امنیت

رسانه‌های اجتماعی

April 3, 2024
10:04 چهارشنبه، 15ام فروردینماه 1403
کد خبر: 163629

پلیس فتا: کدهای دریافتی ارسالی از شبکه های اجتماعی را برای هیچ فردی ارسال نکنید

سرپرست پلیس فتا استان کردستان گفت: کدهای دریافتی از شبکه های اجتماعی خصوصی بوده و نباید آنها را برای هیچ فردی ارسال کنید ؛ کلاهبرداران با درخواست این کدها از شما، اقدام به هک حساب شبکه های اجتماعی شهروندان و کلاهبرداری از آنها می کنند.

سرپرست پلیس فتا استان کردستان جناب سرهنگ فیض اله منصوری نسبت به افزایش کلاهبرداری های سایبری در ایام تعطیلات سال جدید هشدار داد و گفت:امروزه بیشترین میزان کلاهبرداری مربوط به هک شدن اکانت های تلگرامی و اینستاگرامی در بستر شبکه های اجتماعی می باشد. در این روش کلاهبرداری, کلاهبرداران سایبری با هک کردن اکانت شبکه های اجتماعی شهروندان اقدام به ارسال درخواست واریز پول برای مخاطبین آنها میکنند.

این مقام انتظامی افزود : شهروندان هوشیار باشند که اگر در بستر فضای مجازی و شبکه های اجتماعی پیامی از طرف دوستان آشنایان مبنی بر درخواست واریز پول دریافت کردند؛ بلافاصله اقدام به واریز نکنند و حتما قبل از واریز پول ابتدا با شخص ارسال کننده پیام تماس گرفته تا درخواست را از زبان خودشان بشنوند.

سرهنگ منصوری در ادامه بیان داشت : در اطلاع رسانی های ما بارها گفته شده که در زمان دریافت پیامک های مختلف تحت عناوین دریافت سهام عدالت و ابلاغیه قضایی و یاطرح کالابرگ و….ابتدا به ارسال کننده پیامک دقت کنند که اگر این پیامک از شماره موبایل ارسال شده بود به هیچ عنوان بر روی لینک داخل پیامک کلیک نکرده و اقدام به حذف پیامک کنند زیرا در صورت کلیک روی لینک گوشی شما هک خواهد شد و از طریق گوشی شما همین پیامک کلاهبرداری برای تمام مخاطبین شما ارسال خواهد شد و در صورتی که اطلاعات کارت بانکی خود را نیز در درگاه جعلی وارد کنید حساب بانکی شما نیز خالی خواهد شد.

وی گفت: شهروندان توجه کنند که در این ایام کلاهبرداری به صورت اسکیمری یا کپی کارت بانکی نیز افزایش یافته و شهروندان برای جلوگیری از گرفتار شدن در دام کلاهبرداران لازم است تا در زمان انجام خرید های حضوری به هیچ عنوان کارت بانکی را همراه با رمز در اختیار فروشنده ها قرار نداده و حتما خودشان کارت را کشیده و رمز کارت را نیز خودشان وارد کنند .شهروندان به هنگام خرید از مکان ها و یا دستفروشانی که آشنایی با آنها ندارند تا جای ممکن سعی کنند از پرداخت نقدی استفاده کنند .

این مقام مسئول افزود: هم استانی‌های عزیز در صورت مواجهه شدن با هرگونه موارد مشکوک در فضای مجازی می‌توانند، آن را از طریق وب سایت پلیس فتا به نشانی اینترنتی www.cyberpolice.gov.ir و یا با شماره تلفن 096380 با کارشناسان ما در میان بگذارند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.