رئیس اتحادیه فناوران رایانه: کمبود لپتاپ نتیجه اقدامات وزارت صمت است
رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران باور دارد کاهش سقف واردات لپتاپ، افزایش نرخ ارز و تحریمها، بزرگترین چالشهای این صنف در سال گذشته بوده است.
به گزارش پیوست، محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران برخی از تصمیمات وزارت صمت را از اصلیترین دلایل کمبود لپتاپ در کشور دانست و گفت: در ماههای پایانی سال ۱۴۰۲، وزارت صمت با کاهش ۸۵ درصدی مجوز واردات کالاهای آیتی سنگاندازیهایی بر سر راه فعالیت تجار ایجاد کرده است. این در حالی است که آنها با مشقت فراوان اقلام مورد نیاز بازار را با همکاری شرکای تجاری خارجی تامین میکنند. در نتیجه همه فعالان این حوزه با کمبود لپتاپ مواجه شدهاند.
فرجی تهرانی افزایش نرخ ارز را از دیگر چالشهای فعالان این عرصه دانست و اضافه کرد: با افزایش نرخ ارز، قیمت تمام شده کالا نیز افزایش پیدا کرده است و این موضوع منجر به کاهش قدرت خرید مردم بیش از پیش شده است.
رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران علاوه بر تحریمهای خارجی به تحریمهای داخلی در حوزه تخصیص ارز به عنوان یکی از مشکلات اصلی اشاره کرد: کشور مبدا واردات لپتاپ امارات است. یکی از مشکلات اساسی این است که شرکت های معروف آیتی دنیا به ایرانیها نمایندگی نمیدهند. در نتیجه فردی غیر ایرانی را مدیرعامل شرکت میکنند تا در بتوانند اجناس را خریداری کنند. این در حالی است که پس از این مرحله به تحریم داخلی یعنی تخصیص ارز برمیخورند.
فرجی تهرانی تغییر سیاستهای وزارت صمت در سال آینده را ضروری دانست و گفت: اگر وزارت صمت تغییری در سیاستهای خود اتخاذ نکند، قیمت لپتاپ، تبلت و پیرنتر گرانتر خواهد شد. از آنجایی که بر اساس تجربه، سیاستگذار رفاه حال مصرفکننده را در نظر نمیگیرد و اولویت اولش عدم خروج ارز از خزانه دولت است، شاید قیمتهای کنونی بازار را بتوان مساعدتر از آینده در نظر گرفت و منتظر افزایش قیمت بیشتری بود.