تجارت الکترونیک

دولت الکترونیک

June 7, 2024
11:59 جمعه، 18ام خردادماه 1403
کد خبر: 167411

توسعه ظرفیت‌های جدید تجارت برون مرزی برای ایران و کشورهای عضو CPTA

 

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به نمایندگی از کشور در خاتمه نشست سوم کمیته دائمی تجارت بدون کاغذ برون مرزی گفت: ایران همواره آماده تعامل با سایر کشورها برای بهبود فرایندهای تجاری است و منافع توافقات تجارت بدون کاغذ در نهایت به مردم خواهد رسید و مسیر تجارت برون‌مرزی در آینده نزدیک برای صادرکنندگان و واردکنندگان از طریق تجارت الکترونیکی هموارتر می‌شود.

به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)؛ امین کلاهدوزان رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در سومین نشست کمیته دائمی تجارت بدون کاغذ برون مرزی که از تاریخ ۳ الی ۵ ژوئن ۲۰۲۴ در مرکز کنفرانس سازمان ملل متحد در بانکوک، با حضور مقامات رسمی کشورهای عضو برگزار شد، تصریح کرد: توافق‌نامه چارچوب تسهیل تجارت بدون کاغذ فرامرزی در آسیا و اقیانوسیه (CPTA)، در سال ۱۳۹۸ در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و کشورهای متعددی از جمله آذربایجان، بنگلادش، چین، ایران، قرقیزستان، مغولستان، فیلیپین، کره جنوبی، روسیه، تاجیکستان، تیمور و ترکمنستان در آن عضویت دارند.

رئیس مرکز تجارت الکترونیکی در پایان این نشست، ضمن اشاره به سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط اقتصادی بین‌المللی افزود: بر اساس توافق‌نامه CPTA، اعضا متعهد به تبادل و به رسمیت شناختن متقابل داده‌ها و اسناد تجاری به صورت الکترونیکی هستند که این امر کمک بسزایی در تسهیل و تسریع تجارت برون مرزی داشته و بسیاری از موانع تجار ایرانی را کاهش می‌دهد.

وی در ادامه، افزود: جمهوری اسلامی ایران با هدف تسهیل تجارت برون مرزی و ایجاد روابط گسترده اقتصادی بدون کاغذ و برطرف کردن موانع موجود بر سر مسیر توسعه تجارت خارجی با استفاده از ابزارهای تجارت الکترونیکی در این نشست حضور یافته است.

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این نشست، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای اصلی کارگروه، در تدوین پیش‌نویس‌های مرتبط در این موافقت‌نامه کاملاً فعال بوده و نظرات اصلی کشور در نسخه‌‌های تهیه شده اعمال شده است.

وی با اشاره به رشد ۱۰۰ درصدی امضای الکترونیکی در کشور، اظهار داشت: از جمله زیرساخت‌های مهم اجرای CPTA در ایران، گسترش امضای الکترونیکی است که در سال گذشته با رشد ۱۰۰ درصدی همراه بوده است.

نماینده جمهوری اسلامی ایران در نشست سوم کمیته دائمی تجارت بدون کاغذ برون مرزی با اشاره به اساسنامه مرکز، تصریح کرد: بر اساس ماده ۱۲ اساسنامه مصوب مرکز، این مرکز نقطه تماس ایران با سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای فعال در تجارت الکترونیکی با هماهنگی وزارت امور خارجه است.

وی در پایان، افزود: ایران همواره آماده همکاری با دیگر کشورهای عضو برای توسعه تجارت بدون کاغذ و بهبود فرآیندهای تجاری است و معتقدیم با استفاده از فناوری‌های نوین در کنار همکاری‌های بین‌المللی، آینده‌ای روشن در پیش‌روی تجارت الکترونیکی کشور قرار دارد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.