رییس رگولاتوری: امسال سال آخر پروژه FTTH است و از اپراتورها تعهد گرفتیم تا پایان سال پروژه را به پایان برسانند
ایسنا/خوزستان قائم مقام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به جزئیات ابرپروژه ملی فیبر نوری منازل و مشاغل از آغاز این پروژه در خوزستان خبر داد.
امیر محمدزاده لاجوردی در نشست ابرپروژه ملی توسعه شبکه فیبر نوری منازل و کسب و کارها که امروز (۵ اردیبهشت) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها، هم مصوبه شورای عالی فضای مجازی و هم مصوبه قانونی مجلس را دارد و باید تا پایان دولت سیزدهم و کمتر از یک سال و نیم باقی مانده ۲۰ میلیون پوشش خانوار در کشور ایجاد کنیم.
وی افزود: رئیس جمهور در ابتدای سال جدید در دیدار با مقام معظم رهبری، این پروژه را جزو اقدامات برجسته دولت با ۷ میلیون خانوار تحت پوشش فیبر نوری دانست و رهبری نیز تقدیر و تشکر کردند.
به گزارش ایسنا، محمدزاده لاجوردی ادامه داد: کشورهای پیشرفته دنیا این پروژه را در زمانهای طولانی انجام دادند. اسپانیا ۱۰ سال و فرانسه طی ۹ سال آن را اجرا کردند. در این پروژه شهرها و خیابانها شکافته و فیبر جایگذاری میشود و در نهایت ترمیم میشوند. بنابراین کار به پهنه جغرافیایی کشورها وابسته است.
وی اضافه کرد: جایگاه ما در جهان بد و در انتهای لیست هستیم و به ویژه در کشوری که در آن رشد فناوری اطلاعات بالا است و ۹۷ درصد تبادلات پولی در بستر الکترونیکی انجام میشود و جزء سه کشور اول دنیا در این حوزه هستیم که دلیل آن تورم و… است، وجود زیرساختهای ارتباطی بسیار مهم است.
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی عنوان کرد: مردم به دلیل الگوی مصرف و مشکلات زیرساختی، به سمت و سوی استفاده از شبکه سیار رفتهاند و ۷۵ درصد مصرف مردم ایران از شبکه سیار است که اتفاق خوبی نیست و این میزان در جهان کاملا برعکس است.
محمدزاده لاجوردی گفت: اقدامات متعدد از جمله اصلاح تعرفه باید انجام شود اما لازمه آن وجود زیرساخت خوب است. لازمه پیشرفت در این حوزه وجود رقابت است. برای ارتقای کیفیت و توسعه راهی جز رقابت وجود ندارد. در دهه ۸۰ سیمکارت یک میلیون تومان بود اما اکنون اپراتورها سیمکارت رایگان ارائه میدهند و در حوزه شبکه ثابت نیز باید اینگونه باشد.
وی عنوان کرد: برای رقابت در بازار باید کیفیت بالا برود که باعث کاهش قیمت و شکسته شدن آن میشود. پروژههای فیبر نوری در استان گلستان افتتاح شد؛ پیش از آن برای اتصال به فیبر هر خانوار باید ۱۰ میلیون تومان پرداخت میکرد اما اکنون پوشش فیبرنوری در گلستان افتتاح شد که نه تنها ۱۰ میلیون تومان دریافت نمیشود بلکه مودم امانی نیز ارائه میشود و هدف ارایه کیفیت خوب است.
محمدزاده لاجوردی تاکید کرد: در انتخابات، ۹۹ درصد استعلامات، الکترونیکی انجام شد چون اپراتورها دست در دست هم دادند و زیرساخت خود را به اشتراک گذاشتند. پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها، در دو تا سه سال انجام میشود و امسال نیز سال آخر پروژه است و تعهد گرفته شده تا پایان امسال به پایان برسد. بنابراین وقتی برای تعلل و کم کاری از سوی ما، اپراتورها و شهرداریها وجود ندارد. باید از این فرصت استفاده و پروژه را به پایان رساند. بنابراین فرمانداران، شهرداران و استانداری کمک کنند تا اپراتورها کار را انجام دهند.
قائم مقام وزیر ارتباطات و فناوری گفت: تعهد دادیم و برنامه سه ماهه در نظر گرفته شد و اگر ظرف سه ماه اپراتور پروژه را انجام ندهد جریمه سنگین خواهد داد. براساس بند «پ» تبصره ۱۱ قانون بودجه امسال، باید ظرف ۱۵ روز، مجوز حفاری داده شود. حفاری خیابانها، در عمق ۴۵ سانتی انجام میشود و باید استاندارد حفاری و ترمیم حتما رعایت شود. ترمیم باید بلافاصله پس از پایان کار انجام شود. تذکر لازم به اپراتورها داده میشود تا حتما ترمیم پس از حفاری زود انجام شود. چون ممکن است مردم ناراضی باشند و این بخش پاشنه آشیل پروژه است.
محمدزادهلاجوردی گفت: مالک زیرساختی که ایجاد میشود حتما باید اپراتور باشد. بعضا در جاهایی مشاهده شده که شهرداری اعلام میکند زیرساخت دارد و میتواند آن را در اختیار اپراتور قرار دهد، اگر مالکیت برای اپراتور باشد مورد پذیرش است در غیر اینصورت مود قبول نیست.
وی در خصوص کیفیت اینترنت گفت: در خصوص سرعت، اپراتورها در سبد سرویس خود حتما سرعت تا هزار مگابیت بر ثانیه داشته باشند. البته میتوانند سرعت زیر ۱۰۰ مگابیت نیز داشته باشند چون ممکن است مشتری این را بخواهد. همچنین هزینه معقول و منطقی باشد، چون رقابتی است. برای سرعت بالا تعرفه نگذاشتهایم اما اگر اپراتور تعرفه نامعقول ارائه دهد تذکر دریافت میکند.
وی ادامه داد: حداکثر مبلغ دریافتی برای اتصال توسط اپراتورها، یک میلیون تومان است و بیش از آن نیست. وقتی اینترنت خانوار وصل میشود سه هزینه دریافت میشود که شامل هزینه سیمکشی، هزینه سرویس و تهیه مودم است. مودم قیمت متفاوت دارد و سرویس نیز در اپراتورها متفاوت است اما نظارت میشود تا قیمتها غیرمنطقی نباشد.
قائم مقام وزیر ارتباطات و فناوری با اشاره به اینکه حضور دیگر اپراتورها باعث افزایش کیفیت و دریافت سرویس با هزینه کمتر میشود، عنوان کرد: شهرداریها همکاری کنند تا پروژه به اتمام برسد. اگر برنامهریزی شود این ماه مجوز حفاری صادر میشود. به اپراتورها فشار میآوریم که اگر شهر کوچک باشد در ظرف دو هفته کار را اجرا کنند. همکاری شود تا شاهد این نباشیم که چهره شهر زشت شود و یا بازخورد منفی داشته باشد.
وی عنوان کرد: اولین یا دومین آمار بیشترین سرقت مربوط به کابلها در استان خوزستان است. سیم این کابلها مسی است و سیم مسی قیمت دارد در نتیجه به سرقت میرود و وقتی به سرقت برود شبکه قطع میشود. بیشترین دلیل شکایت ناشی از قطع ارتباط مربوط به سرقت سیم مسی است اما پروژه فیبر نوری کاملا از شبکه سیم مسی جدا بوده و فیبری است که قیمتی ندارد، مگر اینکه بلای طبیعی منجر به قطع ارتباط شود.
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: اپراتورها روی این فیبر شماره تلفن نیز میدهند. یعنی این شبکه فقط برای اینترنت نیست. در آینده راههای ارتباطی نیز در بستر فیبر است.
وی با اشاره به اتصال روستاها به شبکه ملی فیبر نوری، ادامه داد: اتصال شهرها به پروژه فیبر نوری تا انتهای امسال به پایان میرسد و سپس تقسیمبندی روستاها آغاز میشود تا کاملا تحت پوشش قرار گیرند. پوشش اینترنت روستایی خوزستان در ابتدای دولت ۸۴ درصد بود که اکنون به ۹۴ درصد رسیده است و تا پایان سال به ۱۰۰ درصد میرسد. البته برخی از روستاها جاده نداشتند که جاده ایجاد شد و همچنین باید زیرساخت برق نیز وجود داشته باشد.
وی افزود: در دولت، ۸ هزار روستای جدید تحت پوشش ارتباطی قرار گرفتند. تمام روستاهای استان تحت پوشش قرار داده میشود و نقاط مشکل دار اعلام شود تا با همکاری اپراتورها پوشش داده شود.
محمدزاده لاجوردی گفت: در این طرح روستای بالای ۲۰ خانوار تحت پوشش قرار میگیرند. تعهد در برنامه ششم این بود که ۸۰ درصد این روستاها پوشش داده شوند اما پوشش به بالاتر از این میزان یعنی به ۹۵ رسیده است.