اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

February 3, 2024
16:23 شنبه، 14ام بهمنماه 1402
کد خبر: 159853

عرضه نمونه پروازی ماهواره «ناهید ۲»/ایجاد ارتباط بین ۲۵۴ کاربر زمینی

منبع: ایسنا

رئیس پژوهشکده سامانه‌های ماهواره پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات، تجمیع و ساخت مدل پروازی «ناهید ۲»، ساخت شبیه‌ساز کانال مخابراتی برای گیرنده ODS، تدوین ۱۵۰ سند علمی، طراحی و راه‌اندازی آزمایشگاه GNSS، تعریف ۱۰ پروژه دانشگاهی و راه‌اندازی آزمایشگاه شبیه‌ساز پانل خورشیدی و اتاق تمیز کلاس هزار را از دستاوردهای طراحی و ساخت ماهواره «ناهید ۲» دانست.

مهدی نصیری در مراسم روز ملی فناوری فضایی که صبح امروز در پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور رئیس جمهور برگزار شد، با اشاره به پرتاب دو ماهواره «ثریا» و «مهدا» ساخت پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات، گفت: ما سیگنال‌هایی از وضعیت ماهواره، تله متری، دما، GPS و کلیه سناریوهای تعریف شده ماهواره «مهدا» را دریافت کردیم.

وی با اشاره به پروژه ملی ماهواره «ناهید ۲» با بیان اینکه این ماهواره یک ماهواره مخابراتی است، افزود: نمونه کیفی آن در روز ملی فناوری فضایی سال گذشته رونمایی شد و نمونه پروازی آن عرضه شده است.

نصیری، طول عمر این ماهواره را ۲ سال با وزن ۱۲۰ کیلوگرم دانست که قرار است در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار گیرد، اظهار کرد: شیب مدار تزریقی «ناهید ۲» ۵۵ درجه، نوع پیشرانش آن شیمیایی با سطح آرایش یک نیوتن و با توان متوسط ۴۹ وات است. باند فرکانسی آن KU، ،X و UHF است.

رئیس پژوهشکده سامانه‌های ماهواره پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات، آزمون انتقال مداری با پیشرانش با ۲ سال عملیات در مدار، آزمون تعیین موقعیت رادیویی مستقل از جی پی اس و نصب گیرنده ODS، ردیابی و کنترل موقعیت ماهواره در هنگام مانور، ارتقای دقت نشانه‌روی ماهواره به یک تا ۳ درجه، ارتباط مخابراتی ذخیره و ارسال با قابلیت ارتباط بین ۲۵۴ کاربر زمینی در بستر ماهواره، اندازه‌گیری تشعشات کمربند وان آلن و برقراری ارتباط مخابراتی و تست زیر سیستم‌ها در باند S و آزمون برقراری ارتباط همزمان مخابراتی بین دو نقطه در دید ماهواره در باند KU رله تلفنی را از ماموریت‌های ماهواره «ناهید ۲» دانست.

نصیری ادامه داد: از جمله دستاوردهای ماهواره «ناهید ۲» را می‌توان به مواردی چون تجمیع و ساخت مدل پروازی ناهید ۲، ساخت شبیه‌ساز کانال مخابراتی برای گیرنده ODS، تدوین ۱۵۰ سند علمی، طراحی و راه‌اندازی آزمایشگاه GNSS، تعریف ۱۰ پروژه دانشگاهی و راه‌اندازی آزمایشگاه شبیه‌ساز پانل خورشیدی و اتاق تمیز کلاس هزار اشاره کرد.

وی ثبت ۳ اختراع و ۲۰ مقاله علمی پژوهشی را از دیگر دستاوردهای این پروژه فضایی نام برد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.