سخت‌افزار

January 16, 2024
8:34 سه شنبه، 26ام دیماه 1402
کد خبر: 158182

مدیرعامل کوالکام از لزوم تمرکز بر بازار چین می‌گوید

کوالکام با وجود سیاست‌های محدودکننده‌ی آمریکا درزمینه‌ی صادرات به چین، به فکر بازار بزرگ این کشور آسیایی است.

سیاست‌های تحریم ایالات متحده که صادرات تراشه‌های پیشرفته به چین را محدود می‌کنند، بر کاهش شوروشوق کوالکام برای حضور در دومین اقتصاد بزرگ جهان تأثیر چندانی نگذاشته‌اند.

بنابر گزارش یاهو فایننس، کریستیانو آمون، مدیرعامل کوالکام، درباره‌ی کسب‌و‌کار این شرکت در چین، ابراز اطمینان کرد. آمون گفت: «اگر فناوری پیشرو دارید، تجارتی بزرگ در چین خواهید داشت.»

براساس گزارش انجمن جهانی صنایع نیمه‌هادی، چین همچنان بزرگ‌ترین بازار نیمه‌هادی در جهان است و آمار فروش در این کشور، یک‌سوم بازار جهانی را تشکیل می‌دهد.

کوالکام اکنون خود را در شرایط دشواری می‌بیند؛ زیرا کاخ‌سفید با استناد به نگرانی‌های برای امنیت ملی، قوانینی برای محدود‌کردن فروش تراشه‌های آمریکایی و ابزارهای ساخت تراشه به چین وضع کرده است. درمقابل، دولت پکن نیز سیاست ممنوعیت استفاده از محصولات آمریکایی به‌خصوص گوشی آیفون را در اداره‌هایش بی‌سروصدا پیش می‌برد.

این سیاست‌های محدود‌کننده‌ی دوجانبه، بزرگ‌ترین تهدید برای کوالکام به‌حساب می‌آیند؛ چراکه تقریباً ۶۰ درصد از درآمد کلی این شرکت از بازار چین به‌دست می‌آید.

آمون گفت: «هنوز بسیاری از سیاست‌ها توانایی ادامه‌ی تجارت در بخش گوشی همراه و کامپیوترهای شخصی و خودروها را محدود نکرده‌اند و به‌جای دور‌شدن از منطقه، بر تنوع‌بخشیدن به محصولات خود در چین متمرکز هستیم.»

می‌توان گفت بازار چین به بهبود شرایط کوالکام نیز کمک کرده است؛ چراکه پس از سال‌ها فروش ضعیف گوشی‌های هوشمند، این شرکت در سه‌ماهه‌ی آخر سال ۲۰۲۳، به‌دلیل فروش گوشی‌های هوشمند چینی شاهد جهش ۳۵ درصدی سود بوده است.

آمون افزود: «کوالکام با پلتفرم Snapdragon Digital Chassis که برای خودرو طراحی شده، به فکر ورود به دنیای پر رقابت خودروسازی است؛ هرچند به‌طور فزاینده‌ای خودروسازان بزرگ چین، ازجمله BYD و Nio و Li Auto از تراشه‏‌‌های کوالکام در خودروهای خود استفاده می‌کنند.»

مدیرعامل کوالکام معتقد است که هرچند بازار گوشی موبایل بازاری عالی است، در شرایط فعلی باید برای تنوع‌بخشیدن بر تعداد محصولات و بازارهای هدف مختلف تلاش کرد.

سیاست‌های محدود‌کننده‌ی آمریکا و چین تا حدی بر قیمت گوشی و قیمت پردازنده تأثیر گذاشته و این محدودیت‌ها نه‌تنها به ضرر مصرف‌کننده است؛ بلکه شرکت‌های بزرگ نیز از این جنگ اقتصادی متضرر خواهند شد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.