باندپهن

مخابرات فضایی

January 30, 2024
13:11 سه شنبه، 10ام بهمنماه 1402
کد خبر: 159565

سخنگوی فضایی وزارت دفاع: فعالیت‌مان کاملا علمی و فناورانه است

منبع: ایرنا

سخنگوی فضایی وزارت دفاع درباره چرایی افزایش پرتاب‌های فضایی در دو سال اخیر، گفت: افزایش نرخ پرتاب‌ها یک بخش مهمی از آن به دلیل توجه بیشتر دولت سیزدهم به حوزه فضایی است که از جمله آن تشکیل جلسات شورای عالی فضایی پس از سال‌ها تعطیلی بود

سید احمد حسینی سخنگوی فضایی وزارت دفاع صبح امروز در نشست خبری به مناسب پرتاب موفق سه ماهواره ایرانی با ماهواره‌بر سیمرغ وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، اظهار داشت: صنعت فضایی یکی از حوزه‌های‌ فناورانه است که در دنیا یکی از پیشران‌های فناوری است و قطعا بدون این فناوری ابعاد مختلف زندگی بشر دچار مشکل خواهد شد و انتظار می‌رود رسانه‌ها به جهت نیازمندی جامعه به فناوری فضایی، نقش خود را در این خصوص ایفا کنند.

فعالیت فضایی جمهوری اسلامی ایران کاملا علمی و فناورانه است

وی در پاسخ به سوالی پیرامون واکنش تروئیکای اروپایی به پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ، افزود: فعالیت فضایی جمهوری اسلامی ایران کاملا علمی و فناورانه است. پرتاب ما از پایگاه فضایی حضرت امام خمینی (ره) انجام می‌شود که یک پایگاه شناسنامه‌دار است. این مولفه‌ها با کار نظامی کاملا متفاوت است، بنابراین صحبت‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد بیشتر به دلیل نگرانی از رفع انحصار کشورهای صاحب فناوری در این حوزه است.

۷ ماهواره را در مدار قرار دادیم

سخنگوی فضایی وزارت دفاع درباره برنامه فضایی وزارت دفاع، گفت: برنامه فضایی وزارت دفاع و زیرمجموعه‌های آن در چارچوب برنامه مصوب شورایعالی فضایی دنبال می‌شود. ما نقشه راه توسعه ماهواره‌برها را داریم که از ماهواره‌بر «سفیر» آغاز شده و در حال حاضر ماهواره‌بر سیمرغ را داریم که در آینده نسخه‌های دیگری از آن هم عملیاتی خواهد شد و در مجموع تاکنون توانسته‌ایم ۷ ماهواره را در مدار قرار دهیم.

حسینی در پاسخ به سوالی درباره نحوه بکارگیری جوانان در صنعت فضایی، اظهار داشت: در مجموعه صنعت فضایی وزارت دفاع، جمعی از خبرگان و نخبگان جوان در حال فعالیت هستند در کنار آنها ما از جمع قابل توجهی از جوانان در وزارت دفاع و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده می‌کنیم. فناوری‌ها، زیرسیستم‌ها و زیرسامانه‌ها عمدتا در شرکت‌های خصوصی و دانش‌بنیان تولید می‌شود و در مجموعه وزارت دفاع یکپارچه‌سازی سیستم صورت می‌گیرد.

جزئیات جدید ماهواره‌بر سروش

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص برنامه توسعه ماهواره‌برها در وزارت دفاع، گفت: ما امروز ماهواره‌بر «سیمرغ» را داریم که حدود ۲۵۰ کیلوگرم محموله را می‌تواند در مدار نزدیک زمین (لئو) قرار بدهد. ماهواره‌بر «سریر» را خواهیم داشت که می‌تواند محموله ۱.۵ تنی را در مدار نزدیک زمین قرار بدهد که میتواند ۶ یا ۷ ماهواره را به صورت همزمان در مدار تزریق کند یا یک ماهواره کوچک را تا ارتفاع ۳۶ هزار کیلومتری ببرد.

سخنگوی فضایی وزارت دفاع ادامه داد: در آینده ماهواره‌بر «سروش» را خواهیم داشت که در گام نخست تا ماهواره ۶ تنی و در گام بعدی ماهواره هایی با وزن ۱۵ تن را می تواند در مدار قرار دهد.

حسینی در پاسخ به سوالی درباره چرایی افزایش پرتاب‌های فضایی در دو سال اخیر، گفت: یک دلیل مهم افزایش تعداد پرتاب‌ها توجه بیشتر دولت سیزدهم به حوزه فضایی است که از جمله آن تشکیل جلسات شورای عالی فضایی پس از 10 سال‌ تعطیلی بوده که تا به امروز ۲ جلسه آن تشکیل شده و در آینده نزدیک جلسه سوم آن هم تشکیل خواهد شد.

حضور رئیس جمهور در نمایشگاه دستاوردهای فضایی نخبگان را دلگرم کرد

وی تاکید در عالی‌ترین سطح اجرایی کشور به خصوص شخص رئیس جمهور بر حوزه فضایی را از جمله دلایل رونق این صنعت عنوان کرد و گفت: حضور رئیس جمهور در نمایشگاه دستاوردهای حوزه فضایی دلگرمی زیادی برای نخبگان صنعت فضایی داشت. وزرای دفاع و ارتباطات پیگیری بسیار خاصی درباره این حوزه دارند که منجر به افزایش نرخ پرتاب‌ها شده است. حمایت صورت گرفته بسیار متفاوت با قبل است و به نسبت رشد بسیار قابل توجهی داشته است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.