هدفگذاری دسترسی ۱۴ میلیون نفر به فیبر نوری در سال ۱۴۰۳
معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: هدفگذاری شده که تا پایان سال جاری ۱۴ میلیون نفر در سطح کشور از مزایای شبکه فیبر نوری استفاده کنند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی روحانی نژاد روز پنجشنبه در آیین امضای تفاهمنامه و آغاز عملیات اجرایی طرح فیبر رسانی به منازل و کسب و کارها در شهر بیرجند با اشاره به تلاش دولت برای گسترش پوشش استفاده مردم از اینترنت پرسرعت گفت: پوشش دسترسی ایرانیان به شبکه فیبر نوری تا پایان دولت سیزدهم به ۲۰ میلیون نفر خواهد رسید.
وی افزود: اکنون هفت میلیون نفر از مزایای فیبر نوری استفاده میکنند و ایران عقب ماندگی تاریخی در این زمینه نسبت به کشورهای جهان دارد.
معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی یادآور شد: بهرهمندی از فناوری نوین و استفاده از اینترنت پرسرعت تا حدود هزار مگابیت از اهداف اجرای طرح ملی فیبر رسانی است.
وی با بیان اینکه توسعه ارتباطات فیبر نوری در دنیا از ۱۰ سال قبل آغاز شده است تصریح کرد: در اسناد بالادستی مانند سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات، وزارت ارتباطات مکلف شده ۸۰ درصد جمعیت کشور را با ارتباطات پرسرعت ثابت (متوسط ۲۵ مگابیت بر ثانیه) تحت پوشش قرار دهد.
روحانی نژاد گفت: عمده ترافیک اینرنت در جهان بر بستر اینترنت ثابت بوده اما در کشور ما برعکس است، اگر ارتباطات ثابت کشور در دهه گذشته کیفیت لازم را پیدا میکرد و کاربران از آن استفاده میکردند، فشاری که اکنون بر اینترنت سیار وجود دارد، کمتر میشد اما این اتفاقات رخ نداد و به همین علت برای بهبود کیفیت شبکه ارتباطی نیازمند فیبر نوری هستیم.
وی بیان کرد: در فیبر نوری حداقل اینترنت ارائه شده ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه و حداکثر هزار مگابیت بر ثانیه است اما مشترک نباید کمتر از ۱۰۰ مگابیت دریافت کند، اپراتور باید کل شهر را پوشش دهد و نباید انتخابی عمل کند.
معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با تاکید بر اینکه اپراتور باید در مدت ۳۰ روز اتصال فیبر نوری را برای متقاضیان برقرار کند، گفت: مردم برای اتصال به اینترنت شبکه فیبر نوری نباید پولی پرداخت کنند و دولت یارانه فیبر نوری را پرداخت میکند پس نباید از مردم پول دریافت شود بلکه فقط کافی است هزینه خدمات اشتراک ماهانه را پرداخت کنند.
وی عنوان کرد: براساس طرح وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در هیات وزیران، برای همه مدارس نیز اتصال مودم و خدمت یک ساله رایگان ارائه میشود.
روحانی نژاد گفت: برای اینکه اینترنت پرسرعت فیبر نوری با قیمت مناسب به دست کاربر نهایی برسد، مشوقهای اتصال برای اپراتورها در نظر گرفته شده که در بودجه سال ۱۴۰۳ برای این منظور علاوه بر اتصال مدارس، هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای استان خراسان جنوبی اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی سی امین استان کشور است که این پروژه در آن آغاز شد، بیان کرد: شهرداران استان باید همکاری لازم را داشته باشند و طی ۱۵ روز از زمان معرفی اپراتور مجوز حفاری را صادر کنند که در این خصوص الزام قانونی هم وجود دارد.
معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: در شهر بیرجند شرکت شاتل مجری اجرای طرح فیبر نوری است و در سایر شهرهای خراسان جنوبی شرکت مخابرات ایران مجری است که ابلاغ لازم صورت گرفته است.
وی عنوان کرد: هدفگذاری شده که در صورت همکاری شهرداران در هفته دولت امسال کل استان خراسان جنوبی تحت پوشش فیبر نوری قرار گیرد و اگر این اقدام صورت گیرد خراسان جنوبی دهمین استان کشور خواهد بود که به صورت کامل زیر پوشش فیبر نوری قرار میگیرد.
تفاهمنامه اجرای طرح فیبر رسانی به منازل و کسب و کارها بین شهرداری بیرجند و شرکت شاتل به عنوان مجری امروز با حضور معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و استاندار خراسان جنوبی به امضا رسید.
همچنین عملیات اجرایی طرح فیبر رسانی به منازل و کسب و کارها در بیرجند با حضور معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، استاندار خراسان جنوبی و شماری از مسئولان در بلوار پاسداران این شهر آغاز شد.