سخت‌افزار

January 19, 2024
12:51 جمعه، 29ام دیماه 1402
کد خبر: 158534

مدیرعامل اینتل: چین در صنعت تراشه ۱۰ سال عقب است و تا ابد عقب می‌ماند!

منبع: zoomit

مدیرعامل اینتل می‌گوید تحریم صنعت تراشه‌سازی چین باعث شده است که این کشور یک دهه از فناوری‌های جهانی عقب بماند.

پت گلسینگر، مدیرعامل اینتل، گفته است تحریم‌هایی که توسط ایالات متحده، ژاپن و هلند علیه بخش تولید نیمه‌هادی چین اعمال شده‌اند، امکان دست‌یابی چینی‌ها به فناوری زیر هفت نانومتر را محدود می‌کنند.

گلسینگر اعتقاد دارد در حالی که چین تلاش‌های خود را در جهت پیشرفت صنعت تراشه‌سازی‌ ادامه خواهد داد و شاید تجهیزات مورد نیاز را بومی‌سازی کند، اما حدود یک دهه‌ از صنعت نیمه‌رسانای جهانی عقب‌تر است و این وضعیت به همین شکل باقی خواهد ماند.

مدیر سرشناس تیم آبی در نشست انجمن اقتصاد جهانی که در داووس سوئیس برگزار و توسط CNBC پخش شد گفت: «سیاست‌های صادراتی آمریکا، هلند و ژاپن که اخیراً اجرا شده‌اند، صنعت نیمه‌رسانای چین را در محدوده‌ی ۷ تا ۱۰ نانومتر قرار داده‌اند، در حالی که ما در حال رقابت برای رسیدن به زیر دو نانومتر و سپس ۱٫۵ نانومتر هستیم و هیچ پایانی برای آن نمی‌بینیم.»

در حال حاضر، کارخانه‌ی SMIC مستقر در چین، لیتوگرافی کلاس هفت نانومتری دارد که بیش از پنج سال عقب‌تر از TSMC و سامسونگ است.

در همین حال، گفته می‌شود شرکت میکروالکترونیک شانگهای (HLMC) در سال ۲۰۲۰ تولید آزمایشی تراشه‌ها را با فرایند ۱۴ نانومتری آغاز کرده که ۱۰ سال عقب‌تر از تراشه‌ساز تایوانی است.

هر دو شرکت SMIC و HLMC از تجهیزات تولیدشده در هلند، ژاپن، کره جنوبی، تایوان و ایالات متحده استفاده می‌کنند و مواد خام را نیز از ژاپن تهیه می‌کردند. بدون دسترسی به این منابع، شرکت‌های چینی باید تجهیزات کارخانه‌ی تولید تراشه را خودشان توسعه دهند.

گلسینگر ادامه می‌دهد: «این به معنای عدم توانایی چین در ایجاد نوآوری نیست، اما این صنعت بسیار به‌هم‌ مرتبط است. آینه‌های زایس (برای دستگاه لیتوگرافی)، تجهیزات مونتاژ ASML هلند، مواد اولیه‌ی ژاپن، طراحی معماری پردازنده اینتل در آمریکا و تولید در کارخانه‌ی TSMC تایوان؛ همه‌ی این‌ها با هم شکاف ۱۰ ساله‌ای را ایجاد می‌کند و فکر می‌کنم که این شکاف غیرقابل جبران است.»

توسعه‌ی صنعت نیمه‌هادی‌ نیازمند تلاش مشترک جهانی، تحقیقات بنیادی فراوان و صدها میلیارد دلار هزینه برای تحقیق‌ و توسعه است. اینکه چین بتواند همه‌ی این‌ها را به‌تنهایی مدیریت کند موضوعی بحث‌برانگیز به‌نظر می‌رسد.

درصورتی‌که چین کاملاً از تجهیزات و فناوری‌های پیشرفته‌ی ساخت تراشه محروم شود، شرکت‌های نیمه‌رسانای آن ممکن است سعی کنند تجهیزاتی را که به آن‌ها دسترسی دارند، مهندسی معکوس و کپی کنند تا فاصله‌ی خود را با صنعت جهانی تراشه‌ کاهش دهند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.