اپراتورها

اتومیشن

اینترنت و شبکه

تلفن همراه

April 10, 2024
20:26 چهارشنبه، 22ام فروردینماه 1403
کد خبر: 164016

به بهانه ۹ آوریل، روز اینترنت اشیا؛ بازار جهانی ۳۹۴ میلیارد دلاری اینترنت اشیا

بسیاری از تولیدکنندگان از تجزیه و تحلیل‌های پیچیده و هوش‌مصنوعی برای داده‌های اینترنت اشیای تولیدی خود به منظور نظارت بر عملیات در زمان واقعی، بهبود کارایی و تصمیم‌گیری هوشمندانه استفاده می‌کنند.

به گزارش ایرنا، امروز بیست و یکم فروردین ۱۴۰۳ مصادف با نهم آوریل ۲۰۲۴ میلادی در جهان روز اینترنت اشیا نام گرفته است. برای بیان اینکه چرا اینترنت اشیا ارزش چنین توجه زیادی را دارد، در نظر بگیرید که پذیرش اینترنت اشیا در بازارهای مصرف کننده، تجاری و صنعتی در حال رونق و به صورت روزافزونی در زندگی مردم جای خود را باز می‌کند. بهترین نقطه برای شروع، ارائه چند آمار جالب در مورد اینترنت اشیا است.

بسیاری از مطالعات تعداد دستگاه‌های اینترنت اشیاء را که در حال حاضر راه‌اندازی شده‌اند، تخمین می‌زنند. یکی از منابع بسیار پُراستناد، ترانسفرما اینسایت است که مدعی است تقریباً هفده میلیارد دستگاه اینترنت اشیا متصل در سال ۲۰۲۴ میلادی وجود خواهد داشت و انتظار می‌رود این تعداد تا سال ۲۰۳۰ میلادی حداقل دو برابر شود. این اعداد شامل همه دستگاه‌های متصل به اینترنت اشیا مانند دستگاه‌های موجود در صنعت و محصولات مصرفی است. آنها اشاره دارند که نزدیک به دوازده صنعت پایه وجود دارد که در حال حاضر بیش از صد میلیون دستگاه اینترنت اشیا متصل دارند.

این صنایع شامل برق، گاز، تامین آب، خرده فروشی، دولتی و غیره است. در این بخش‌های صنعتی، یک مطالعه تحقیقاتی بازار نشان داد که بخش تولیدی با حدود ۳۰ درصد از کل بازار اینترنت اشیای صنعتی، بیشترین سهم را از دستگاه‌های اینترنت اشیا به خود اختصاص داده است.

علاوه بر این، اندازه بازار صنعتی جهانی اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۳ میلادی به ۳۹۴ میلیارد دلار رسید و بر اساس تحقیقات گراند ویو انتظار می‌رود با نرخ رشد مرکب سالانه ۲۳.۲ درصد از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۳۰ میلادی رشد کند.

محرک رشد در این بازار نیاز به دسترسی بلادرنگ به اطلاعات در مورد فرآیندهای تولید و عملیات است. به طور خاص، نیاز روزافزونی برای بهبود کارایی عملیاتی، افزایش نرخ و کیفیت خروجی و موارد دیگر وجود دارد. تحقیقات گراند ویو همچنین خاطرنشان می‌کند که عوامل متعددی باعث افزایش نرخ رشد دیجیتالی دو برابری در طول سال‌های آینده خواهد شد. شاید مهمترین پیشرفت‌های فناوری در فناوری‌های شبکه‌های بیسیم و نفوذ قوی اتصال وای‌فای برای حسگرهای ماشین در کارخانه‌ها باشد.

از سوی دیگر تجزیه و تحلیل و هوش مصنوعی نقش کلیدی در استفاده از اینترنت اشیاء دارند. شورای اینترنت اشیا، گروهی که پشت روز اینترنت اشیا قرار دارد، نوعی اتاق فکر و انجمن با بیش از ۴۰۰ عضو است که منابعی را برای کمک به تسریع پروژه های اینترنت اشیا ارائه می دهد. این گروه خاطرنشان می‌کند که موضوع روز اینترنت اشیا امسال، با عنوان هوش مصنوعی/اینترنت اشیا گزینه مناسبی است.

این نشان می‌دهد که هوش مصنوعی، همراه با یادگیری ماشینی و عمیق، اکنون به سازمان‌ها این توانایی را می‌دهد که «همبستگی بین مجموعه‌های داده‌ای را که قبلاً هرگز ساخته نشده‌اند، ایجاد کنند». این فناوری‌ها امکان تصمیم‌گیری بر اساس داده‌های دقیق و شفاف را فراهم می‌کند. این شورا به دنبال هوش مصنوعی/اینترنت اشیا برای کاربردهای خوب برای کمک در زمینه‌هایی مانند مدیریت پایداری انرژی و آب، استفاده کارآمدتر از منابع، کاهش ضایعات و موارد دیگر است.

با توجه به کاربردهای صنعتی، بسیاری از تولیدکنندگان از تحلیل‌های پیچیده و هوش مصنوعی برای افزایش حجم داده‌های اینترنت اشیا در دسترس در طول عملیات خود استفاده می‌کنند. هدف از این تلاش‌ها آوردن بینش‌های تحلیلی تجویزی و پیش‌بینی‌کننده به عملیات برای نظارت بر عملیات به صورت بلادرنگ، بهبود کارایی و اجازه دادن به تولیدکنندگان برای تصمیم‌گیری هوشمندانه به عنوان بخشی از عملیات معمول است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.