فناوری اطلاعات

April 20, 2024
13:00 شنبه، 1ام اردیبهشتماه 1403
کد خبر: 164620

دومین تراشه هوش مصنوعی «متا» عرضه شد

شرکت «متا» با گذشت یک سال پس از انتشار نسخه اول از نسل دوم تراشه هوشمند «آموزش و استنتاج شتاب دهنده» خود که به صورت اختصاری با نام MITA شناخته می‌شود، هم اکنون اعلام کرده است که بخش‌های اصلی آن را به‌روز رسانی کرده است تا از نظر عملکردی امکانات جدید و قابل توجهی را در اختیار کاربران بگذارد.

«متا» مانند سایر غول‌های فناوری از جمله مایکروسافت، گوگل و تسلا در حال انجام سرمایه گذاری‌های گسترده روی سخت افزارهای هوش مصنوعی است تا در برابر شرکت انویدیا که به صورت انحصاری بازار پردازنده‌های هوشمند گرافیکی را در اختیار گرفته است، از موقعیت خود محافظت کند. این سرمایه گذاری همچنین روش‌های جدید برای اطمینان از عرضه سیستم‌های‌های محاسباتی هوشمند است. زیرا انویدیا در مقابل درخواست گسترده بازار برای در اختیار گرفتن سخت افزارهای مجهز به هوش مصنوعی، قادر به پاسخگویی نیست.

تراشه جدید که با نام MITA 2 شناخته می‌شود شبکه‌ای از بلوک‌های مداری را در خود جا داده است که به صورت موازی کار می‌کنند و عناصر پردازش (PE) آن به صورت 8 در 8 طراحی شده‌اند. متا در این خصوص گفت: «این تراشه 3.5 برابر سریع‌تر از نسخه اولیه خود عمل می‌کند و در فعالیت‌های هوش مصنوعی که شامل محاسبات پراکنده هستند 7 برابر سریع‌تر پاسخ می‌دهد».

متا اظهار داشت مزایای اصلی مدل جدید این محصول شامل تغییرات عمده در بخش معماری تراشه و افزایش قدرت حافظه و توانایی ذخیره سازی می‌شود.

 

منبع: zdnet.com
ترجمه: همکاران سیستم

 

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.