنامه، گواهینامه رانندگی، کارت پایان خدمت و گذرنامه می توانند رای دهند و فرایند احراز هویت با این مدارک هم انجام خواهد شد.
امیر فریدنیا افزود: تاکنون ۹ دوره آموزشی انتخابات برای عوامل اجرایی برگزار شده است و در بسیاری از فرمانداری ها نیز نمایندگان فرماندار در شعب اخذ رای تعیین شده اند و برای آموزش آنها نیز اقدام خواهد شد.
وی ادامه داد: از ابتدای اسفند ماه نیز برای عوامل فراجا که قرار است در شعب اخذ رای حضور پیدا کنند دوره آموزشی ۲ تا سه روزه برگزار خواهیم کرد.
سخنگوی ستاد انتخابات خراسان رضوی همچنین از استقرار یک ضابط قضایی در هر شعبه اخذ رای خبر داد و افزود: برای نخستین بار در قالب فعالیت بازرسان یک ناظر در هر شعبه اخذ رای مستقر می شود و تخلفات روی داده در روز انتخابات که با حضور قاضی ویژه ای از دادگستری خراسان رضوی تعیین خواهد شدرسیدگی می شود.
فریدنیا افزود: احراز هویت رای دهندگان در انتخابات ۱۱ اسفند ماه به صورت تمام الکترونیکی خواهد بود اما برگزاری تمام الکترونیک انتخابات به تصمیم و تایید شورای نگهبان بستگی دارد.
وی ادامه داد: در صورت تصویب و ابلاغ برگزاری تمام الکترونیک انتخابات شامل احراز هویت، رای گیری و شمارش آرا با صندوق های اخذ رای الکترونیکی، این شیوه اخذ رای در حوزه انتخابیه مشهد و کلات و یا حوزه های انتخابیه “نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه” و”سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب، داورزن و ششتمد” انجام می شود.
مردم خراسان رضوی از ۱۲ حوزه انتخابیه ۱۸ نماینده را راهی مجلس شورای اسلامی میکنند؛ همچنین ۶ نماینده نیز از این استان در مجلس خبرگان رهبری حضور دارند.
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری یازدهم اسفند امسال در کشور برگزار و تبلیغات از دوم اسفند آغاز خواهد شد.