تلفن همراه

گوشی

March 2, 2024
19:19 شنبه، 12ام اسفندماه 1402
کد خبر: 161953

بی‌رونقی بازار موبایل شب عید

منبع: Peivast

وضعیت بازار موبایل در روزهای پایانی سال نه‌تنها وضعیتی مشابه سال‌های گذشته را طی نمی‌کند، بلکه از همیشه بی‌رمق‌تر است. فعالان بازار موبایل معتقدند فروش موبایل در شب عید از همیشه ضعیف‌تر است و اگر خریدی هم اتفاق می‌‌افتد جابه‌جایی مدل موبایل است، نه خرید موبایل جدید.

به گفته فعالان حوزه موبایل، وضعیت بازار شب عید امسال نسبت به سال‌های گذشته ضعیف‌تر است و استقبال خریداران کاهش پیدا کرده است.

فعالان این حوزه معتقدند موبایل‌های میا‌ن‌رده به‌ دلیل قیمت پایین‌ترشان مخاطب بیشتری دارند. اما موبایل‌های بالارده و برندهایی مثل آیفون به‌ دلیل ممنوعیت واردات نظم بازار را به‌ هم زده‌اند.

در همین راستا مهدی بوکایی، فعال حوزه موبایل، درباره وضعیت بازار گفت: وضعیت بازار در هفته‌های پایانی اسفندماه خوب نیست. به دلیل افزایش قیمت‌ها، درخواست‌ها کم شده است. استقبال نسبت به سال‌های قبل کمتر شده است. بیشتر فعالیت‌هایی که در بازار شکل می‌گیرد فروش موبایل‌های دست دوم و نهایتاً جابه‌جایی موبایل است.

به گفته بوکایی، موبایل‌ها سه دسته هستند؛ بالارده که موبایل‌های سامسونگ و اپل در این دسته جای می‌گیرند. خریداران این موبایل‌ها معمولاً به افزایش قیمت ارز توجهی ندارند و تحت هر شرایط موبایل مورد نظر خود را می‌خرند. خریداران موبایل‌های میان‌رده که با قیمت ۳۰ تا ۴۰ میلیون موبایل می‌خرند و پایین‌‌رده که شرایط خرید را تحت هر شرایطی ارزی از دست می‌دهند.

این فعال حوزه موبایل درباره برندهایی که بیشترین درخواست را دارند گفت که برندهای ساسونگ و اپل همچنان بیشترین درخواست را دارد. اما ممنوعیت واردات آیفون، باعث شد خریداران پول زیادی بدهند اما موبایل دست دوم و ریپک بخرند.

به گفته بوکایی، با ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و۱۵، بازار موبایل‌های دست دوم اپل شکل گرفته است و بازار موبایل کاملا به‌هم ریخته است؛ زیرا بسیاری از افراد آیفون ۱۴ و ۱۵ خریدند و به دلیل قطع و وصلی زیاد آنتن، دوباره به‌ سمت آیفون ۱۳ آمده‌‌‌اند این در شرایطی است که تمام آیفون ۱۳‌هایی که در بازار است، دست دوم است.

فعالان بازار می‌گویند با وجود عرضه مدل‌های جدید سامسونگ و آیفون، موبایل‌های رده‌پایین همین مدل‌ها کاهش قیمت چشمگیر نداشته است و همین موضوع باعث شده است خریداران حتی بعد از عرضه موبایل بالارده هم توان خرید موبایل‌های پایین‌رده نداشته باشند. مثلاً سامسونگ S24، حدود ۷۰ میلیون تومان است و S۲۳ حدود ۵۰ میلیون تومان عرضه می‌‌شود اما باز هم به عددی نرسیده که خریداران سمت آن بیایند.

بوکایی درباره دلیل شلوغی بازار در شرایطی که خرید و فروش اتفاق نمی‌افتد توضیح داد: این شلوغی‌هایی که در بازار دیده می‌‌شود به‌ دلیل خریداران نیست، بخش زیادی بیننده هستند. این سبک خریدها را تحت عنوان خرید وعده‌ای می‌شناسیم. یعنی فقط قیمت و اطلاعات می‌گیرند اما خرید نمی‌کنند.

بوکایی درباره بازار موبایل در سال جدید گفت: شرایط بازار موبایل در سال جدید به قیمت ارز بستگی دارد. وقتی قیمت دلار بالا می‌رود و ارزش ریال کاهش پیدا می‌کند، طبیعتاً نمی‌توان انتظار اتفاق ویژه‌ای داشت. سرقت موبایل هم از نتایج ناآرامی‌های بازار موبایل است.

موبایل، گزینه آخر
سامان حسینی، فعال حوزه موبایل، درباره وضعیت شب عید بازار موبایل گفت: استقبال مردم از موبایل کاهش یافته است. موبایل اولویت مردم نیست به همین دلیل هیچ برنامه‌ مشخصی برای خرید موبایل وجود ندارد.

حسینی ادامه داد: اگر بازار به همین شکل پیش رود، سال بعد شرایط بدتر می‌شود. اما به‌ صورت کلی سامسونگ و شیائومی بیشترین خریداران را دارند و آیفون هم همیشه مشتری خاص خودش را دارد اما در چند ماه اخیر بازار آیفون به دلیل رجیستر نشدن و ممنوعیت واردات شکل جدیدی به خود گرفته است. تجربه بازار در این چند ماه نشان داد بسیاری از آیفون ١٣هایی که در بازار به دلیل دست دوم بودنش به فروش رفته است، مرجوع شده است. رجیستر نشدن آیفون ۱۴ و ۱۵، باعث استفاده غلط از آیفون١٣ شده است.

او درباره پیش‌بینی بازار موبایل در سال جدید گفت: پارسال به دلیل افزایش دلار استقبال زیاد بود اما امسال دلار هم تاثیری در افزایش استقبال نداشت. معمولاً کسانی که در اسفند خرید نمی‌‌کنند، بعد از عید به سمت خرید موبایل می‌آیند.

در ادامه، داور امان‌پور، فعال حوزه موبایل، درباره کاهش استقبال خریداران گفت: استقبال مردم نسبت به خرید موبایل کاهش پیدا کرده است. ممنوعیت واردات آیفون بازار موبایل را دگرگون کرده است. آیفون۱۳ که قانونی وارد می‌‌شود، با وجود اینکه دست دوم است در همین چند روز اخیر، ۲ میلیون افزایش قیمت یافته است. به همین دلیل اگر آیفون قانونی وارد شود امکان افزایش قیمت مدل‌های پایین آیفون کمتر است.

به گفته امان‌پور، در بین موبایل‌های اندروید، سامسونگ و شیائومی بیشترین مخاطب را دارد. اما به‌ نظر می‌آید موبایل داخلی فروش چشمگیری ندارد و تنها قشر خاصی سمت چنین موبایل‌هایی می‌آیند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.