سخت‌افزار

March 21, 2024
15:17 پنجشنبه، 2ام فروردینماه 1403
کد خبر: 162920

شبکه تراشه چینی محرمانه هواوی توسط آمریکا تحریم می‌شود

 

دولت بایدن مشغول بررسی تحریم تعدادی از شرکت‌های نیمه رسانای مرتبط با شرکت هواوی است.

به گزارش ایسنا، چنین اقدامی، کارزار آمریکا برای محدود کردن برنامه های هوش مصنوعی و نیمه رسانای پکن را تشدید می‌کند. این امر فشار بر هواوی را افزایش می دهد که با وجود تحریم های موجود، پیشرفت هایی داشته و موفق شده است یک پردازنده گوشی هوشمند در سال گذشته تولید کند که از نظر بسیاری از مقامات در واشنگتن، فراتر از توانمندی های این شرکت بوده است.

به گفته منابع آگاه، بسیاری از نهادهای چینی که ممکن است هدف تحریم قرار گیرند، قبلا توسط گروه تجاری «انجمن صنایع نیمه‌رسانا» در واشنگتن، به ‌عنوان تاسیسات ساخت تراشه که توسط هواوی خریداری شده یا ساخته شده اند، شناسایی شده اند. با این حال، هیچ تصمیم نهایی گرفته نشده است.

علاوه بر شرکت‌هایی که تراشه‌ها را تولید می‌کنند، مقامات آمریکایی ممکن است شرکت «شنزن پنگجین های تِک» و همچنین «سیکاریر» را هم تحریم کنند. این نگرانی وجود دارد که این دو شرکت تولیدکننده تجهیزات تولید نیمه رسانا، به هواوی برای به دست آوردن تجهیزات ممنوعه، کمک می‌کنند.

دولت آمریکا به متحدان خود از جمله هلند، آلمان، کره جنوبی و ژاپن فشار می آورد تا محدودیت های دسترسی چین به فناوری نیمه رسانا را تشدید کنند. هواوی یکی از شرکت‌هایی است که در قلب این کارزار و همچنین تلاش‌های پکن برای کاهش اتکای خود به فناوری غربی قرار دارد.

افراد مطلع به بلومبرگ گفتند: مشخص نیست وزارت بازرگانی آمریکا که به اصطلاح فهرست نهادها را مدیریت می‌کند، شواهد دیگری مبنی بر ارتباط این شرکت‌ها با هواوی دارد یا خیر. آمریکا این اختیار را دارد تا شرکت‌هایی را که ممکن است در آینده به امنیت ملی آسیبی برسانند، تحریم کند و مقامات لزوما نیازی به اثبات فعالیت های مضر یا غیر قانونی گذشته ندارند.

به گفته منابع آگاه، مشخص نیست که مقامات آمریکا، چه زمانی تصمیم نهایی را خواهند گرفت و زمان بندی این تصمیم، احتمالا به وضعیت روابط بین واشنگتن و پکن بستگی دارد که هر دو طرف در ماه های اخیر برای بهبود آن تلاش کرده اند. انتظار می‌رود جانت یلن، وزیر خزانه‌داری، در سال ۲۰۲۴ به چین سفر کند و مقامات ارشد درباره تماس تلفنی جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا با شی جین پینگ، همتای چینی او در بهار امسال، گفت و گو کرده اند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، همچنین ملاحظات سیاسی دیگری هم وجود دارد، مانند این که چه زمانی کاخ سفید اصلاح تعرفه های را که برای اولین بار در دوره دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا برای چین اعمال شد، اعلام خواهد کرد.

به گفته منابع مطلع، مقامات همچنین در حال بررسی افزایش تعرفه روی تراشه‌های نسل قدیمی چین هستند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.