تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

May 13, 2024
18:14 دوشنبه، 24ام اردیبهشتماه 1403
کد خبر: 166257

تغییر مسیر مشهورترین سرمایه‌گذار استارتاپی

منبع: فردای اقتصاد

بزرگترین صندوق سرمایه‌گذاری استارتاپ‌ها، استراتژی سرمایه‌گذاری خود را به هوش مصنوعی تغییر داده است

برای سالها صندوق ویژن متعلق به شرکت سافت‌بانک یکی از مهمترین منابع مالی استارتاپ‌های بزرگ به شمار می‌رفت اما حالا این شرکت ژاپنی به طورخاموش بخش قابل توجهی از سهام خود را در این استارتاپ‌ها فروخته است.

ماسایوشی سان بنیانگذار سافت‌بانک زمانی از دست و دلبازترین چهره‌های استارتاپی به شمار می‌رفت او اما حالا به یکی ازوسواسی‌ترین سرمایه‌گذاران تبدیل شده که می‌خواهد تمرکز خود را روی هوش مصنوعی و صنعت تراشه‌ها متمرکز کند.

سافت‌بانک یکی از مهمترین سرمایه‌گذاران شرکتهایی چون علی بابا، اوبر، بایت‌دنس ( مالک تیک‌تاک)، دی‌دی‌ ( بزرگترین تاکسی اینترنتی چین)، Coupang ( بزرگترین شرکت تجارت الکترونیکی کره جنوبی) و Arm ( طراح تراشه) بوده است. سافت بانک در سال ۲۰۱۷ با سرمایه قابل توجه عربستان و امارات و شرکتهایی چون ا پل، کوالکام و فاکسکان یک صندوق ۱۰۰ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری جسورانه تاسیس کرد که بزرگترین صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه در جهان به شمار می‌رود.

سرمایه‌گذاری‌های صندوق ویژن یک محرک بزرگ در بازار استارتاپ‌ها ایجاد کرد و به افزایش ارزش بسیاری از آن‌ها منجر شد.

بعد از پاندمی کرونا جهان استارتاپ‌ها به رکودی بزرگ فرو رفت و بسیاری از استارتاپ‌ها بخش مهمی از ارزشهای خود را از دست دادند و شرکت‌های سرمایه‌گذاری جسورانه نیز به شکل قابل ملاحظه‌ای سرمایه‌گذاری خود را کاهش دادند.

سافت‌بانک بعد از سال ۲۰۲۱ به تدریج پورتفوی خود را در آمریکا کوچکتر کرد و حدود ۲۹ میلیارد دلار از سهام شرکتهایی چون Coupang و دورداش را فروخته است. سافت‌بانک همچنین کاملا از سرمایه‌گذاری اوبر خارج شده است.

تغییر استراتژی سرمایه‌گذاری تکنولوژی
هدف نهایی میلیاردر ژاپنی نه پذیرش شکست در سرمایه‌گذاری استارتاپی بلکه آماده شدن برای سرمایه‌گذاری جدید در هوش مصنوعی است.

افراد نزدیک به این شرکت گفته‌اند بسیاری از سرمایه‌گذاری‌هایی که تحت مدیریت ماسایوشی سان صورت گرفته بود حالا از صندوق ویژن بیرون رفته و برخلاف پیش‌بینی‌ها دیگر کسی از صندوق‌های ویژن ۳ و ۴ صحبت نمی‌کند.

ماسایوشی سان حالا تحت تاثیر موفقیت‌های شرکت طراحی تراشه Arm قرار گرفته است. ارزش بازار این شرکت طراحی تراشه که چندی قبل وارد بورس شد اکنون به ۱۰۶ میلیارد دلار رسیده و این موضوع ارزش سهام ۹۰ درصدی سافت‌بانک در این شرکت را بسیار بالا برده است.

ارزش بازار همین شرکت Arm حالا از ارزش بازار خود سافت‌بانک هم فراتر رفته است و همین باعث شده که این میلیاردر ژاپنی به دنبال سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری روی صنعت تراشه و رقابت با انویدیا باشد.

سافت‌بانک بر خلاف گذشته مدل سرمایه‌گذاری خود را هم تغییر داده و به سمت سهام کنترلی پیش رفته است. این شرکت به دنبال خرید استارتاپ نیمه‌رسانای بریتانیایی گرافکور لیمیتد است. همچنین ۱.۵ میلیارد دلار نیز روی استارتاپ فناوری رانندگی خودکار View Technologies Limited سرمایه‌گذاری کرده است.

حرکت به سمت سرمایه‌گذرای هوش مصنوعی حالا مسیری است که این سرمایه گذار کهنه‌کار حوزه تکنولوژی انتخاب کرده است. برخی تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند روزهای خوب گذشته سرمایه‌گذاری استارتاپی دیگر برنمی‌گردند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.