شبکه 6G با محوریت هوش مصنوعی سال 2030 معرفی میشود
انتظار میرود تکامل بعدی در عرصه ارتباطات بیسیم که با عنوان 6G یا نسل ششم فناوریهای مخابراتی و ارتباطی شناخته میشود در سال 2030 میلادی به طور رسمی معرفی شود و این سیستم در اصل به دنبال افزایش تقاضا برای سرعت و پهنای باند ناشی از رشد انفجاری در دستگاههای متصل به اینترنت و همچنین هوش مصنوعی را روی کار آید.
نسل ششم خدمات مخابراتی و ارتباطی (6G) در مقایسه با فناوری 5G پیشرفتهای قابل توجهی را در زمینه امنیت، انعطاف پذیری، قابلیت اطمینان، تاخیر، تراکم اتصال، ظرفیت ترافیک، طیف کارای و نرخ دادهها ارایه میکند. انتظار میرود این فناوری 50 برابر سریعتر از شبکه 5G عمل کند و با سرعت تئوری «یک ترابیت در ثانیه» در مقایسه با «20 گیگابیت در ثانیه» برای شبکه 5G، در اختیار کارمندان قرار گیرد. طبق گزارش جدید مرکز Keysight، این فناوری همچنین میتواند 10 میلیون دستگاه در هر کیلومتر مربع را تحت پوشش خود قرار دهد که این رقم برای نسخه کنونی فناوری مذکور یک میلیون دستگاه پیش بینی شده است.
سیستم 5G-Advanced برای فعال کردن تجربیات همه جانبه کاربران طراحی شده است و پیشرفتها در حوزه هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی را نیز شامل میشود تا پشتیبانی بهبود یافته از دستگاههای کممصرف مبتنی بر اینترنت اشیا را ارایه دهد و همین قابلیت به عنوان پایه اصلی سیستم 6G درحال توسعه است.
یکی از اهداف اصلی توسعه نسل ششم فناوریهای مخابراتی و ارتباطی، پشتیبانی 6G از اپلیکیشنهای کاربردی مجهز به هوش مصنوعی از جمله پردازش دادههای توزیع شده، یادگیری توزیع شده، محاسبات هوش مصنوعی، جرای مدل هوش مصنوعی و استنتاج هوش مصنوعی است. این امر به استقرار فناوری هوش مصنوعی در همه جا از جمله دستگاهها، اپلیکیشنها و محیطهای کاری کمک میکند و همچنین انتظار میرود هوش مصنوعی مستقر در شبکهها نیز ارتقا یابد و امکان نظرات بر خود، خودسازماندهی، خودبهینه سازی، و خوددرمانی را شامل شود.