باندپهن

فیبرنوری

June 10, 2024
16:33 دوشنبه، 21ام خردادماه 1403
کد خبر: 167729

پروژه FTTx باید در دولت چهاردهم تداوم یابد

منبع: ایسنا

یک کارشناس حوزه ارتباطات با بیان اینکه خوشبختانه در دولت سیزدهم به پروژه فیبرنوری منازل و کسب‌و کارها توجه شد تاکید کرد که نیاز است این موضوع در دولت آینده ادامه پیدا کند تا به هدف نهایی خود برسد اما در عین حال به اصلاحاتی هم نیاز دارد.

محمد مهدی جعفریان، درباره مهم‌ترین اقداماتی که انتظار می‌رود دولت چهاردهم در حوزه اقتصاد دیجیتال و توسعه آن انجام شود، اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه و اهداف و سیاست‌هایی که تنظیم شده است، سهم اقتصاد دیجیتال کشور از تولید ناخالص داخلی بالای ۱۰ درصد است و کارهایی که باید در این حوزه انجام شود، از نظر من به دو دسته ارتباطات و فناوری اطلاعات که هر دو برای رسیدن به درصد گفته شده مهم هستند، دسته‌بندی می‌شود.

وی افزود: در حوزه ارتباطات و زیرساختی اتفاقی که در دولت سیزدهم رخ داد، طرح توسعه فیبرنوری بود. موضوعی که در بسیاری از کشورها انجام شده و از ضروریات توسعه شبکه و اینترنت محسوب می‌شود. حتی اگر اینترنت همراه هم توسعه و سرعت خوبی داشته باشد باید پروژه فیبرنوری در مسیر خوبی حرکت و ادامه پیدا کند که خوشبختانه به این امر در دولت سیزدهم توجه شد اما نیاز هست باز هم ادامه پیدا کند تا به هدف نهایی خود برسد. همانگونه که گفته شد تداوم چنین طرحی ضروری است اما اصلاحاتی هم نیاز دارد.

راهکاری برای چالش شرکت‌های ارائه دهنده خدمات فیبرنوری

جعفریان در ادامه به اصلاحات مورد نیاز در پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌ و کارها پرداخت و تشریح کرد: ظاهرا بسیاری از این شرکت‌هایی که تعهداتی را در این حوزه پذیرفته‌اند، با چالش‌هایی مانند مواد اولیه فیبر نوری روبه رو هستند؛ بنابراین دولت آینده باید در این زمینه راهکاری را چه از نظر تخصیص ارز و امضای تفاهم‌نامه با کشورهای دیگر در نظر داشته باشد. مسئله دیگر نرخ‌گذاری و تأثیرگذاری آن است که هنوز هم با چالش عمده‌ای در این رابطه رو به رو هستیم.

این کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه با توجه به قیمت پایین اینترنت همراه در کشور ما، کاربران‌ خیلی علاقه‌ای به فیبرنوری و اینترنت ثابت ندارند و این در حالی است که پوشش بسیاری در کشور ایجاد شده است، تصریح کرد: بنابراین مسئله جانشینی بین این دو قیمت باید اصلاح شود.

به گفته او موضوع دیگر مربوط به یارانه‌ای است که دولت در زمینه فیبر نوری به ازای هر پوششی که ایجاد می‌کنند، به شرکت‌های فعال در این زمینه ارائه کرده است. با مطالعاتی که در این حوزه داشتیم، چالش‌هایی وجود داشته و ممکن بود یارانه گفته شده به موقع به شرکت‌ها پرداخت نشود و همین موضوع می‌تواند موانعی را ایجاد کند.

وی گفت: نکته دیگر این است که یارانه مذکور باید بخشی از آن از سوی دولت به شرکت‌ها و بخشی دیگر به مصرف کننده نهایی داده شود. درحال حاضر چالشی که وجود دارد این است با مشاهده سایت iranfttx.ir، در فیبر نوری پوشش بالایی داریم اما تعداد مصرف کننده و مشترک بسیار پایین است و یکی از دلایل آن قیمت بالاست و باید یارانه به نحوه بهتری تخصیص یابد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.