تلفن همراه

گوشی

February 2, 2024
9:12 جمعه، 13ام بهمنماه 1402
کد خبر: 159759

خاموش شدن ناگهانی گوشی هوشمند؛ دلایل احتمالی و راهکارهای موثر برای حل مشکل

منبع: digikala

ممکن است این مشکل برای شما هم پیش آمده باشد که در حال کار با گوشی هوشمند خود هستید و یا به مکالمه با دوستان خود می‌پردازید که ناگهان گوشی هوشمند شما به طور خودکار خاموش می‌شود. شما در این زمینه تلاش می‌کنید تا گوشی خود را مجدد روشن کنید، اما هر چقدر که سعی می‌کنید، گوشی شما روشن نمی‌شود. این اتفاق اگر شما به گوشی نیاز فوری داشته باشد، می‌تواند دردسرهای زیادی برایتان به وجود بیاورد. با دیجی کالا مگ در این مقاله همراه شوید تا شما را با دلایل احتمالی و متعدد خاموش شدن ناگهانی گوشی و روشن نشدن آن آشنا کنیم و یک سری راهکاری مفید در این زمینه به شما ارائه دهیم.

چرا گوشی هوشمند من خاموش شده و دیگر روشن نمی‌شود؟

پاسخ دقیق به این سوال که علت خاموش شدن ناگهانی گوشی سامسونگ، شیائومی، هواوی، آیفون و روشن نشدن آن چیست، مستلزم بررسی دلایل مختلفی است که باید ببینیم گوشی شما به دلیل بروز مشکل در کدام بخش چنین رفتاری را از خود نشان داده است. اما به طور کلی خاموش شدن ناگهانی گوشی هوشمند به دو دلیل عمده به وجود آمدن مشکلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری اتفاق می‌افتد که در ادامه به طور کامل به توضیح مفصل چند مورد از این مشکلات به همراه راه‌حل‌های احتمالی آن‌ها خواهیم پرداخت.


خاموش شدن ناگهانی گوشی هوشمند؛ دلایل سخت‌افزاری


۱. خراب بودن باتری گوشی هوشمند

یکی از عمده‌ترین مشکلاتی که موجب خاموش شدن گوشی هوشمند شیائومی و سایر برندها و روشن نشدن آن به شکل ناگهانی می‌شود، معیوب بودن باتری است. پر واضح است که باتری به عنوان منبع انرژی اصلی گوشی، مسئول تامین انرژی برای تمامی قسمت‌های گوشی است. به همین دلیل، در صورتی که باتری دچار خرابی شود، ممکن است گوشی نتواند انرژی لازم را برای روشن ماندن و اجرای برنامه‌ها تامین کند و در نتیجه خاموش می‌شود. باتری در گوشی‌های هوشمند جدید برخلاف گوشی‌های نسل قبلی، به صورت پرس‌شده تعبیه شده‌ و تعویض آن‌ کار ساده‌ای برای کاربران نیست و نیاز به مهارت‌های خاصی دارد تا به سایر بخش‌های گوشی آسیبی وارد نشود.

اگر شک دارید که باتری گوشی هوشمند شما موجب خاموش شدن آن شده باشد، باید بررسی کنید که آیا وقتی گوشی خود را شارژ کرده‌اید، با زود تمام شدن شارژ آن مواجه می‌شوید یا نه. اگر پاسخ شما مثبت است، به احتمال زیاد خرابی باتری موجب خاموش شدن گوشی شما شده و بهتر است که به افراد تعمیرکار متخصص گوشی برای تعویض آن مراجعه کنید. اگر هم گوشی هوشمند شما قدیمی است و امکان دسترسی به باتری آن را به راحتی دارید، بهتر است چک کنید که باتری سر جای اصلی خود قرار دارد یا خیر؛ چرا که بعضی اوقات پیش می‌آید که باتری این گوشی‌ها به دلایل متعدد از جایگاه خود خارج شده و همین نیز موجب خاموش شدن ناگهانی گوشی هوشمند شما می‌شود.

۲. نفوذ آب به داخل گوشی هوشمند

بسیاری از گوشی‌های هوشمند امروزی از گواهی ضدآب بهره می‌برند و شما می‌توانید تا مدت زمان و محدوده خاصی از آن در زیر آب بدون هیچ مشکلی استفاده کنید. اگر گوشی هوشمند شما قدیمی است یا به هر دلیلی از گواهی ضدآب پشتیبانی نمی‌کند و اخیراً نیز به درون آب سقوط کرده، به احتمال بسیار زیاد می‌توانید علت خاموش شدن ناگهانی گوشی هواوی و سایر برندها و روشن نشدن آن را به این موضوع ارتباط دهید. همانطور که در جریان هستید، گوشی‌های هوشمند به دلیل وجود قطعات الکترونیکی حساس درون آن‌ها، در برابر آب بسیار حساس هستند و نفوذ حتی یک قطره آب به داخل گوشی می‌تواند باعث خرابی و خاموش شدن ناگهانی آن‌ها شود.

این احتمال وجود دارد که اگر گوشی شما اخیراً به درون آب سقوط کرده و از گوشی‌های با بدنه‌ی ضد‌آب نیز نیست، به دلیل آسیب به یک سری قطعات آن بوده که به طور ناگهانی خاموش شده و ممکن است حتی برخی از قطعات آن سوخته باشد و دیگر کار نکند. بنابراین در این شرایط بهترین راهکار این است که به یک مرکز تعمیر معتبر گوشی مراجعه کرده تا بررسی‌های لازم در این زمینه صورت بگیرد.

۳. معیوب بودن شارژ گوشی هوشمند

خاموش شدن ناگهانی گوشی

شارژر گوشی هوشمند شما، انرژی برق را به درون باتری انتقال می‌دهد تا گوشی برای انجام امورات شما در مدت زمان معینی شارژ داشته باشد. اگر شارژر گوشی شما خراب باشد، طبیعتاً این پروسه به شکل درستی صورت نمی‌گیرد و باتری نیز به درستی شارژ نخواهد شد، بنابراین، علت احتمالی دیگر خاموش شدن ناگهانی گوشی‌‌های آیفون و سایر برندها را می‌توان به خرابی شارژر گوشی هوشمند ربط داد. گاهی اوقات می‌بینید که گوشی هوشمند شما به طور کامل شارژ شده و نمایشگر آن درصد شارژ بسیار بالایی را نشان می‌دهد، اما چون از یک شارژر باکیفیت و اوریجینال برای شارژ کردن گوشی هوشمند خود استفاده نکرده‌اید، انرژی ذخیره‌ شده در باتری به طور ناگهانی خالی و در نتیجه گوشی شما نیز خیلی زود خاموش خواهد شد.

علاوه بر این، استفاده از شارژرهای غیر اصلی و فیک نه تنها یکی از دلایل اصلی خاموش شدن ناگهانی گوشی به شمار می‌رود، بلکه به مرور زمان ممکن است حتی موجب خراب شدن زودهنگام باتری و آسیب رساندن به دیگر بخش‌های گوشی نیز شود. برای بررسی این موضوع کار سختی نخواهید داشت. تنها کافی است که یک شارژر باکیفیت دیگر متناسب با گوشی خود را تهیه کنید و گوشی خود را با آن شارژ کنید. اگر گوشی شما بدون هیچ مشکلی شارژ شد و به طور خودکار خاموش نشد، مشکل از شارژر شما بوده و اکنون وقت آن رسیده که آن را با یک محصول باکیفیت و اوریجینال جایگزین کنید تا مانع از بروز مشکلات دیگر شوید.

۴. معیوب بودن منبع تغذیه گوشی (IC شارژ)

خاموش شدن ناگهانی گوشی

گاهی اوقات از سلامت باتری و شارژر گوشی هوشمند خود اطمینان دارید، اما باز هم شاهد خاموش شدن ناگهانی گوشی خود هستید. در این مواقع، یکی دیگر از احتمالاتی که می‌توان آن را به طور دقیق مورد بررسی قرار داد، خراب شدن منبع تغذیه گوشی (IC شارژ) است. منبع تغذیه یا پاور مدار یک قطعه الکترونیکی است که برای تامین برق مورد نیاز باتری به گوشی هوشمند شما استفاده می‌شود. شارژر گوشی، با اتصال آن به گوشی و به منبع برق، به باتری انرژی می‌دهد و باتری گوشی را شارژ می‌کند.

بنابراین پر واضح است که  اگر این قطعه خراب شود، باتری دیگر نمی‌تواند انرژی لازم را به گوشی شما ارائه دهد و در نتیجه، گوشی شما قادر به روشن شدن نخواهد بود. برای بررسی خراب شدن منبع تغذیه گوشی (IC شارژ) شما حتما باید به یک تعمیرکار متخصص گوشی مراجعه کرده و از او بخواهید که سلامت این قطعه‌ی بسیار مهم را برای شما مورد بررسی قرار دهد. اگر این قطعه خراب شده باشد، گوشی شما خاموش می‌شود و تا قبل از تعمیر یا تعویض این قطعه به هیچ عنوان نمی‌توان آن را روشن کرد.

۵. داغ کردن بیش از حد گوشی هوشمند

خاموش شدن ناگهانی گوشی

بسیاری از کاربران از گوشی هوشمند خود برای انجام کارهای سنگین نظیر بازی کردن استفاده می‌کنند. چه گوشی هوشمند شما پردازنده‌ی قدرتمندی داشته باشد و چه نداشته باشد، پس از مدتی استفاده سنگین از گوشی، گرمای بسیار زیادی تولید می‌کند و همین موضوع نیز می‌تواند یکی از دلایل احتمالی خاموش شدن ناگهانی گوشی هوشمند شما باشد. برخی اوقات میبینیم که این اتفاق زمانی که باتری گوشی به شارژر متصل است و شما در حال کار با گوشی هستید نیز اتفاق می‌افتد. بالا رفتن دمای گوشی امری بسیار خطرناک است و مستلزم آن است که شما توجه‌ی ویژه‌ای به این موضوع داشته باشد، چرا که دمای بالا علاوه بر آنکه می‌تواند به قطعات سخت‌افزاری گوشی هوشمند شما آسیب بزند و هزینه‌های زیادی را می‌تواند برای شما به همراه داشته باشد، خطر انفجار نیز دارد و ممکن است صدمات جانی به شما وارد کند.

همچنین برخی از گوشی‌های هوشمند مانند سامسونگ و آیفون، به منظور جلوگیری از صدمه دیدن قطعات مختلف گوشی در صورت داغ شدن بیش از حد، با یک حسگر دما مجهز شده‌اند. این حسگر دما، در صورت تشخیص داغ شدن بیش از حد، به صورت خودکار گوشی را خاموش می‌کند تا از صدمه دیدن قطعات مختلف آن جلوگیری شود. هر زمان که حس کردید گوشی هوشمند شما داغ کرده و این دلیل خاموش شدن ناگهانی آن است، پیشنهاد می‌کنیم که مدتی صبر کنید تا دمای آن کمتر شود و سپس اقدام به روشن کردن آن نمایید. قرار گرفتن گوشی در محیط‌های با دمای زیاد، استفاده از کاورهای نامناسب و غیراستاندارد و همچنین استفاده از اپلیکیشن‌های متعدد به صورت همزمان، می‌توانند از جمله اصلی‌ترین عواملی باشند که باعث بالا رفتن دمای گوشی شوند. بنابراین بهتر است که این موارد را نیز مد نظر خود قرار دهید تا از خطرناک سنگین مالی و جانی در امان بمانید.

۶. خراب شدن نمایشگر گوشی هوشمند

خاموش شدن ناگهانی گوشی

اگر گوشی هوشمند شما به سمت نمایشگر روی زمین سقوط کند و یا ضربه ببیند، ممکن است به نمایشگر آن آسیب رسیده و از کار افتاده باشد. در این مواقع اکثر کاربران فکر می‌کنند که گوشی‌ آن‌ها به طور کلی خاموش شده، این در حالی است که گوشی سالم است، اما نمایشگر آن به دلیل ضربه و آسیب‌دیدگی خراب شده و قادر به نمایش محتواهای تصویری نیست. برای بررسی اینکه گوشی هوشمند شما به صورت ناگهانی خاموش شده یا فقط نمایشگر آسیب دیده است، می‌توانید از یک گوشی هوشمند دیگر به تلفن همراهتان زنگ بزنید و بررسی کنید که آیا صدا یا ویبره‌ای از سمت گوشی می‌شنوید یا خیر. اگر صدا یا ویبره‌ای از سمت گوشی خود شنیدید، می‌توانید به این نتیجه برسید که فقط LCD آن آسیب دیده است و می‌توانید با تعویض ال سی دی مشکل را حل کنید. در غیر اینصورت، احتمالا کل گوشی هوشمند شما خاموش شده است و باید به تعمیرکار متخصص مراجعه کنید.


خاموش شدن ناگهانی گوشی هوشمند؛ دلایل نرم‌افزاری


۷. پر بودن حافظه‌ی داخلی گوشی هوشمند

خاموش شدن ناگهانی گوشی

یکی از متداول‌ترین و اصلی‌ترین دلایل نرم‌افزاری خاموش شدن ناگهانی گوشی هوشمند را می‌توان به پر بودن حافظه‌ی داخلی آن ربط داد. پر شدن فضای ذخیره‌سازی گوشی هوشمند شما می‌تواند باعث کاهش سرعت و کندی عملکرد آن شود. همچنین، اگر قطعات سخت‌افزاری گوشی شما در حین اجرای فرایندهای سنگین، نتوانند با سرعت کافی پردازش را انجام دهند، ممکن است به طور ناگهانی گوشی را خاموش کنند. بنابراین توصیه می‌کنیم که همواره حافظه‌ی داخلی گوشی خود را مورد بررسی قرار داده تا هیچ وقت پر نشوند. برای خالی کردن حافظه‌ی داخلی گوشی نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم که در ابتدا حافظه کش اپلیکیشن‌ها را پاک کنید تا بخشی از فضای ذخیره‌سازی آزاد شود. اگر باز هم حافظه‌ی گوشی پر بود، باید یک سری از اپ‌ها را پاک کنید و یا فایل‌های مهم و حجیم خود را به کامیپوتر و یا به هارد اکسترنال منتقل کنید تا فضای داخلی گوشی خالی شود.

۸. وجود باگ و ویروس روی گوشی هوشمند

خاموش شدن ناگهانی گوشی

گاهی اوقات یک سری اپلیکیشن‌هایی که روی گوشی هوشمند خود نصب می‌کنید، دارای بدافزار هستند و همین نیز موجب می‌شود تا در عملکرد گوشی اختلال جدی ایجاد شود و در نهایت نیز این مشکلات به خاموش شدن ناگهانی گوشی ختم خواهند شد. البته که این موضوع برای دارندگان گوشی‌های آیفون صدق نمی‌کند، چرا که امکان سایدلود کردن (دانلود اپ‌ها از سایر منابع به جز اپ استور) برای این دسته از کاربران وجود ندارد و از این مشکل تا حد بسیار زیادی در امان هستند.

اما به طور کلی، بدافزارها و ویروس‌ها معمولاً در پس‌زمینه گوشی شما فعالیت می‌کنند و ممکن است موجب استفاده زیاد باتری و در نتیجه خالی شدن سریع آن شوند که همین عامل نیز گوشی شما را به طور ناگهانی خاموش می‌کند. در این مواقع پیشنهاد می‌کنیم که از اپ‌های آنتی ویروس معتبر استفاده کرده، آن را روی گوشی هوشمند خود نصب کنید تا اپ‌های دارای بدافزار را شناسایی کرده و آن‌ها را حذف کند. در مجموع همواره به شما توصیه می‌کنیم که اپ‌های خود را از منابع معتبر دانلود کرده تا دچار چنین مشکلاتی نشوید.


خاموش شدن ناگهانی گوشی هوشمند؛ راهکار‌های موثر برای حل این مشکل


اگر گوشی هوشمند شما به هر دلیلی به طور ناگهانی خاموش شد، در این بخش راهکارهای احتمالی مناسبی را به شما پیشنهاد می‌کنیم تا این مشکل برطرف شود. لازم به ذکر است که این روش‌ها می‌تواند در محصولات برندهای مختلف، متفاوت باشد که به توضیح آن نیز خواهیم پرداخت.

۱. ری‌استارت کردن گوشی هوشمند

خاموش شدن ناگهانی گوشی

اولین اقدامی که بعد از خاموش شدن ناگهانی گوشی هوشمند به فکر بسیاری از کاربران خطور می‌کند، این است که گوشی را یک بار ری‌استارت کنیم. این روش بسیاری از مشکلات را حل می‌کند و ممکن است برای شما نیز راهگشا باشد. البته شما زمانی قادر به ری‌استارت کردن گوشی خود خواهید بود که گوشی فریز شده باشد. اگر با ری‌استارت کردن مشکل حل نشد و یا اصلا نتوانستید گوشی را ری‌استارت کنید، گام بعدی هارد ریست کردن گوشی است که تمامی تنظیمات و اطلاعات گوشی را  به حالت اولیه و کارخانه‌ای آن برمی‌گرداند.

هارد ریست کردن گوشی‌های اپل

برای انجام هارد ریست در گوشی‌های آیفون ۱۲ به بعد می‌توانید طبق مراحل زیر پیش بروید:

  1. دکمه‌ی افزایش حجم صدا را فشار دهید و سپس رها کنید.
  2. دکمه‌ی کاهش حجم صدا را فشار دهید  و سپس رها کنید.
  3. در مرحله بعدی، دکمه‌ی پاور را فشرده و آن را نگه دارید تا گوشی شما ری‌استارت شود.

هارد ریست کردن گوشی‌های سامسونگ

هارد ریست کردن گوشی‌های سامسونگ با کمی تفاوت نسبت به سایر گوشی‌های اندرویدی موجود در بازار صورت می‌گیرد. برای انجام این کار باید علاوه بر فشار دادن دکمه‌ی پاور، دکمه‌ی کاهش حجم صدا را نیز به طور همزمان فشار دهید. بعد از اینکه گوشی شما بالا آمد، می‌توانید دکمه‌ها را ول کنید.

هارد ریست کردن گوشی‌های اندرویدی غیر از سامسونگ

برای هارد ریست کردن گوشی‌های شیائومی، پیکسل و سایر برندهای اندرویدی روش مشابه‌ای وجود دارد و شما باید دکمه‌ی پاور را فشار داده و برای چند لحظه نگه دارید تا گوشی هوشمند شما هارد ریست شود.

۲. فعال کردن حالت Safe Mode یا ایمن در گوشی هوشمند

خاموش شدن ناگهانی گوشی

یکی دیگر از راهکاری احتمالی برای خاموش شدن ناگهانی گوشی هوشمند، فعال کردن حالت Safe Mode یا ایمن است. حالت Safe Mode گوشی، یک حالت عملکردی است که در آن تمامی برنامه‌های شما با برنامه‌های پیش‌فرض گوشی اجرا می‌شوند و برنامه‌های نصب شده توسط شما در این حالت اجرا نمی‌شوند. این حالت برای تشخیص و رفع مشکلات گوشی مانند خاموش شدن ناگهانی، کندی عملکرد، اجرای نادرست برنامه‌ها و یا مشکلات دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. روش انجام این کار در گوشی‌های اندرویدی و iOS متفاوت است.

نحوه فعال کردن حالت ایمن در گوشی‌های آیفون

برای فعال کردن این حالت در گوشی‌های اپل کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ابتدا گوشی را خاموش کنید.
  2. هنگام روشن کردن گوشی، دکمه‌ی پاور را فشرده و نگه دارید.
  3. زمانی که گوشی روشن شد، دکمه‌ی کاهش حجم صدا را تا زمانی که لوگوی اپل ظاهر شود فشرده و نگه دارید.
  4. پس از انجام این مراحل، گوشی شما وارد حالت ایمن می‌شود.

نحوه فعال کردن حالت ایمن در گوشی‌های اندرویدی

برای فعال کردن این حالت در گوشی‌های اندرویدی کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. دکمه‌ی پاور را فشرده و نگه دارید.
  2. زمانی که منوی پاور نشان داده شده، آیکون خاموش شدن یا Power Off را فشرده و نگه دارید.
  3. منوی جدیدی ظاهر می‌شود و از شما می‌پرسد که آیا می‌خواهید به حالت ایمن یا Safe Mode بروید یا خیر.
  4. روی آیکون حالت ایمن ضربه بزنید تا وارد آن شوید. برای خروج از این حالت نیز کافی است گوشی را ری‌استارت کنید.

۳. ریست فکتوری

Phone Turn Off

به عنوان آخرین راهکار پیشنهادی، در صورتی که هیچ کدام از روش‌های گفته شده مثمر ثمر واقع نشد، بهتر است که گوشی هوشمند خود را ریست فکتوری کنید. با اجرای این روش، تمامی اطلاعات روی گوشی هوشمند پاک می‌شود، بنابراین توصیه می‌کنیم که قبل آن، از اطلاعات مهم گوشی خود بکاپ بگیرید. برای انجام این کار در گوشی‌های آیفون می‌توانید از برنامه‌هایی مانند iTunes از حالت ریکاوری یا Recovery Mode استفاده کنید. در گوشی‌های اندرویدی مانند سامسونگ نیز می‌توانید با نگه داشتن همزمان دکمه‌های کاهش و افزایش حجم صدا و همچنین دکمه‌ی پاور این کار را انجام دهید.

 

منبع: Coolmuster

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.