اینترنت و شبکه

January 18, 2024
9:24 پنجشنبه، 28ام دیماه 1402
کد خبر: 158408

گوگل درباره Incognito شفاف‌سازی می‌کند

منبع: Digiato

در سال 2020 شکایتی علیه گوگل تنظیم شد که در آن ادعا شده بود مرورگر کروم در حالت ناشناس به‌صورت کامل از ردیابی کاربران جلوگیری نمی‌کند. حالا این شرکت با تغییر متن مربوط به سلب مسئولیت در حالت ناشناس یا همان Incognito، در این باره شفاف‌سازی کرده است.

پرونده شکایت تنظیم‌شده علیه گوگل، این شرکت را متهم می‌کند که فعالیت‌های کاربران در حالت ناشناس به‌صورت غیرقانونی ردیابی می‌شود ولی گوگل چنین اطلاعاتی را به کاربران خود توضیح نداده است. در نتیجه کاربران تصور می‌کنند در حالت Incognito به‌هیچ وجه ردیابی نمی‌شوند. گوگل در متن به‌روز‌شده این موضوع را به‌‌صورت دقیق‌تری توضیح داده است.

دلیل تغییر توضیحات حالت ناشناس (Incognito) چیست؟
در متن جدید توضیحات حالت ناشناس آمده است که سایر کاربرانی که از این دستگاه استفاده می‌کنند، فعالیت کاربر را نمی‌توانند ردیابی کنند ولی وب‌سایت‌هایی که توسط کاربر بازدید می‌شوند و سرویس‌های گوگل، امکان ردیابی کاربر را دارند. همچنین در توضیح مربوطه آمده است که دانلودها و بوکمارک‌ها و آیتم‌های Reading List ذخیره می‌شوند.

این در حالی است که در متن قبلی صفحه Incognito چنین توضیحی داده نشده بود و اصلا اشاره‌ای به این موضوع نشده بود که وب‌سایت‌هایی که توسط کاربر بازدید می‌شوند و همچنین سرویس‌های گوگل می‌توانند کاربر را ردیابی کنند. در واقع این جمله به توضیحات صفحه حالت ناشناس اضافه شده است.

در واقع گوگل با به‌روزرسانی صفحه Incognito به این موضوع اشاره کرده است که فعالیت کاربر همچنان برای وب‌سایت‌هایی که بازدید می‌کند و برای ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی قابل ردیابی است. در واقع حالت ناشناس از عدم جمع‌آوری داده‌های کاربر توسط وب‌سایت‌هایی که بازدید می‌کند، سلب مسئولیت کرده است.

همانطور که گفته شد این تغییرات بعد از حل‌وفصل پرونده شکایت گروهی علیه گوگل درباره عدم شفافیت، انجام شده است. حالا با توضیحات مربوط به سلب مسئولیت گوگل، کاربران می‌دانند وقتی از حالت ناشناس استفاده می‌کنند، داده‌های آن‌ها توسط وب‌سایت بازدیدشده جمع آوری می‌شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.