تعرفه اجازه عبور زمینی فیبر نوری به ازای هر متر ۲۵ هزار تومان تعیین شد
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات سقف تعرفه اجازه عبور زمینی فیبر نوری برای کلیه راههای بین شهری را به ازای هر متر ۲۵ هزار تومان تعیین کرد.
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در مصوبه شماره ۴ جلسه ۳۵۴ خود، تعرفه و الزامات اجازه عبور زمینی برای نصب داکت/سابداکت/میکروداکت و فیبرنوری و نصب تجهیزات فعال و غیر فعال در محل حفاری در مسیرهای بین شهری را تصویب کرد.
در ماده ۲ مصوبه رگولاتوری، سقف تعرفه اجازه عبور زمینی برای کلیه راههای بین شهری از محور راه به هر طرف بر بستر اصلی راه (آسفالت) تا شانه راه به ازای هر متر ۲۵ هزار تومان تعیین شده است. در تبصره یک این ماده از مصوبه رگولاتوری آمده است که اگر عبور زمینی از محور راه به هر طرف بر بستر اصلی راه (آسفالت) امکانپذیر نباشد، حفاری باید در شانه راه انجام شود که در این صورت تعرفه آن به ازای هر متر، ۳۰ درصد تعرفه این بند تعیین میشود.
مصوبه رگولاتوری که در ۲ اردیبهشت ماه امسال نهایی شده، به منظور اجرای بند «پ» تبصره ۱۱ قانون بودجه ۱۴۰۳ تصویب شده است. در این بند از قانون بودجه آمده است: «بهمنظور تسریع و تسهیل سرمایهگذاری بخش خصوصی در توسعه شبکه تار (فیبر) نوری کشور، شهرداریهای سراسر کشور و وزارت راه و شهرسازی مکلف هستند مجوز حفاری و نصب تجهیزات در معابر شهری و معابر خارج از شهر را حداکثر پانزده روز پس از دریافت تقاضای کارور (اپراتور) معرفیشده از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با رعایت شرایط و ضوابط و تعرفههای مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ارائه نمایند.»
اکنون رگولاتوری در مصوبه خود ضوابط اجرای این بند از قانون بودجه را تعیین کرده است که براساس آن تعرفه عبور تجهیزات زمینی در انواع راهها اعم از آزادراه، راه اصلی چهار خطه (بزرگراه)، راه اصلی و راه فرعی و… برای یک بار از اپراتور دریافت میشود و وزارت راه و شهرسازی موظف است ظرف «حداکثر پانزده روز» از تاریخ دریافت تقاضای اپراتور معرفی شده از سوی سازمان تنظیم مقررات، اجازه عبور زمینی از راهها را صادر کند.
در مقابل اپراتور نیز مکلف است ظرف مدت «چهار ماه از تاریخ دریافت اجازه عبور زمینی از راهها» طرح خود را اجرا کند. همچنین اپراتورها موظف هستند درخواست خود برای دریافت اجازه عبور زمینی از راهها را با جزئیات اجرایی مربوط از جمله زمان و مکان اجرا به وزارت راه ارائه کرده و رونوشت این درخواست را به سازمان تنظیم مقررات ارسال کنند و پس از دریافت مجوز نیز گزارش پیشرفت کار را به سازمان ارائه کنند.
در بخشی از ماده ۳ مصوبه ۳۵۴ رگولاتوری آمده است که حفاری، نصب تجهیزات و ترمیم مسیر حفاری توسط اپراتورها انجام میشود، «مگر اینکه طرفین به نحو دیگری توافق کنند».
همچنین اپراتورها و وزارت راه میتوانند تمام یا بخشی از تعرفه اجازه عبور زمینی از راهها را در ازای تامین بخشی از هزینههای هوشمندسازی خدمات، تهاتر کنند.
اپراتورها نمیتوانند اجازه عبور زمینی راهها به دیگران واگذار کنند در ضمن باید امکان اشتراکگذاری زیرساخت شبکه و عمدهفروشی ظرفیت ایجاد شده را برای سایر اپراتورها فراهم کنند.