تلفن همراه

گوشی

June 7, 2024
12:55 جمعه، 18ام خردادماه 1403
کد خبر: 167512

ژاپنی‌ها مشتری قدیمی RCS روی آیفون هستند

منبع: Zoomit

پروتکل RCS رسماً در گوشی‌های آیفون ارائه نمی‌شود‌، اما ژاپنی‌ها مدت‌ها است از آن استفاده می‌کنند.

درحالی‌که اندروید به‌صورت گسترده به استقبال RCS رفته است، گوشی آیفون هنوز به این پروتکل دسترسی ندارد و دلیل اصلی، مقاومت اپل است. پیام‌های آیفون به آیفون ازطریق آی‌مسیج ارسال می‌شوند و به رنگ آبی درمی‌آیند، اما پیام گوشی‌های اندرویدی در آیفون سبزرنگ است و در قالب SMS ارسال می‌شود.

پشتیبانی از RCS قرار است با به‌روزرسانی iOS 18 در سرتاسر جهان برای کاربران آیفون فعال شود، اما جالب است که میلیون‌ها نفر در ژاپن، بدون اینکه بدانند، همین حالا درحال استفاده از آن هستند.

در ماه می ۲۰۱۸ (اردیبهشت و خرداد ۱۳۹۷)، دو اپراتور ژاپنی KDDI و NTT DOCOMO در همکاری با گروه تجاری سافت‌بنک اپلیکیشن +Message را راه‌اندازی کردند که به‌صورت پیش‌فرض روی بسیاری از گوشی‌های اندرویدی فروخته‌شده در آن کشور نصب است و کاربران آیفون می‌توانند +Message را از اپ‌استور اپل دریافت کنند.

به گفته‌ی نهاد تنظیم‌کننده‌ی استانداردهای RCS، اپلیکیشن +Message بر اساس استانداردهای این سازمان ساخته شده است و جایگزینی امن با قابلیت‌های فراوان برای پیام‌رسانی شخصی به‌شمار می‌رود.

اپلیکیشن +Message از اکثر ویژگی‌های استاندارد RCS مثل نمایش تیک خوانده‌شدن پیام، اشتراک‌گذاری فایل‌های چندرسانه‌ای، اشتراک‌گذاری فایل، پیام‌رسانی گروهی و افزایش قابل‌توجه تعداد کاراکتر پشتیبانی می‌کند. این اپلیکیشن از قابلیت پیام‌رسانی تجاری RCS نیز پشتیبانی می‌کند که به کاربران ژاپنی اجازه می‌دهد به‌صورت مستقیم با کسب‌وکارها و سرویس‌های مختلف ارتباط برقرار کنند.

«لاین» محبوب‌ترین اپلیکیشن پیام‌رسان ژاپن به‌حساب می‌آید، اما ظاهراً +Message نیز از محبوبیت بالایی برخوردار است. GSMA با استناد به آمار شرکت تحقیقاتی Mobilesquared پیش‌بینی کرده بود که تعداد کاربران فعال +Message تا پایان سال ۲۰۲۰ به ۱۷٫۵ میلیون نفر برسد.

شرکت Synchronoss Technologies که مدیریت زیرساخت +Message را بر عهده دارد، در گزارش درآمدی سه‌ماهه‌ی دوم سال ۲۰۲۲ اعلام کرد این اپلیکیشن روی بیش‌از ۲۵ میلیون دستگاه در ژاپن دردسترس قرار دارد. نمی‌دانیم چه تعداد از این ۲۵ میلیون دستگاه، سیستم‌عامل iOS را اجرا می‌کنند، اما باتوجه‌به اینکه طبق گزارش IDC سهم بازار آیفون در ژاپن به حدود ۵۲ درصد می‌رسد، می‌توان نتیجه گرفت احتمالاً میلیون‌ها کاربر آیفون در ژاپن حداقل یک‌بار پیام RCS را ارسال یا دریافت کرده‌اند.

با فعال‌شدن RCS در اپلیکیشن Messages آیفون در سال جاری، کاربران آیفون در سرتاسر جهان این امکان را خواهند داشت تا ازطریق RCS با کاربران اندرویدی پیام رد و بدل کنند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.