امنیت

فناوری اطلاعات

February 12, 2024
18:04 دوشنبه، 23ام بهمنماه 1402
کد خبر: 160597

هکرها در یک حمله سایبری از سه میلیون مسواک هوشمند سوءاستفاده کردند!

شاید شبیه فیلم‌های هالیوودی به‌نظر برسد، اما یک روزنامه سوئیسی در گزارشی اعلام کرده است که هکرها از حدود سه میلیون مسواک هوشمند در قالب یک بات‌نت استفاده کرده‌اند تا حمله‌ای از نوع «منبع سرویس توزیع‌شده» (DDoS) انجام دهند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس فتا، هکرها ظاهراً از سه میلیون مسواک هوشمند استفاده کرده‌اند تا بات‌نتی را برای حمله به وب‌سایت یک شرکت سوئیسی ایجاد کنند. اگرچه جزئیات زیادی درباره این حمله در دسترس نیست، اما ظاهراً مسواک‌های هک‌شده از سیستم‌عاملی بر پایه جاوا استفاده می‌کردند. اطلاعاتی درباره برند این مسواک‌ها به اشتراک گذاشته نشده است.

افزون‌براین، نمی‌دانیم که کدام شرکت هدف این حمله قرار گرفته و چقدر آسیب دیده است. بااین‌حال، حملات DDoS معمولاً با مختل‌کردن سرویس‌های گوناگون یک شرکت می‌توانند بسیار آسیب‌زننده باشند و حتی به برند یک شرکت صدمه وارد کنند.

استفاده از مسواک هوشمند و دستگاه‌های IoT در حملات سایبری
«استفان زوگر»، از شرکت امنیت سایبری Fortinet، در مصاحبه با این روزنامه، راهنمایی‌هایی را برای ارتقای امنیت دستگاه‌های IoT (یا متصل به اینترنت) ارائه کرده است. او می‌گوید: «هر دستگاهی که به اینترنت متصل است، یک سوژه احتمالی است یا می‌تواند برای یک حمله مورد سوءاستفاده قرار بگیرد.»

او توضیح می‌دهد که تمام دستگاه‌های IoT به‌صورت مرتب توسط هکرها بررسی می‌شوند تا آسیب‌پذیری‌های آن‌ها کشف شود. از سوی دیگر، با توجه به اینکه شرکت‌های تولیدکننده این محصولات معمولاً توجه زیادی به موضوع امنیت ندارند، نفوذ به آن‌ها کار چندان سختی نیست.

این حمله یک بار دیگر نشان داد که توجه به امنیت دستگاه‌های حوزه اینترنت اشیا چقدر مهم است و همین دستگاه‌ها که در ظاهر بی‌خطر به‌نظر می‌رسند، چگونه می‌توانند در حملات گسترده به‌کار گرفته شوند. برای ارتقای امنیت این دستگاه همیشه پیشنهاد می‌شود که آن‌ها را به‌روز نگه دارید؛ منتها خیلی از این دستگاه‌ها پشتیبانی نرم‌افزاری مناسبی ندارند و نهایتاً پس از مدتی کوتاهی دیگر به‌روزرسانی نمی‌شوند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.