فناوری‌های پوشیدنی

January 20, 2024
12:14 شنبه، 30ام دیماه 1402
کد خبر: 158654

اپل قسمتی از ویژن پرو را پنهان می‌کند

 

ویژن پرو، هدست گران‌قیمت اپل، برای تجربه واقعیت مجازی و ترکیبی به سبک کوپرتینویی‌ها آماده ورود به بازار است و سر و صدای زیادی برای این هدست ۳ هزار ۵۰۰ دلاری به پا شده است. اما به نظر می‌رسد که غول آمریکایی نمی‌خواهد تصویری از یک بخش خاص این محصول مشاهده کنید. اپل حتی در جلسه بررسی آن توسط روزنامه‌نگاران هم تصویربرداری از آن را ممنوع کرد و فقط عکاس اپل می‌توانست از این مراسم عکاسی و کند و یک بخش از این محصول در تمام تصاویر غایب بود.

به گزارش پیوست، یک پک باتری خارجی که قرار است مدت زمان استفاده از ویژن پرو را افزایش دهد به حدی از سمت اپل سانسور شده که حالا در مرکز توجه قرار گرفته است. به گفته خبرنگار وایرد اپل نمی‌خواهد این قسمت از ویژن پرو را ببینید.

هدست واقعیت ترکیبی ویژن پرو وارد مرحله پیش‌فروش شده است. محصولی گران‌قیمت که شاید آغازگر عصر جدید رایانش یا شکستی برای آن باشد را هفته گذشته روزنامه‌نگاران و اینفلوئنسر‌ها برای اولین بار تجربه کردند. جولیان چوکاتو، روزنامه‌نگار مجله وایرد، پس از بررسی این فناوری گفت که حتی با وجود تجربه عجیب کاربری، محصول شگفت‌انگیزی را شاهد هستیم.

هدست واقعیت ترکیبی اپل را می‌توان ابزاری قدیمی و در عین حال نوآورانه دانست. همانند هدست کوئست متا، برگرفته از سری Oculus، این هدست هم روی چشم‌ها و بخشی از پیشانی شما قرار می‌گیرد. همانند هدست کوئست متا اپل هم از فناوری ویدیوی شفاف (اما با کیفیت فوق‌العاده) استفاده می‌کند و کاربر می‌تواند جهان واقعی را نیز از پشت هدست مشاهده کند. همانند کوئست، بسیاری از اپلیکیشن‌ها به همان شکل و شمایل دو بعدی در محیط سه بعدی به نمایش گذاشته می‌شوند اما با یک عمق روشن در میدان دید شما قرار می‌گیرند.

با این حال یک وجه تمایز مهم بین کوئست متا و ویژن پرو وجود دارد: یک باتری خارجی. این باتری خارجی از طریق یک سریم به هدست متصل می شود. یعنی کاربر باید هرکجا که می‌رود این پک باتری را همراه خود داشته باشد و کنار خود بگذارد.

اینطور که به نظر می‌رسد اپل مایل نیست به این پک باتری توجهی کنید. پک باتری خارجی به ندرت در صفحه محصولی اپل دیده می‌شود و تصویر آن در آخر آلبوم تصاویر این محصول پنهان شده است. اپل حتی در دوره آزمایشی هفته گذشته نیز به روزنامه‌نگاران گفت اجازه ندارند تصویر یا ویدیویی از این سخت‌افزار ثبت کنند، قانونی عجیب برای یک نشست خبری. شرکت در عوض عکاس خود را مامور تصویربرداری از دموی ویژن پرو کرد. هر تصویری که این هفته از خبرنگاران روی صندلی و هنگام امتحان ویژن پرو منتشر می‌شود را اپل عکاسی کرده است.

جالب اینکه پک باتری در هیچ کدام از این تصاویر دیده نمی شود. یکی از حضار کابل این باتری را در پشت خود پنهان می‌کند و در تصویر دیگری که از نیلی پتل، خبرنگار وبسایت تکنولوژی ورج، منتشر شده این سیم به وضوح دیده می‌شود اما خود باتری را مشاهده نمی‌کنید. چوکاتو نیز همین مساله را تجربه کرده است. او هنگام بررسی پک باتری را کنار خود و روی کاناپه گذاشته بود اما در تصویری که اپل در اختیار وایرد قرار داده این باتری از قاب خارج شده است.

به راحتی می‌توان این الگوی مشترک را در تصاویر اپل مشاهده کرد. پک باتری احتمالا ناهنجارترین بخش این محصول عجیب است. یک تصمیم‌گیری روشن را از لحاظ طراحی شاهد هستیم: یا باید باتری را با وزن زیادی روی هدست قرار داد و با استفاده از باتری خارجی مشکل وزن را حل کرده و جا را برای حسگرها باز کرد. یک سبک سنگین فناورانه که حتی مهندسان اپل هم توان دوری از آن را ندارند.

جرمی بیلنسون، یکی از محققان قدیمی واقعیت مجازی و رئیس آزمایشگاه روابط انسان مجازی در دانشگاه استنفورد، می‌گوید: «همه به دنبال هدست‌های سبکی هستند که باتری جداگانه هم نداشته باشد. اما نمی‌شود همه چیز را با هم داشت. بدون آن حسگر‌ها نمی‌توان به خوبی چشم و انگشت را ردیابی کرد. در VR همیشه باید سبک سنگین کرد.»

اعمال قدرت
یک ممنوعیت غیررسمی برای تصاویر این باتری باعث شده تا اهمیت آن بیش از پیش افزایش یابد و دو سوال اصلی مطرح می‌شود: اپل چه کاربردی را برای این ابزار متصور شده است؟ و آیا پک باتری مانع چنین استفاده‌ای است؟

تمام نشانه‌ها حاکی از آن است که از نگاه اپل، ویژن پرو را باید نشسته استفاده کرد-حتی برای کار و تماشای فیلم و تصویر و یا ارتباط از طریق فیس‌تایم. اپل از آن به عنوان «بهترین محل کار» و «بیم نامحدودی برای مولتی‌تسک و همکاری.» بیشتر دموهای ویژن پرو نیز به صورت نشسته منتشر می‌شوند.

هدست ویژن پرو به یک فناوری کنترل حرکتی مجهز است تا دست‌های کاربر آزاد باشد و به همین طریق از گوئست پرو و گوئست ۳ متا با دسته‌های کنترل کننده، متمایز می‌شود. تقریبا بیشتر تجربیات متا کوئست را می‌توان در بازی، مشست زدن در اپلیکیشن سلامتی یا حرکت در نقشه یک جهان مجازی و مشاهده تصاویر یک منطقه خلاصه کرد.

اگر قرار باشد که ویژن پرو را روی به صورت نشسته روی کاناپه یا صندلی تجربه کنید، پک باتری مشکل ایجاد نمی‌کند. اما همانطور که بهار سال گذشته نیز گفتم، این محصول برای شرکتی که محصولاتش را برای این طرف و آن طرف بردن طراحی می‌کند، انتخاب عجیبی است.

متخصصان صنعتی هم بعضا نظرات متفاوتی درمورد باتری این دستگاه دارند. مثلا بیلنسون بر این باور است که رایانش از طریق هدست باید برای دوره‌های کوتاه‌تری بهینه‌سازی شود. او می‌گوید: «احتمالا بعد از ۳۰ دقیقه زمان آن رسیده که هدست را بردارید و به سراغ روزتان بروید و دیواری لمس کنید و آبی بخورید. پس در این حالت دیگر به نظر من نیازی به یک باتری خارجی نیست، زیرا بیشتر تجربه‌ها کوتاه مدت هستند.»

سم کول، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل FixXR، اپلیکیشن محبوب تناسب اندامی در متا کوئست، می‌گوید: «برعکس همه» از نظر او پک باتری ویژن پرو «تاثیر چندانی بر اپلیکیشن‌های تناسب اندام ندارد و بیشتر برای نشست و کار طولانی مدت است.»

کول می‌گوید: «کاربران ما حتی وقتی که هدست‌ها حجیم‌تر هستند نیز به قدری روی مشت‌ها متمرکز هستند که سیم یا باتری را فراموش می‌کنند. توزیع وزن و ابزارک‌ها زمانی اهمیت بیشتری دارند که شما به کار با هدست یا نشستن و تماس چهار ساعته فکر می‌کنید.»

اما کول نیز معتقد است که گذشته از پک باتری «تمامی فاکتور‌های ویژن پرو ما را به این باور می‌رساند که یک تجربه بسیار با کیفیت را شاهد هستیم. این محصول اگر بهتر از کوئست ۳ نباشد، حداقل همپای آن خواهد بود.»

با این حال تجربه نشان داده که این باتری چیز جالبی محسوب نمی‌شود. نسخه‌های اولیه Magic Leap AR یک «بسته رایانشی» خارجی داشتند که به عنوان کمربند طراحی شده بود. هولولنز از مایکروسافت هم ابزاری شبیه به یک کامپیوتر را روی دست شما می‌گذاشت. هیچکدام از این دوس تصویر موفق نشدند.

اپل به درخواست اظهارنظر در این رابطه که چرا روزنامه‌نگاران و اینفلوئنسر‌ها نمی‌توانند خودشان از ویژن‌ پرو عکاسی کنند و اینکه آیا تصاویر بیشتری از باتری منتشر خواهد شد یا خیر پاسخی نداده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.