گوشیها و خودرو شیائومی به هوش مصنوعی اختصاصی مجهز میشوند
ظاهراً شیائومی روی مدل زبانی بزرگ اختصاصی کار میکند و قصد دارد آن را به محصولات خود بیاورد.
بر اساس اطلاعیهی شیائومی در پلتفرم ویبو، دستیار هوش مصنوعی این شرکت به نام MiLM با موفقیت فرآیند ثبت را گذرانده و اکنون آمادهی ادغام با گوشی شیائومی، محصولات خانهی هوشمند و حتی خودروهای این شرکت است.
MiLM اولینبار در مرداد ماه سال ۱۴۰۲ در پلتفرمهای ارزیابی C-Eval و CMMLU به صورت عمومی معرفی شد و در آنجا به نتایج قابل توجهی دست یافت.
MiLM توانست رتبهی اول را در ردهبندی C-Eval بر اساس تعداد پارامترهای خود کسب کند و در مجموع در رتبهی دهم قرار گیرد. اطلاعات موجود در صفحهی گیتهاب این پروژه نشان میدهند که مدل مورد بحث، یعنی MiLM-6B، دارای ۶٫۴ میلیارد پارامتر است.
رتبهبندی دستیار هوش مصنوعی شیائومی
تحلیل موضوعی نتایج C-Eval، نقاط قوت MiLM-6B را در زمینههای علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (STEM) برجسته میکند. این دستیار هوشمند در تمامی ۲۰ موضوع STEM از جمله فیزیک، شیمی و زیستشناسی به دقت بالایی دست یافته است.
عملکرد MiLM-6B در اکثر رشتههای علوم انسانی امیدوارکننده است، اما بهنظر میرسد در حوزههایی که نیازمند «تفکر انتزاعی» هستند مانند حقوق، ریاضیات، برنامهنویسی و نظریهی احتمال، همچنان جای پیشرفت وجود دارد.
علوم اجتماعی حوزهی دیگری با نتایج ترکیبی است. MiLM-6B در هشت مورد از ۱۰ موضوع علوم اجتماعی به دقت خوبی دست یافت و تنها در آموزش و جغرافیا عملکرد نسبتاً ضعیفی داشت.
MiLM-6B در زمینهی علوم انسانی مخصوصاً تاریخ و حقوق عملکرد خوبی دارد در حالی که دقت آن در سایر موضوعات هنوز مشخص نیست.
با پشت سر گذاشتن موانع موجود، MiLM-6B اکنون آمادهی ادغام با محصولات متنوع شیائومی است. عملکرد MiLM در موضوعات مختلف متفاوت است، اما نوید بهبود تجربهی کاربری در حوزههای گوناگون را میدهد.