سخت‌افزار

February 1, 2024
21:46 پنجشنبه، 12ام بهمنماه 1402
کد خبر: 159749

چندین شرکت فناوری چینی به لیست وزارت دفاع آمریکا اضافه شدند

ایالات متحده روز چهارشنبه بیش از ۱۰ شرکت چینی را به لیست ویژه وزارت دفاع اضافه کرد. این لیست در واقع شامل شرکت‌هایی است که از نظر دولت آمریکا با ارتش چین همکاری می‌کنند و باید از دسترسی آنها به فناوری آمریکایی جلوگیری شود. با اینکه قرار گرفتن در این لیست به معنی تحریم نیست اما هشدار جدی برای شرکت‌های آمریکایی است تا از ارتباط با آنها خودداری کنند.

به گزارش پیوست، براساس خبری که رویترز منتشر کرده است در بین نام‌های جدید این لیست شرکت تولید چیپ YMTC، شرکت هوش مصنوعی Megvii، تولیدکننده لیدار Hesai Technology و شرکت فناوری NetPosa به چشم می‌خورند.

از زمان بالا گرفتن تنش‌ها میان پکن و واشنگتن، توسعه لیست وزارت دفاع را می‌توان از جمله مهمترین اقدامات ایالات متحده دانست که هدف از آن اشاره به شرکت‌های حامی ارتش چین عنوان شده است.

سخنگوی سفارت چین در واشنگتن می‌گوید این کشور با اقدام ایالات متحده مخالف است و آن را سو استفاده از قدرت و مغایر با ادعای بازار آزاد و بازرگانی منصفانه‌ای می‌داند که ایالت متحده خود را حامی آن معرفی می‌کند.

شرکت Hesai می‌گوید هیچ محصولی را به هیچ ارتشی در هیچ‌ نقطه‌ای از جهان عرضه نمی‌کند و با هیچ نیروی نظامی ارتباط ندارد. این شرکت اعلام کرده است که حضورش در این لیست باعث نا امیدی است.

با اینکه قرار گرفتن در این لیست به معنی ممنوعیت و تحریم فوری نیست اما یک هشدار جدی برای نهاد‌ها و شرکت‌های آمریکایی است که در صورت همکاری با این شرکت‌ها خطر بزرگی را متحمل می‌شوند و بیشتر شهرت آنها را هدف می گیرد. همچنین وزارت دفاع ممکن است برای تحریم این شرکت‌ها وارد عمل شود.

علاوه بر این، قانون National Defense Authorization یا اختیار قانونی دفاع ملی سال ۲۰۲۴ نیز الزام دیگری را به «بند 1260H» الحاق می‌کند که براساس آن وزارت دفاع طبق بند ۸۰۵ این قانون از انعقاد قرارداد با هر شرکتی که در این لیست قرار گرفته باشد منع می‌شود.

کریگ سینگلتون، یکی از حقوق‌دان‌های ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، می‌گوید: «بروزرسانی لیست 1260H وزارت دفاع به استراتژی چین برای هم‌جوشی ارتش و شهروندی ضربه می‌زند.»

او با اشاره به اینکه برخی از شرکت‌های چینی برای حذف از این لیست تلاش کرده‌اند افزود: «حضور در لیست 1260H شهرت شرکت‌های چینی را به خطر می‌اندازد.»

از جمله دیگر شرکت‌های اضافه شده به این لیست می‌توان به شرکت China Three Gorges، China Cunstruction Technology، Yitu Network Technology و شرکت‌های سهامی عام Chengdu JOUAV Automation Tech، Guizhou Aviation Technical Development و ShenZhen Consys Science & Technology اشاره کرد.

مقامات ارشد آمریکایی از جمله کریستوفر ری، رئیس اف‌بی‌آی، نیز روز چهارشنبه به صورت جداگانه هشدار دادند که هکرهای مرتبط با دولت چین برای هدف گرفتن زیرساخت آمریکا از جمله شرکت‌های تصفیه آب، شبکه برق، خطوط نفت و گاز و مراکز حمل و نقل و «آسیب واقعی» آماده می‌شوند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.