گوشی

March 26, 2024
10:36 سه شنبه، 7ام فروردینماه 1403
کد خبر: 163119

راهی برای افزایش سرعت اینترنت گوشی

بررسی‌ها حاکی از آن است که دلیل کند شدن یا کم شدن سرعت اینترنت اگر به مشکلات کلی شبکه تلفن همراه مرتبط نباشد، می‌تواند به دلیل عواملی چون موقعیت نامناسب روتر، تراکم بالای خطوط وای فای، وجود نویز و سایر موارد باشد.

به گزارش ایسنا، عرضه نسل چهارم اینترنت در ایران برای اولین بار سال ۱۳۹۳ در شهر مشهد مقدس آغاز شد و ایران به جمع کشورهای عرضه کننده خدمات ۴G پیوست. همزمان با راه‌اندازی این نسل از اینترنت گفته شد ۴G تمام قابلیت‌های مدرن‌ترین گوشی‌های موجود در بازار را پشتیبانی می‌کند و با استفاده از این خدمات امکان دریافت و مشاهده فایل‌های ویدئویی با کیفیت HD، بازی به صورت آنلاین و بدون تاخیر زمانی، استفاده همزمان برای چند کاربر بدون کاهش کیفیت خدمات، استفاده از برنامه‌های کاربردی (اپلیکیشن) و محصولات و خدمات مبتنی بر اینترنت با سهولت و کیفیت فوق العاده فراهم خواهد شد.

نخستین شبکه LTE در سال ۲۰۰۹ در استکهلم و اسلو راه‌اندازی و سپس در سال ۲۰۱۱ کره جنوبی صاحب چنین شبکه‌ای شد و در سال ۲۰۱۴ شبکه نسل چهارم اپراتور دوم تلفن همراه در مشهد راه‌اندازی شد که بنابر اعلام مسئولان در آن زمان سرعت دانلود در شبکه نسل چهارم بین ۱۰ تا ۴۰ مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود را بین یک تا ۱۵ مگابیت بر ثانیه و مدت زمان پاسخگویی را بین ۵۰ تا ۱۵۰ میلی ثانیه بود. اما با گذشت سال‌ها ارائه این نسل از اینترنت ممکن است کاربران اوقاتی را تجربه کنند که سرعت اینترنتشان کم شده و نمی‌دانند باید چه کاری برای افزایش سرعت اینترنت انجام دهند، در بسیاری از مواقع با انجام روش‌هایی می‌توان سرعت اینترنت را افزایش داد.

بررسی‌ها حاکی از آن است که دلیل کند شدن یا کم شدن سرعت اینترنت اگر به مشکلات کلی شبکه تلفن همراه مرتبط نباشد، می‌تواند به دلیل یکی از موارد که در ادامه به آن اشاره می شود اتفاق بیفتد.

موقعیت نامناسب روتر

اگر فاصله زیادی با روتر داشته باشید یا اشیائی مثل دیوار، سقف و در بین شما و روتر قرار گرفته باشد، سرعت اینترنت شما کاهش پیدا می‌کند.

تراکم بالای وای فای

این مشکل در آپارتمان‌ها زیاد دیده می‌شود. زمانی که چندین روتر از یک کانال استفاده کنند، سرعت اینترنت شما کاهش پیدا می‌کند.

وجود نویز

بیشتر روترها روی باند ۲.۴ گیگاهرتز کار می‌کنند و وسایلی مثل ماکروویو یا تلفن‌های بی‌سیم هم روی همان باند (۲.۴ گیگاهرتز) کار می‌کنند. به همین دلیل ممکن است این وسایل برای روتر ایجاد نویز کنند.

اتصال چندین دستگاه به یک خط وای فای

بالا رفتن تعداد دستگاه‌هایی که به یک شبکه اینترنت متصل هستند، یکی از دلایل کند شدن سرعت اینترنت است.

پوشش ضعیف ۴G

اینترنت ۴G همیشه به عنوان یکی از سرویس‌های پرسرعت اینترنت شناخته می‌شود اما گاهی اوقات سرعتی که از آن انتظار می‌رود را ارائه نمی‌دهد. زمانی که تعداد زیادی از افراد در یک مکان جمع شده باشند و به یک آنتن ۴G متصل باشند، سرعت اینترنت کم می‌شود.

ضعیف بودن تلفن همراه

بعضی اوقات اینترنت به خوبی کارمی‌کند و سرعت مطلوبی دارد اما زمانی که می‌خواهید با گوشی هوشمند خود از آن استفاده کنید، با مشکل کندی سرعت رو به رو می‌شوید؛ در این موارد، مشکل از سرعت پردازش پایین گوشی است.

موارد ذکر شده اگرچه می تواند دلیلی بر کند بودن سرعت اینترنت باشد راهکاری برای آن ها وجود دارد که می توان به نصب برنامه های کم حجم اشاره کرد. با توجه به این که یکی از دلایل کند شدن سرعت اینترنت، پردازش ضعیف دستگاه‌های هوشمند است، اگر گوشی همراه شما قدیمی است یا پردازنده ضعیفی دارد، بهتر است هنگام نصب اپلیکیشن‌های مختلف از نسخه‌ی سبک‌تر آن‌ها استفاده کنید تا پردازش تلفن همراهتان با اختلال رو به رو نشود.

فعال سازی Data saver روش دیگری است. اگر از مرورگر کروم برای وب‌گردی استفاده می‌کنید، توصیه می‌ شود تا گزینه Data saver فعال شود؛ برای این کار لازم است وارد مرورگر کروم شوید، از قسمت منو گزینه Setting را انتخاب کنید و سپس Data saver را فعال کنید. این گزینه صفحات وب را به صورت فشرده به شما نمایش خواهد داد که هم باعث بالا رفتن سرعت اینترنت و هم کاهش مصرف اینترنت خواهد شد.

علاوه بر موارد گفته شده برای کنترل سرعت اینترنت می توان تنظیمات اینترنت را بررسی کرد چراکه گاهی اوقات اینترنت گوشی های هوشمند به صورت پیش فرض به سرعت کنترل سرعت اینترنت می توان تنظیمات اینترنت را بررسی کرد چراکه گاهی اوقات اینترنت گوشی های هوشمند به صورت پیش فرض به سرعت ۳G یا کمتر محدود شده باشد.

قدم بعدی این است که تنظیمات اینترنت را روی گوشی هوشمند خود بررسی کنید، گاهی اوقات اینترنت گوشی‌های هوشمند به صورت پیش‌فرض به سرعت ۳G یا کمتر محدود شده است. برای این کار باید از مسیر Setting> Network and Internet> Mobile Network> Preferred Network type، تنظیمات آن را بررسی و در صورتی که سرعت اینترنت محدود شده است آن را به ۴G ارتقاء دهید. البته باید توجه داشته باشید که این مسیر در موبایل‌های مختلف، ممکن است متفاوت باشد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.