گوشی

January 20, 2024
12:54 شنبه، 30ام دیماه 1402
کد خبر: 158581

۵ ایده‌‌ای که اپل از دیگران کپی‌برداری کرده است

منبع: digikala

اپل به‌عنوان شرکتی که محصولات و سرویس‌های عالی ارائه می‌کند، شهرت پیدا کرده ولی معمولا علاقه‌ی خیلی زیادی به نوآوری ندارد. به طور مشخص، اپل ترجیح می‌دهد ایده‌هایی که دیگران برای توسعه‌ی آن سال‌ها وقت صرف کرده‌اند را بردارد و برای کاربران خود ارائه دهد. با توجه به وضعیت اکوسیستم اپل، زمانی که این شرکت ایده‌های نرم‌افزاری را کپی‌برداری می‌کند، کاربران هم دیگر ترجیح می‌دهند از سرویس ارائه شده از طرف اپل استفاده کنند و سرویس اصلی کنار گذاشته می‌شود. در این مورد می‌توانیم به ده‌ها مورد اشاره کنیم ولی در ادامه به ۵ کپی‌برداری کمتر شناخته‌شده می‌پردازیم.

Night Shift

کپی‌برداری اپل

معمولا توصیه می‌شود قبل از خواب و حین استفاده از گوشی هوشمند، فیلتر نور آبی نمایشگر را فعال کنید تا فشار کمتری به چشم‌ها وارد شود و بتوانید راحت‌تر بخوابید. به همین خاطر اپل قابلیت Night Shift را ارائه می‌کند تا با گرم کردن دمای رنگی نمایشگر، بتواند این مشکل را برطرف کند.

اما سال‌ها قبل از اینکه اپل Night Shift را در سال ۲۰۱۷ معرفی کند، کاربران از طریق اپ F.Lux که سال ۲۰۰۹ از راه رسید، قادر به انجام چنین کاری بودند. در دنیای تکنولوژی یکی از ریسک‌های بزرگی که برای ایده‌های این‌چنینی وجود دارد، همین است که شرکت‌های بزرگ می‌توانند در اکثر موارد این ایده‌ها را بدون هیچ مشکلی استفاده کنند و با این کار اپ اصلی دیگر نابود می‌شود.

استفاده از آیفون به‌عنوان وب‌کم کامپیوتر مک

کپی‌برداری اپل

این قابلیت اپل Continuity Camera نام دارد و بدون شک یک ویژگی کاربردی محسوب می‌شود. حتی در سال ۲۰۲۴ هم بسیاری از لپ‌تاپ‌های جدید از وب‌کم‌های خیلی خوبی استفاده نمی‌کنند و در نتیجه دوربین گوشی می‌تواند به‌خوبی بر این محدودت غلبه کند. در نتیجه این قابلیت اپل بین افرادی که مرتبا باید از وب‌کم استفاده کنند، طرفداران زیادی دارد.

اما قبل از اینکه اپل چنین مشخصه‌ای را در macOS قرار دهد، اپ  Camo به خوبی این ویژگی را ارائه می‌داد. البته برخلاف دیگر اپ‌های این لیست، این مورد به طور کامل از بین نرفته و امکانات پیشرفته‌ای در این زمینه ارائه می‌دهد. اما بعد از معرفی Continuity Camera، تعداد کاربران این اپ به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

ایرتگ

کپی‌برداری اپل

قبل از اینکه اپل به ساخت ردیاب ایرتگ روی بیاورد، ردیاب Tile سروصدای زیادی ایجاد کرده بود. در این مورد نمی‌توانیم اپل را بابت کپی‌برداری چنین ایده‌ای و ساخت ایرتگ سرزنش کنیم ولی مشکل اصلی اینجاست که اپل مثل همیشه، برای سرویس‌ها و محصولات خود امتیازات انحصاری ارائه می‌دهد و سایر محصولات و سرویس‌ها را از این امتیازات محروم می‌کند.

با وجود اینکه اپل استفاده از شبکه Find My را برای محصولات شرکت‌های دیگر مانند ردیاب Tile ممکن کرده، اما در این زمینه امکانات یکسانی ارائه نمی‌شود. به عنوان مثال، ایرتگ‌ها می‌توانند از تکنولوژی ultra-wideband موجود در دستگاه‌های اپل استفاده کنند ولی ردیاب‌های Tile نمی‌توانند چنین کاری انجام دهند. از سوی دیگر، باید بگوییم که ایرتگ‌ها می‌توانند برای دستگاه‌های سازگار، به طور همزمان جهت درست را نشان دهند که به دلیل همین دو مشخصه، ردیاب‌های Tile جذابیت بسیار کمتری پیدا کرده‌اند.

Sidecar

از دیگر کپی‌برداری نرم‌افزاری اپل، باید به قابلیت Sidecar کامپیوترهای مک اشاره کنیم که برای این کار از اپ‌های Duet Display و Luna Display کپی‌برداری کرده است. این دو اپ به آیپد اجازه می‌دادند که به‌عنوان نمایشگر ثانویه برای کامپیوتر مک مورد استفاده قرار بگیرند.

اما بعد از اینکه اپل از مشخصه Sidecar رونمایی کرد، طبیعتا بسیاری از کاربران اپ‌های موردنظر را کنار گذاشتند زیرا حالا ساده‌تر از گذشته می‌توانستند چنین کاری انجام دهند.

Sherlock

بسیاری از کاربران تازه‌کار مک احتمالا برنامه Sherlock را به یاد ندارند که با Mac OS 8 معرفی شد و در نهایت به قابلیت Spotlight فعلی تبدیل شد. این ابزار نسبت به Finder برای جستجوی فایل‌های موجود در کامپیوتر سرعت و امکانات زیادی ارائه می‌داد. البته این برنامه صرفا برای جستجوی فایل‌های درون کامپیوتر استفاده می‌شد، ولی برخی پلاگین‌‌ها به آن اجازه می‌دادند که در اینترنت هم جستجو کند و این مشخصه در آن زمان بسیار جذاب بود. اما در سال ۲۰۰۱، شرکت IBM از برنامه Watson رونمایی کرد.

با وجود اینکه برنامه Sherlock قبل از Watson معرفی شده، ولی از امکان جستجو در اینترنت بهره نمی‌برد. در نهایت اپل یک سال بعد از معرفی Watson، تصمیم گرفت چنین مشخصه‌ای را برای Sherlock 3 عملی کند. در آن زمان توسعه‌دهندگان Watson اعلام کردند که اپل ایده‌ی آن‌ها را به سرقت برده ولی اپل اعلام کرد که این گام بعدی طبیعی برای آن‌ها بوده است. در هر صورت Watson به طور کامل کنار گذاشته شد ولی این اپ بدون شک نقش مهمی در پایه‌ریزی سیستم‌عامل مدرن macOS ایفا کرد.

سخن پایانی

کپی‌برداری اپل از ایده‌های دیگران یک کار غیر قانونی نیست و یک شرکت بسیار قدرتمند در حد اپل تقریبا هر کاری دوست دارد می‌تواند انجام دهد. البته در این میان در زمینه‌ی سخت‌افزار برخی کپی‌برداری‌ها بسیار سخت‌تر است که مثلا می‌توانیم به مشکل فروش اپل واچ‌های جدید در بازار آمریکا به دلیل کپی‌برداری از پتنت‌های مربوط به سنسور اکسیژن خون اشاره کنیم. اما در زمینه‌ی نرم‌افزار عملا محدودیت‌های خاصی وجود ندارد و در نتیجه توسعه‌دهندگان باید همواره این احتمال را در نظر بگیرند که اپل ممکن است ایده‌ی آن‌ها را برای کاربران ارائه دهد و با این کار دیگر کمتر کسی از اپ آن‌ها استفاده خواهد کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.