اهمیت کمبود تراشه در صنایع مختلف
به باور محققان برنامه ملی میکروالکترونیک امروزه صنعت تراشه به عنوان یکی از پایههای اصلی قدرت توسعه در جهان شناخته میشود و کمبود تراشه در کشور نیز مشکلاتی را ایجاد کرده که دستکم یکی از آنها عدم تولید کارتهای ملی و افزایش زیاد زمان تحویل آن به مردم بوده است.
به گزارش ایسنا، محققان برنامه ملی میکروالکترونیک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با ارسال کلیپی اعلام کردند در دنیا امروزه تراشهها به عنوان عنصری حیاتی در زندگی بشر تبدیل شدهاند، چرا که از گوشیهای هوشمند و رایانهها تا خودروها و تجهیزات پزشکی به این قطعات کوچک، ولی قدرتمند وابسته هستند؛ از این رو امروز صنعت نیمههادی به DNA فناوری تشبیه شدهاند و مغز متفکر کلیه دستگاههای الکترونیکی که در اطراف ما قرار دارند، همین تراشهها هستند.
تراشهها به اندازهای در زندگی روزمره ما تنیده شدهاند که تصور دنیای بدون آنها دشوار است و بدون آنها بسیاری از فعالیتهای روزمره ما مختل و یا غیر ممکن خواهد شد. با نبود تراشه، تمامی ارتباطات مهم مثل تماس تلفنی، ارسال پیام، استفاده از اینترنت. استفاده از شبکههای اجتماعی و فضای مجازی حذف میشود.
به باور محققان این برنامه ملی امروزه صنعت تراشه به عنوان یکی از پایههای اصلی قدرت توسعه در جهان شناخته میشود؛ از این رو بسیاری از کشورها به دنبال ایفای نقش مؤثر در این صنعت هستند.
از آنجایی که غالب تراشهها در کشور تایوان تولید میشوند، کمبود تولید آن در اثر شیوع کرونا باعث شد بسیاری از صنایع دیگر آسیب ببینند، نمونه آن تاخیر زیاد در تولید و تحویل خودرو در سطح جهان آن هم در خودروسازهای مطرح دنیا بود که تنها به دلیل نبود یک تراشه چند گرمی تمام پارکینگ کارخانهها پر از خودروهای بی فایده شده بود.
دسترسی پایدار به ریزتراشههای قابل اطمینان تعیینکننده سطح صنعت هر کشور است، به همین دلیل کشورهای پیشرفته با سرمایهگذاریهای هنگفت و حمایتهای دولتی به دنبال کسب برتری در این زمینه هستند.
علاوه بر تغییر در تولید و تحویل خودرو در ایران، مشکلات دیگری در اثر کمبود تراشه در کشور ایجاد شده است که دست کم یکی از آنها را همه مردم ایران به خوبی حس کردهاند و آن هم عدم تولید کارتهای ملی و افزایش زیاد زمان تحویل آن به مردم بوده است. این مشکل علاوه بر تهدیدات امنیتی و چالشهای دیجیتالی است که هر روز مردم ایران را در معرض تهدید سرقت اطلاعات قرار داده است.
تاخیر در صنعت میکروالکترونیک برای ایران هم از منظر اقتصادی و هم از منظر امنیتی حائز اهمیت است.