سرمایه صندوق نوآوری به ۱۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت
معاون توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی گفت که سرمایه این صندوق با تصویب هیات دولت امسال به ١٠ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. طبق مصوبه هیات امنای صندوق تا سال ١۴٠۶ این عدد به ١٠٠ هزار میلیارد میرسد.
در افتتاحیه دومین نمایشگاه تخصصی کار و اشتغال، سیاوش ملکیفر، معاون توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: سرمایه صندوق نوآوری در سال جاری افزایش یافت. طبق آمارهای معاونت علمی ریاست جمهوری، تعداد شرکتهای دانشبنیان حدود ١٠ هزار عدد رسیده است که فروش سال گذشته این شرکتها ٨٧٨ هزار میلیار تومان است.
معاون توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به تعداد نیروی انسانی شرکتها توضیح داد: نیروی انسانی و اشتغال مستقیم شرکتهای دانشبنیان به ٣٧٠ هزار نفر نزدیک شده است. ۴۵ درصد شرکتهای دانشبنیان در دو گروه فناوری اطلاعات و ارتباطات و برق و الکترونیک فعالیت میکنند.
به گفته ملکیفر، صندوق با ارائه ٨٠ خدمت به شرکتهای دانشبنیان فعالیت میکند. نیمی از خدمات جنبه مالی و نیمی از خدمات جنبه توانمندسازی دارند. صندوق با سرمایه سه هزار میلیارد تومانی با همکاری شبکه بانکی و با استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه، حدود ۶٠ همت به شرکتهای دانشبنیان سرویس مالی داده است.
معاون توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: هدف ما افزایش سهم اقتصاد دانشبنیان در تولید ناخالص داخلی به ۷ درصد تا پایان برنامه هستم توسعه است. ما در تلاش هستیم کارآفرینی فناورانه را تحت عنوان کارآفرینی دانشبنیان توسعه دهیم.
به گفته ملکیفر، اسفند پارسال اولین رویداد با همکاری بنیاد نخبگان برگزار شد. در رویداد اول ۳۲ شرکت بزرگ از خانواده فناوری ارتباطات و اطلاعات حضور داشتند.
در ادامه ملکیفر درباره برنامههای صندوق نوآوری گفت: هشت برنامه برای دانشبنیانها داریم که تا الان سه برنامه را ارائه دادیم. برنامههای جدید تحت عنوان کارآفرین و توانا ارائه میشود.
او ادامه داد: شرکتهای دانشبنیان مصداق جهش تولید با مشارکت مردم هستند زیرا شرکتهای دانشبنیان بخش خصوصی محسوب میشوند. برنامه کارآفرین برای شرکتهایی است که محصولات دانشبنیان ارائه میدهند. تعدادی از محصولات شرکتها ظرفیت کارآفرینی و خود اشتغالی دارد مثل پهپاد سمپاش، دستگاه خشککن و غیره اما مشتریان محصولات یا کارآفرینان بالقوه، نقدینگی کافی برای خرید این محصول ندارند. در برنامه کارآفرین افرادی که میخواهند محصولات شرکت دانشبنیان را به قصد کارآفرینی بخرند، میتوانند از تسهیلات لیزینگ صندوق تا سقف ۵۰ میلیارد تومان استفاده کنند و ۲۴ ماهه پرداخت کنند.
ملکیفر درباره برنامه توانا توضیح داد: برنامه توانا هدفش تقویت و افزایش تولید و محصولات دانشبنیان در شرکتهای دانشبنیان است. بعضی از شرکتها ظرفیت خوبی دارند اما تولید زیادی ندارند. هدف از این برنامه، تقویت تولید شرکتهای دانشبنیان است. این طرح برای شرکتهایی است که فروش کل سال گذشتهاش کمتر از ۵٠٠ میلیارد باشد یا ۵٠ درصد فروش آن دانشبنیان باشد. صندوق تا هفتاد درصد منبع لازم را در اختیار میگذارد و سی درصد را شرکت میدهد. سقف سرمایهای که صندوق میدهد پنجاه میلیارد است و ۱۸ ماه بازپرداخت است.
به گفته ملکیفرد این طرحها از طریق سامانه قابل ثبت و استفاده برای شرکتها است.