دویچه تلکام یک قرارداد کوانتومی دیگر امضا کرد
ICTna.ir – به نظر می رسد که اپراتور آلمانی دویچه تلکام ماموریت دارد تا به مشتریان شرکتی، گسترده ترین سبد انتخاب ممکن در حوزه محاسبات کوانتومی ارائه دهد. بخش T-Systems آن شراکت دیگری را ایجاد کرده است، این بار با Alpine Quantum Technologies (AQT) که در اتریش مستقر است.
به گزارش گروه اخبار خارجی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، AQT که در اینسبروک مستقر است و از دانشگاه اینسبروک و آکادمی علوم اتریش خارج شده است و در آنچه که کامپیوترهای کوانتومی مبتنی بر تله یونی نامیده می شود، تخصص دارد.
به گفته AQT، آنها از میدانهای الکتریکی برای به دام انداختن یونهای باردار منفرد، که هر کدام یک بیت کوانتومی (کیوبیت) را نشان میدهند، در داخل یک محفظه خلاء استفاده میکنند. سپس هر کیوبیت توسط پالس های لیزری با زمان دقیق دستکاری و اندازه گیری می شود. دویچه تلکام در این زمینه اعلام داشته کامپیوترهای کوانتومی تله یونی با کیفیت بالای محاسبات مشخص می شوند و توسعه این حوزه برای این اپراتور آلمانی اهمیت ویژه ای دارد.
کامپیوتر کوانتومی AQT با ۱۲۸ کیوبیت قدرتمندترین کامپیوتر اروپاست. علاوه بر فناوری هوشمند، AQT کامپیوترهای کوانتومی خود را طوری طراحی کرده است که در رک های سرور 19 اینچی استاندارد صنعتی قرار بگیرند.
این مجموعه، در سال 2022، 2.5 میلیون یورو کمک مالی از صندوق شتابدهنده شورای نوآوری اروپا (EIC) دریافت کرد.
بر اساس قرارداد با دویچه تلکام، مشتریان از طریق ارائه ابر چند کوانتومی T-Systems به رایانه های کوانتومی AQT مبتنی بر ابر دسترسی خواهند داشت. T-Systems همچنین آموزش و دسترسی به الگوریتمها و برنامههای کوانتومی آماده را از طریق پلتفرم PlanQK فراهم میکند.
دویچه تلکام گفت که آزمایشهای موفقیتآمیز بسیاری را انجام داده است و این سرویس کاملاً برای مشتری آماده است.
توماس مونز موسس و مدیر عامل AQT هم در این خصوص گفت: ما به همراه T-Systems به مشتریان خود دسترسی عملی به بهترین کامپیوترهای کوانتومی در اروپا را ارائه می دهیم. ما متقاعد شدهایم که همافزایی بین کامپیوترهای کوانتومی ما و زیرساختهای ابری T-Systems قابلیتها و بازارهای کاملاً جدیدی را برای اروپا باز خواهد کرد.
برای دویچه تلکام، این سومین توافق بین T-Systems و یک ارائه دهنده محاسبات کوانتومی در کمتر از 12 ماه گذشته است.
در ماه جولای، دویچه تلکام یادداشت تفاهمی با IQM Quantum Computers امضا کرد که مطابق آن و درست مانند قرارداد AQT، به مشتریان T-Systems دسترسی مبتنی بر ابر به رایانه کوانتومی Radiance آینده IQM می دهد.
IQM’s Radiance مستقر در اسپو، فنلاند، یک کامپیوتر کوانتومی 54 کیوبیتی است که برای محاسبات با کارایی بالا (HPC)، مراکز داده و دولتها طراحی شده است و قرار است از سه ماهه سوم امسال در دسترس قرار گیرد.
علاوه بر Radiance، IQM روی یک کامپیوتر کوانتومی کوچکتر و ارزانتر نیز کار میکند. اسپارک 5 کیوبیتی به عنوان یک راه حل کلید در دست برای استفاده توسط آزمایشگاه ها و موسسات آموزشی ارائه می شود که از آن برای انجام آزمایش ها و تحقیقات استفاده می کنند.
در ماه مارس ، دویچه تلکام همچنین قرارداد محاسباتی کوانتومی با IBM منعقد کرد و به T-Systems دسترسی به کامپیوتر 127 کیوبیتی Eagle این غول بزرگ فناوری را داد. این رایانه، هنگامی که در سال 2021 آغاز شد، قدرتمندترین پردازنده کوانتومی جهان بود.
در حالی که اکثر شرکتهای امروزی نیازی به دسترسی به منابع محاسبات کوانتومی ندارند، تمایل و ولع بی پایان دویچه تلکام برای ارائه دسترسی محاسبات کوانتومی مبتنی بر ابر نشان میدهد که این اپراتور آلمانی فکر میکند در آیندهای نه چندان دور، همه چیز تغییر خواهد کرد و کوانتوم یک دارایی استراتژیک خواهد بود. Jörn Kellermann، معاون “برتری فناوری” در T-Systems در این خصوص گفته: ما محاسبات کوانتومی را در اوایل به عنوان یک فناوری کلیدی حیاتی برای آینده شناسایی کرده ایم.