هوش مصنوعی

January 29, 2024
12:24 دوشنبه، 9ام بهمنماه 1402
کد خبر: 159459

تایید بیش از ۴۰ مدل هوش مصنوعی در چین

منبع: مهر

چین که قصد دارد در توسعه هوش مصنوعی مولد و مدل های زبانی بزرگ نیز به رقیبی برای آمریکا تبدیل شود بیش از ۴۰ مدل هوش مصنوعی را برای استفاده عموم تایید کرده است.

به گزارش رویترز، در ۶ماه نخست از زمانیکه چین فرایند تایید مدل های هوش مصنوعی را آغاز کرده، بیش از ۴۰ مدل از این فناوری برای استفاده عموم مردم تایید شده اند. این درحالی است که این کشور آسیایی سعی دارد در توسعه هوش مصنوعی به پای آمریکا برسد.

رگولاتورهای چینی هفته گذشته ۱۴ مدل زبانی بزرگ(LLM) را برای استفاده عمومی تایید کردند. این موارد چهارمین دسته از مدل های هوش مصنوعی بودند که چین تایید کرد و به شرکت های مختلف از جمله ۴Paradigm و AI.۰۱تعلق دارد.

دولت چین در آگوست سال گذشته میلادی از شرکت های فناوری خواست برای عرضه مدل های زبانی بزرگ خود برای عموم مردم از رگولاتورها تاییدیه دریافت کنند.

این اقدام بر رویکرد چین جهت توسعه فناوری هوش مصنوعی و در عین حال تلاش برای تحت کنترل نگهداشتن آن، تاکید دارد. در همین راستا در آگوست ۲۰۲۳ میلادی و مدت کوتاهی پس از اجرای فرایند دریافت تاییدیه، دولت با نخستین دسته از مدل های هوش مصنوعی موافقت کرد. بایدو، علی بابا و بایت دنس از جمله شرکت های چینی بودند که محصولاتشان تاییدیه دریافت کرد.

رگولاتورهای چینی در ماه های نوامبر و دسامبر سال گذشته میلادی دو دسته مدل هوش مصنوعی دیگر را تایید کردند. هرچند دولت هنوز فهرست دقیق شرکت های تایید شده را برای بررسی عمومی فاش نکرده اما یک نشریه روز گذشته اعلام کرد بیش از ۴۰ مدل هوش مصنوعی تایید شده اند.

از زمان توسعه چت جی پی تی توسط شرکت اوپن ای آی در ۲۰۲۲ میلادی، شرکت های چینی برای تولید محصولات هوش مصنوعی هجوم آورده اند. در آن زمان چین ۱۳۰ مدل زبانی بزرگ توسعه داد که حدود ۴۰ درصد از کل این نوع فناوری توسعه یافته در سراسر جهان بود. این در حالی بود که آمریکا ۵۰ درصد بازار مدل های زبانی بزرگ جهان را در اختیار داشت.

در دسامبر ۲۰۲۳ میلادی شرکت بایدو اعلام کرد «ارنی بات» یکی از چت بات های چینی مشابه چت جی پی تی بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر دارد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.