فناوری اطلاعات

May 15, 2024
15:25 چهارشنبه، 26ام اردیبهشتماه 1403
کد خبر: 166370

بومی سازی هزار آنتن هیبریدی نسل پنجم تلفن همراه

قرارداد ساخت هزار آنتن هیبریدی نسل پنجم تلفن همراه بین جهاد دانشگاهی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و یک اپراتور ارتباطی امضا شد.

به گزارش دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، رئیس جمهور در آستانه روز جهانی ارتباطات، در بیستمین مقصد از جلسات نظارت ستادی به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رفت و ۶ طرح مهم و بزرگ توسعه زیرساخت‌های ارتباطی کشور و قرارداد خرید تجهیزات از تولیدکنندگان داخلی را افتتاح کرد که امضای قرارداد خرید هزار آنتن هیبرید نسل پنجم تلفن همراه بین جهاد دانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی و یک اپراتور ارتباطات از جمله این برنامه بود.

حبیب الله اصغری رئیس جهاد دانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی در حاشیه این مراسم با اشاره به این که همراه اول چند سالی است که اهتمام ویژه‌ای در حوزه بومی‌سازی و ساخت تجهیزات شبکه ملی اطلاعات دارد، اظهار کرد: این قرارداد بین جهاد دانشگاهی و این شرکت در راستای تولید و بومی‌سازی هزار آنتن هیبرید نسل پنجم امضا شد.

وی افزود: این قرارداد در جهت تحقق شعار سال «جهش تولید با کمک مردم» است و جهاد دانشگاهی هم در این زمینه تلاش زیادی داشته و سازمان خواجه نصیرالدین طوسی نیز در حوزه مخابرات کارخوبی در کشور انجام داده است.

رئیس جهاد دانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی با اشاره به سابقه همکاری‌های این سازمان با این اپراتور ارتباطات گفت: پیش از این قراردادهای دیگری هم در زمینه تجهیزات تخصصی داشته ایم.

وی تاکید کرد: ساخت ۲ هزار آنتن در سال، ۱۰ میلیون یورو صرفه‌جویی ارزی به همراه دارد.

نیازهای صنعت اپراتورهای همراه ارزبری بالایی دارند و تا به حال بخش‌های کمی از آن بومی سازی شده است که می توان با بهره‌برداری از این محصول تا حد زیادی از خروج ارز از کشور جلوگیری کرد. همچنین خروجی این طرح با توجه به حجم پرسنلی بالا، به ایجاد اشتغال کمک خواهد کرد.

این آنتن با قابلیت پوشش همزمان ۲G/۳G/۴G/۵G، مطابق با آخرین تکنولوژی تولیدکنندگان خارجی توسط سازمان جهاددانشگاهی واحد خواجه نصیرالدین طوسی ساخته شده است.

علی مختارانی مدیر این پروژه با بیان اینکه با کسب دانش فنی و ساخت آنتن های BTS می‌توان بخش مهمی از زنجیره تامین تجهیزات ایستگاه مخابرات سیار را تامین کرد، گفت: صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران به دلایل متعددی نظیر اندازه بازار قابل توجه داخلی و منطقه‌ای، موقعیت راهبردی در ارتباطات جهانی، وجود سرمایه انسانی توانمند و چالش‌های امنیتی بالقوه به ویژه در دوران تحریم‌ها از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی با اشاره به این که این آنتن مطابق با جدیدترین تکنولوژی روز دنیا در این صنعت ساخته خواهد شد که علاوه بر پوشش نیازهای فعلی اپراتورهای همراه در نسل های ۲،۳،۴ می‌تواند در نسل ۵ مخابرات سیار هم استفاده شود گفت: آنتن ساخته شده توسط جهاددانشگاهی بخش عمده‌ای از نیاز اپراتورها که در حال حاضر با واردات آنتن‌های مختلف رفع می‌شود را پوشش دهد. همچنین با بومی سازی تکنولوژی‌های به کار رفته قیمت تمام شده این آنتن در تولید انبوه به مراتب از نمونه خارجی کمتر خواهد بود.

از جمله مهمترین دستاوردهای تولید آنتن‌های BTS با قابلیت پوشش ۲G ،۳G ،۴G و ۵G، توسط سازمان جهاددانشگاهی واحد خواجه نصیرالدین طوسی می‌توان به کسب دانش فنی طراحی و ساخت سایر آنتن‌های BTS مطابق با نیازهای اپراتورها، صرفه‌جویی ارزی با بومی‌سازی و تولید این آنتن‌های پرکاربرد در داخل کشور، ارتقای امنیت و کاهش وابستگی به تولید کنندگان خارجی در زمینه تجهیزات مخابرات سیار و امکان صادرات تجهیزات به خصوص به کشورهای همسایه اشاره کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.