اتهام یک خبرنامه معروف به استفاده از هوش مصنوعی برای ساخت خبرهای جعلی
یکی از خبرنامههای معروف و محبوب آمریکا به ساخت خبرهای جعلی با هوش مصنوعی متهم شد.
رویترز گزارش میدهد که برنامهی خبری محبوب نیوزبریک در ایالات متحده از سال ۲۰۲۱ تاکنون خبرهای ساختگی توسط هوش مصنوعی منتشر میکند؛ هرچند این برنامه محتواهای دارای مجوز را از منابعی مانند AP، سیانان و رویترز منتشر میکند اما از ابزارهای هوش مصنوعی برای بازنویسی اخبار محلی و بیانیههای مطبوعاتی استفاده میکند.
یکی از فاحشترین نمونهی دروغهای خبری نیوزبریک شب کریسمس سال گذشته منتشر شد؛ نیوزبریک مدعی شد در بریجتون نیوجرسی، تیراندازی رخ داده است؛ درحالیکه ادارهی پلیس نیوجرسی ادعاهای مطرح شده در مقاله را رد کرد. با اینکه نیوزبریک گفته بود که اطلاعات را از وبسایت دیگری دریافت کرده، چهار روز بعد کل خبر را حذف کرد.
یکی از مؤسسات خیریه در پنسیلوانیا گفت که نیوزبریک گزارشی دروغی را دوبار منتشر کرده است؛ این خبرنامه مدعی بود که یک کلینیک، خدمات ۲۴ ساعتهی مراقبت از افراد بیخانمان ارائه میدهد؛ در حالی که اینگونه نبود. پس از اطلاع رویترز از نادرست بودن خبر، نیوزبریک تمامی خبرهای مربوطبه مؤسسات خیریه را حذف کرد.
ماه مارس (فروردین ۱۴۰۳) نیوزبریک هشداری در صفحهی اصلی خود منتشر کرد و گفت ممکن است محتواهای منتشر شده حاوی اشتباهاتی باشند.
جدای از انتشار خبرهای دروغ، نیوزبریک بدون اجازهی سایر وبسایتها، محتوای آنها را کپی کرده و حداقل با دو نشریه بر سر حق کپیرایت دعوای حقوقی داشته است. رویترز، نیوزبریک را بهعنوان پردانلودترین برنامهی خبری ایالات متحده میشناسد.
نکتهی جالب ماجرا اینجاست که نیوزبریک بهعنوان شریک یک شرکت چینی به نام Yidian -که بخشی از آن متعلق به یک شرکت رسانهای مرتبط با دولت چین است- در ایالات متحده فعالیت میکند؛ Yidian اکنون با این برنامه ارتباطی ندارد اما یکی از سرمایهگذاران اصلی آن IDG Capital است؛ پنتاگون میگوید شرکت IDG Capital در پکن مستقر و به ارتش چین وابسته است.
جفژنگ مدیرعامل نیوزبریک میگوید که قوانین اطلاعات و حریم خصوصی را براساس قوانین ایالات متحده رعایت میکند و حتی دادههای این خبرنامه در سرورهای آمازون مستقر در ایالات متحده نگهداری میشود. در نهایت تاکنون شواهدی مبنیبر اینکه نیوزبریک میخواهد دولت چین را برجسته نشان دهد، مشاهده نشده است.