پیشرفت ۳۵ درصدی پروژه فیبرنوری
آخرین آمار ایجاد پوشش فیبرنوری در کشور حکایت از پیشرفت ۳۵ درصدی این پروژه دارد؛ به طوری که اکنون هفت میلیون و ۷۹ هزار خانوار تحت پوشش فناوری فیبرنوری هستند.
به گزارش ایرنا، دولت سیزدهم از آغاز بهکار خود محورهای مهمی را مدنظر قرار داد و تا کنون که بیش از ۲ سال از فعالیت آن میگذرد، توانسته قدمهایی را بردارد. در حوزه ارتباطات رییس جمهوری بر توسعه صنعت فضایی کشور و نیز اینترنت پرسرعت تاکید کرد. وزیر ارتباطات قبل از آغاز به کار خود در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که تصمیم دارد در حوزه ارتباطات یک حرکت جهادی را آغاز کند.
برنامهای که «عیسی زارعپور» اعلام کرد حکایت از انجام کاری ۱۰ ساله در مدت زمان سه سال داشت. هدفگذاری وزارت ارتباطات این است که تا پایان کار دولت ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری برای استفاده کاربران ایجاد کند. بنابر آخرین آمار این پروژه که به شکل برخط در سایت https://iranfttx.ir دسترس عموم است، تا کنون بیش از هفت میلیون و ۷۹ هزار پوشش فیبرنوری برای خانوار ایجاد شده و در سال ۱۴۰۳ همان طور که زارعپور در گفتگوی خود با ایرنا اعلام کرد، این تعداد ۲ برابر خواهد شد و ۷۰ درصدی شدن پوشش فیبرنوری را شاهد خواهیم بود.
ایجاد «حساب توسعه شبکه فیبرنوری» با سرمایه اولیه یکهزار میلیارد تومانی برای تامین مالی طرح ملی فیبرنوری منازل و کسبوکارها، در نظر گرفتن مشوق برای اتصال فیبرنوری توسط اپراتورهای اینترنت و اعطای «پروانه خدمات و شبکه یکپارچه» UNSP به ۹ اپراتور، از جمله اقداماتی است که برای دستیابی و تحقق وعده دولت در حوزه فیبرنوری انجام شده که پیشرفت این پروژه ملی را رقم زده است.
پروژه فیبرنوری در کشور از ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ کلید خورد؛ روزی که «عیسی زارعپور» وزیر ارتباطات آغاز به کار فیبرنوری خانگی در همه شهرها را اعلام کرد. آن روز تست سرعت پورتهای فیبرنوری در مشهد و قم انجام شد.
با آغاز سال ۱۴۰۱ خبر تعیین حقالسهم یک دهم درصدی برای اپراتورهای مشارکتکننده در توسعه فیبرنوری اعلام شد. به این ترتیب که دولت در جهت سیاستهای حمایتی خود از توسعه فیبرنوری مصوبهای را در هیات وزیران به تصویب رساند. بر این اساس، اپراتورهای FCP (پروانه شبکه ارتباطات ثابت) به جای سه درصد و شرکت مخابرات ایران به جای پنج درصد برای ارایه خدمات فیبر نوری، یکدهم درصد حقالسهم به دولت پرداخت میکنند.
پس از آن با پیوستن ۹ شرکت خصوصی به پروژه توسعه فیبرنوری روند پیشرفت آن سرعت گرفت. یکی از مهمترین اقداماتی که در حوزه ایجاد پوشش ۲۰ میلیونی فیبرنوری انجام شده، مربوط به اعطای پروانه جدید ارتباطی با عنوان «پروانه خدمات و شبکه یکپارچه» یا UNSP به چند اپراتور کشور بود که با ورود آنها به این پروژه، ارائه خدمات ثابت مبتنی بر فیبرنوری منازل و کسبوکارها وارد فاز جدیدی شد.
بهمن سال ۱۴۰۲، وزیر ارتباطات از ایجاد ۶ میلیون پوشش فیبرنوری در کشور خبر داد و امروز با گذشت حدود ۲ ماه از آن خبر، بیش از یک میلیون به پوشش فیبرنوری افزوده شده است.