چین استفاده از پردازندههای اینتل و AMD در دستگاههای دولتی را ممنوع کرد
چین دستورالعملهای جدیدی را معرفی کرده است تا ریزپردازندههای آمریکایی از شرکتهایی نظیر اینتل و AMD را از کامپیوترهای شخصی و سرورهای دولتی خارج کند. این اقدام در ادامه مجموعه اقدامات چین و ایالاتمتحده علیه یکدیگر انجام میگیرد.
به گزارش فایننشال تایمز، دولت چین اعلام کرده است که استفاده از پردازندههای آمریکایی شرکتهای اینتل و AMD را در دستگاههای دولتی متوقف میکند. بهعلاوه، این کشور میخواهد سیستمعامل ویندوز و دیگر نرمافزارهای مدیریت پایگاه داده غربی را به نفع نرمافزارهای بومی خود کنار بگذارد.
چین تراشههای اینتل و AMD را با نمونههای بومی جایگزین میکند
چین از سازمانهای دولتی خواسته است تا ملزومات لازم برای استفاده از پردازندهها و سیستمعاملهای «ایمن و قابلاطمینان» را در خریدهای بعدی خود درنظر بگیرند. به ادعای فایننشال تایمز، این اقدام برجستهترین گام چین درزمینه استفاده از جایگزینهای بومی فناوری برای محصولات خارجی است و بازتابی از تنشهای این کشور با آمریکا محسوب میشود.
طبق دستورالعملهای جدید چین، درحالحاضر 18 پردازنده تأییدشده وجود دارد که در میان آنها تراشههای شرکت هواوی و گروه Phytium نیز دیده میشوند. محصولات این دو شرکت در فهرست سیاه واشنگتن قرار گرفتهاند.
تراشهسازان چینی از ترکیبی از معماریهای پردازنده اینتل x86، آرم و معماریهای بومی خود استفاده میکنند. درزمینه سیستمعامل نیز عمدتاً نرمافزارهای خود را بر پایه لینوکس ساختهاند.
تغییر سیاستهای پکن بخشی از استراتژی ملی این شرکت برای رسیدن به استقلال فناورانه درزمینه امور نظامی و دولتی است که تحت عنوان برنامه «شینچوانگ» شناخته میشود. این استانداردهای جدید اولین دستورالعملهای واضح و پرجزئیات برای ترویج برنامه شینچوانگ است.
همچنین گفته میشود که از شرکتهای متعلق به دولت چین نیز خواسته شده است تا این دستورالعملها را اجرا کنند. دو منبع آگاه میگویند این شرکتها باید تا سال 2027 حرکت بهسمت جایگزینهای بومی را تکمیل کرده باشند.
مایکروسافت، اینتل و AMD به درخواست رسانهها برای اظهارنظر دراینباره پاسخی ندادهاند. پیشتر دولت ایالاتمتحده تحریمهای فناوری علیه چین را افزایش داده بود.