سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

January 22, 2024
13:25 دوشنبه، 2ام بهمنماه 1402
کد خبر: 158821

چین ۴۰ میلیارد دلار ماشین‌آلات تولید تراشه وارد کرده است

منبع: پیوست

چین که در حوزه ماشین‌آلات تولید تراشه و خرید نیمه‌رسانا با تحریم‌های ایالات متحده دست و پنجه نرم می‌کند در راستای مقابله با این محدودیت‌های حجم عظیمی از ماشین آلات تولید تراشه را خریداری کرده است. واردات ماشین‌آلات تولید چیپ در چین به اوج خود نزدیک شده و صنعت این کشور خود را برای مقابله با محدودیت‌ها تجهیز می‌کند.

به گزارش پیوست، واردات ماشین‌آلاتی که برای تولید تراشه استفاده می‌شوند در سال ۲۰۲۳ با رشد ۱۴ درصدی به حدود ۴۰ میلیارد دلار رسیده است. طبق داده‌های بلومبرگ، چین از سال ۲۰۱۸ تا پایان سال ۲۰۲۳ بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار از این تجهیزات را وارد کرده است.

براساس این داده‌ها، سال ۲۰۲۳ دومین سال از لحاظ مبلغ واردات است و در حالی شاهد قدرت گرفتن ماشین‌آلات ‌تراشه‌سازی هستیم که سال گذشته مجموع واردات چین ۵.۵ کاهش یافت و ثبت چنین مبلغی نشانگر عظم دولت و صنعت چین برای خودکفایی در این صنعت مهم است. بیشترین مقدار واردات چین مربوط به سال ۲۰۲۱ به مبلغ ۴۱ میلیارد دلار است.


تعداد زیادی از شرکت‌های تولید تراشه چین برای مقابله با محدودیت‌های ایالات متحده و متحدانش به سرمایه‌گذاری هرچه بیشتر روی این صنعت روی آورده‌اند. تحریم‌ها و محدودیت‌های ایالات متحده باعث شده تا دسترسی شرکت‌های چینی به ماشین‌آلات تولید چیپ‌های قدرتمند سخت‌تر شود و توسعه این بخش با مشکلاتی مواجه شود. ایالات متحده پیشرفت چین در این صنعت را تهدیدی برای خود تلقی می‌کند.

سال گذشته و پیش از محدودیت‌های جدید دولت هلند، محل استقرار شرکت ASML، یکی از مهمترین تولیدکنندگان ماشین‌آلات پیشرفته تولید چیپ، واردات چین از این کشور افزایش یافته است. شرکت‌هایی مثل SMIC در چین برای جهش در تولید و تقویت تولیدات خود به ماشین‌آلات این شرکت وابسته هستند.

در ماه دسامبر سال گذشته واردات تجهیزات لیتوگرافی از هلند با رشد هزار درصدی نسبت به سال گذشته به ۱.۱ میلیارد دلار رسیده و شرکت‌های چینی پیش از اعمال محدودیت‌هایی که از این ماه به اجرا گذاشته می‌شوند برای خرید تجهیزات اقدام کردند.

با این حال حتی پیش از اعمال محدودیت‌ها از سوی دولت هلند، شرکت ASML صادرات پیشرفته‌ترین ماشین‌آلات خود را به درخواست ایالات متحده به چین محدود کرده بود. محدودیت‌های خودخواسته تنها چند هفته پیش از ممنوعیت رسمی به اجرا گذاشته شدند.

یکی از اهرم‌های قدرت ایالات متحده در جهان فناوری که امکان اعمال محدودیت‌های فراگیر را فراهم می‌کند،‌ استفاده از فناوری‌ شرکت‌های آمریکا در تولیدات شرکت‌های خارجی است. درنتیجه دولت ایالات متحده می‌تواند بر صادرات محصولاتی که جزئی از آن را یک شرکت آمریکایی تولید می‌کند اعمال نفوذ کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.