فناوری اطلاعات

January 12, 2024
16:01 جمعه، 22ام دیماه 1402
کد خبر: 157776

فناوری چگونه ما را باهوش‌تر می‌کند؟

برخی از افراد این تفکر را دارند که فناوری بر تفکر و زندگی انسان تاثیر منفی می‌گذارد. اما تا زمانی که در این زمینه اطلاعات اثبات شده‌ای به دست نیامده باشد نمی‌توانیم در مورد قطعیت این موضوع نظر بدهیم. اگر شما برخلاف این عده اعتقاد دارید که فناوری انسان را باهوش‌تر می‌کند، پس بهتر است با ادامه این مقاله که توضیحی درباره این است که فناوری چگونه ما را باهوش‌تر می‌کند، همراه باشید.

به عنوان یک پاسخ سریع به این سوال باید بگوییم که فناوری با تسهیل دسترسی به حجم تقریباً نامحدودی از اطلاعات در هر زمان و مکان، ما را باهوش‌تر ساخته‌اند. بسیاری از مهارت‌ها و یادگیری‌ها از طریق دوره‌های آنلاین و منابع دیجیتالی به دست آمده‌اند و مهارت‌های شناختی ما را تقویت کرده‌اند. همچنین، فناوری ابزارهایی را برای حل مسئله، تفکر انتقادی و تصمیم‌گیری فراهم کرده است و رشد فکری ما را تحریک کرده‌اند.

ما در عصر اطلاعات زندگی می‌کنیم. در دنیایی که هر فناوری جدیدی که در زمینه‌های مختلف توسعه پیدا می‌کند اطلاعات و تبلیغات آن به سرعت در فضای آنلاین منتشر می‌شود. بنابراین، فناوری ابزاری برای آزمایش و سرعت بخشیدن به نوآوری در اختیار ما قرار می‌دهد و با ارائه اطلاعات ما را باهوش‌تر می‌کنند.

درست که فناوری تأثیرات منفی بر توانایی‌های ما دارند، اما این به معنای این نیست که آنها را کنار بگذاریم. همه چیز به انتخاب ما و نحوه استفاده از آنها بستگی دارد. به طور مثال، از فناوری می‌توانیم برای بهبود قدرت مغز خود و محافظت از مغزمان در برابر تأثیرات منفی آن استفاده کنیم. در اینجا چند راه برای اینکه بتوانیم از فناوری در جهت باهوش‌تر کردن خودمان استفاده کنیم ارائه شده است.

برنامه‌های مختلفی برای آموزش مغز ما وجود دارد که می‌تواند به بهبود حافظه، توجه و انعطاف‌پذیری کمک کنند. این برنامه‌ها راهی سرگرم کننده و جذاب برای به چالش کشیدن مغز و فعال نگه داشتن آن ارائه می‌دهند. 

با افزایش دوره‌های آنلاین تنها با چند کلیک ساده می‌توانید انواع دوره‌های آموزشی مختلف را بیابید. مشارکت در یادگیری می‌تواند به فعال نگه داشتن ذهن و بهبود دانش و مهارت‌های ما کمک کنند.

برنامه‌ها و ابزارهای مختلفی در دسترس هستند که به ما کمک می‌کنند سلامت روان خود را بررسی و خلق و خوی خود را کنترل و بهترین الگوی رفتاری را شناسایی و در خود تقویت کنیم. این گونه ابزارهای ما می‌توانند کمک کنند تا زمینه‌های بهبود را شناسایی کنیم و برای رفع هر گونه مشکل گام برداریم.

فناوری می‌تواند به عنوان ابزاری برای افزایش خلاقیت از ابزارهای طراحی دیجیتال تا نرم‌افزارهای تولید موسیقی استفاده شود. بنابراین، فناوری ابزارهای جدید را برای پرورش خلاقیت در اختیار ما قرار می‌دهد.

فناوری به ما امکان دسترسی به حجم زیادی از اطلاعات مختلف را می‌دهد. اما، بهترین بخش این است که شما آزادی انتخاب محتوای مورد علاقه خود را خواهید داشت. برای باهوش‌تر شدن، می‌توانید تصمیم بگیرید که چه چیزهایی را دنبال کنید و از چه چیزهایی اجتناب کنید.

زمانی شما از طریق فناوری باهوش‌تر خواهید شد که کنترل کاملی بر نحوه استفاده خود از فناوری داشته باشید. با استفاده از فناوری، می‌توانید چیزهایی را بیاموزید تا بهره‌وری بهتری در زندگی داشته باشید یا اینکه وقت خود را برای انجام کارهایی که بیهوده هستند تلف نکنید.

وقتی که از فناوری با دقت استفاده می‌کنید، می‌تواند شما را باهوش‌تر کند. اگر به درستی از فناوری استفاده کنید، فناوری می‌تواند به شما کمک کند تا روز به روز بهتر شوید و سلامت روان خود را بهبود ببخشید. علاوه بر این، استفاده نادرست از فناوری می‌تواند اثرات منفی بر ذهن و روان فرد داشته باشد. در این بخش قصد داریم تا به اثرات منفی فناوری بپردازیم تا با آشنایی با آنها برای خود فضای ذهنی بهتری ایجاد کنید.

امروز، اعتیاد به فناوری به امری عادی تبدیل شده است. اما این وابستگی به فناوری عواقب بدی به همراه خواهد داشت. از زمان همه گیری بیماری کرونا افرادی بیشتری به سمت استفاده از فناوری سوق پیدا کردند. اختلال به اینترنت (IAD) یک مسئله رایج در بین جوانان است.

براساس یک تحقیق سایبری روانشناسی، شبکه‌های اجتماعی باعث اعتیاد بیش از ۶ درصد از کاربران اینترنت است که این آمار هر روز در حال افزایش است. در اینجا ما چندین راهکار داریم که با انجام آنها می‌توانید مطمئن شوید که به استفاده زیاد از اینترنت معتاد نخواهید شد:

تنظیم زمان: برای استفاده از اینترنت زمان‌های خاصی را تعیین کنید و به آنها پایبند باشید.

سرگرمی‌های جدید: کارهای سرگرم کننده‌ای را انجام دهید که نیازی به اینترنت یا ابزار نیست.

مشاوره بگیرید: اگر فکر می‌کنید که زمان زیادی را به صورت آنلاین سپری می‌کنید، می‌توانید از مشورت دیگران استفاده کنید.

در شبکه‌های اجتماعی اغلب برای بیان احساسات از ایموجی‌ها استفاده می‌شود. وابستگی به فناوری برای درک احساسات فرد، هوش عاطفی ما را به شدت کاهش داده‌اند. فردی که دارای هوش عاطفی بالایی است به عنوان فردی خودآگاه، خود تنظیم شناخته می‌شود. بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند که فناوری بر هوش عاطفی ما تأثیر زیادی گذاشته است. برای جلوگیری از این موضوع، همه چیز به میزان کنترل شما بر فعالیت استفاده از فناوری بستگی دارد. همچنین با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید تا EQ خود را تقویت کنید:

ملاقات با مردم: سعی کنید زمان بیشتری را صرف صحبت کردن رو در رو با مردم کنید تا احساسات آنها را بهتر درک کنید.

استفاده از کلمات به جای ایموجی: هنگام ارسال پیام سعی کنید از کلمات برای بیان احساسات خود استفاده کنید.

به احساسات خود فکر کنید: زمانی را برای فکر کردن درباره احساسات خود و اینکه چه احساسی دارید اختصاص دهید.

آیا در مورد اثر گوگل شنیده‌اید؟ اثر گوگل احتمال فراموشی اطلاعاتی را که از طریق موتورهای جستجو قابل دریافت هستند را کاهش می‌دهد. ما دیگر برای به دست آوردن اطلاعات در هر مکان به حافظه خود متکی نیستیم. بلکه همه ما برای یافتن سوالات خود به موبایل‌هایی که در جیب داریم وابسته شده‌ایم.

تنها با طرح یک سوال و چند کلیک به آنچه که نیاز داریم می‌رسیم. سادگی دسترسی به اطلاعات جدید وابستگی ما به یادگیری را کاهش داده است. همچنین، مطالعات نشان داده‌اند که کاهش توانایی یادگیری ما احتمال ابتلا به بیماری‌هایی مانند آلزایمر را افزایش داده است. در اینجا ما راه حل‌هایی را ارائه می‌دهیم که بتوانید اثر گوگل را کاهش دهید:

مطالب را یادداشت کنید: از یک دفترچه یادداشت برای نوشتن اطلاعات مهم استفاده کنید تا بهتر بتوانید آنها را به خاطر بسپرید.

بازی‌های فکری انجام دهید: بازی‌های فکری انجام دهید که مغز شما برای انجام دادن آنها سخت‌تر کار کند.

استفاده از گوگل را محدود کنید: سعی کنید به جای اینکه سؤالات خود را به صورت آنلاین جستجو کنید، آنها را به خاطر بسپرید.

زمانی باهوش‌تر می‌شوید که بتوانید کارها را به نحوه بهتری انجام دهید. و فناوری می‌تواند در هوشمندانه‌تر کار کردن و بهبود کیفیت کار شما تأثیرگذار باشد. اما این فناوری، نباید همه زندگی ما را تحت تأثیر خود قرار دهد و به نوعی افراد را به خود معتاد کند. در این مقاله روش‌هایی را برای تمرکز و کنترل بیشتر بر عملکرد احساس و ذهن معرفی کردیم که بتوانید با اثرات منفی فناوری غلبه کنید.

منبع: fastcompany
ترجمه: پیوست

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.