رمز ارز

May 10, 2024
13:14 جمعه، 21ام اردیبهشتماه 1403
کد خبر: 165933

روی خوش رمزارزها به خودتنظیم‌گری در بازار

 

امین کلاهدوزان سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی معتقد است خودتنظیم‌گری در بازار رمزارزها حرکتی روبه جلو بوده و به خوبی پیش رفته است، اما در مقابل خود تنظیم‌گری رگولاتورها در بحث کلان اقتصاد دیجیتال محقق نشده. مدیرعامل شاپرک هم معتقد است رگولاتورها در مقررات نویسی می‌تواند نقش خوبی ایفا کند.

به گزارش پیوست، امیر حسین شبیری مدیرعامل شاپرک در رویداد اینوتکس درباره اقتصاد دیجیتال صحبت کرد و نقش رگولارها را به عنوان بازوی اجرایی در مقررات نویسی دانست. مدیرعامل شاپرک درباره نقش این رگولاتور در اجرای قوانین گفت: قطعا بر اساس نص صریح قانون، رگولاتور صنعت پرداخت بانک مرکزی است و هیچ رگولاتوری نمی‌تواند ادعا کند که رگولاتور صنعت پرداخت است. شاپرک به عنوان بازوی اجرایی در مقررات نویسی و توسعه سرویس‌ها و.. می‌تواند ایفای نقش کند. به دلیل جنس و نحوه فعالیت بازوی اجرایی، نه می‌توان گفت رگولاتور صرفا فرمان‌پذیر است و نه صد در صد خود رگولاتور می‌تواند مستقل عمل کند. به عنوان مثال صدور مجوزها در صنعت پرداخت توسط بانک مرکزی انجام می‌شود. بستن و لغو درگاه‌ها نیز مقرراتی دارد که ما بر اساس الزامات بالادستی و بانک مرکزی باید عمل کنیم. به طور کلی نقش شاپرک با بانک مرکزی خاصیت پیدا می‌کند. از این نظر با خودتنظیم‌گری در این حوزه فاصله داریم و البته باید در شاپرک نیز برخی از مسائل را برون سپاری کنیم.

شبیری بیان کرد: چیزی که در شاپرک در خصوص رگولاتور خوب باید به آن نگاه شود، دو بال اصلی دارد. مورد اول نظارت و مقرره نویسی و دیگری بال توسعه‌ای است تا از فناوری عقب نماند. بین این دو قائله هر کدام سنگینی کند، آن قائله شکل نمی‌گیرد. شاید نیاز داریم که بال توسعه و نوآوری را تقویت کنیم و حضور در اینوتکس نیز از آن رویکردهای تغییراتی است.

خودتنظیم‌گری در حوزه رمزارزها رعایت شده
امین کلاهدوزان سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی که در این جلسه حضور داشت درباره خود تنظیم‌گری در بازار رمزارزها گفت: موضوع رمزارز موضوع فقط تجاری نیست و نهادها و مسائل مختلفی درگیر هستند. کارگروه ویژه رمزارزها با حضور نهادهای مختلفی تشکیل شده که بانک مرکزی و مرکز توسعه، عضوهای اصلی آن هستند و مرکز ملی فضای مجازی نیز از سایر نهادها در آن حضور دارد.

می‌توانم بگویم پیشرفت‌های خیلی خوبی در مسیر توسعه رمز‌ارزها صورت گرفته است و تا زمانی که نتیجه‌های تصویب شده ابلاغ نشود و مورد اجماع قرار نگیرد، اعلام آن ممکن است فضا را ملتهب کند. اما در صورتی که اعلام شود فعالان این حوزه می‌توانند قوی‌تر عمل کنند.

خودتنظیم‌گری و مشارکت حداکثری تشکل‌ها در حوزه رمز‌ارز خوشبختانه کاملا رعایت شده و حرکت رو به جلویی محسوب می‌شود. خبر خوب این است که امکان دارد در نیمه اول امسال شاهد خروجی این کارگروه باشیم و این خروجی با نوع نگاهی که تا کنون درحوزه تنظیم‌گری وجود داشته، کاملا متفاوت است.

کلاهدوزان در پاسخ به اینکه مرکز توسعه چه تدبیری برای مشکلات لندتک‌ها اندیشیده گفت: لندتک‌ها نیز، بحث مفصلی است که در کارگروه اقتصاد دیجیتال و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی مطرح شده و از طرف بانک مرکزی مورد بحث است. موضوع تسهیلات‌یارها در حیطه بانک مرکزی است و اخیرا بخشنامه‌ای هم صادر شده اما آنچه که از نظر ما مورد بحث است، رعایت نکردن نقطه نظرات بخش خصوصی در این بخش‌نامه است. خوشبختانه در این مورد به تازگی تعاملات خوبی بین ما و دولت ایجاد شده و در حال پیگیری این موضوع هستیم.

او افزود: در حوزه لندتک‌ها نمی‌توانیم تمام بخش‌ها را در یک حوزه جمع کنیم. جایی که انجمن و تشکل‌هایی رسمی نداشته باشد و اعضای آن اکوسیستم همت کافی نداشته باشند، عملا منجر به اتفاقاتی خواهد شد. برخی از حدود عرفی کاری خود خارج شده‌اند و این امر قابل توجیه نیز نیستند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.