Direct to call استارلینک به دردسر جدید ارتش آمریکا بدل شد
سرویس استارلینک قابلیت تماس و ارسال پیامک موبایل با کمک ماهواره را فراهم می کند اما این سرویس به کابوسی برای نیروی فضایی آمریکا تبدیل شده زیرا سیستم ارتباطات باند محدود آن را مختل می کند.
به گزارش اینترستینگ انجینرینگ، نیروی فضایی آمریکا از نزدیک اینترنت ماهواره ای استارلینک، اسپیس ایکس و سرویس های مشابه شرکت های دیگر را رصد می کند. دلیل این امر نیز قابلیت Direct to call جدید استارلینک است که به افراد اجازه می دهد از طریق ماهواره با موبایل ها تماس برقرار کنند.
این فناوری ممکن است اختلالاتی جدی در سیستم sat com باند محدود ارتش آمریکا ایجاد کند. البته در نهایت ممکن است سرویس نوین ارتباطی جایگزین زیرساخت فعلی sat com شود.
کلنل اریک فلت مدیر معماری فضایی دفتر دستیار وزیر نیروی هوایی برای اکتساب و ادغام فضایی در کنفرانسی تاثیرات استارلینک و سرویس های مشابه بر نیروی فضایی آمریکا را توضیح داد.
وی در این باره گفت: از دیدگاه ما Direct to call یک فناوری اختلال آمیز است. شیوه تکامل این فناوری نقش مهمی در نحوه فراهم کردن سرویس های ما برای کاربران باند محدود دارد.
به بیان دیگر قابلیت تجاری Direct to call سرویسی مشابه خدمت MUOS است. MUOS سرویس برقراری تماس های امن و انتقال داده ها به نیروهای نظامی در حال حرکت آمریکا است.
نیروی فضایی آمریکا تصمیم دارد ماهواره های ارتباطات باند محدود جدید را راه اندازی کند. این فرایند به ارتش آمریکا اجازه می دهد خوشه ماهواره های فعلی MUOS خود را که هم اکنون شامل ۵ ماهواره در مدار زمین هماهنگ است، ارتقا دهد.
این ارتقا به فراهم کردن پوشش ارتباطی در دهه ۲۰۳۰ میلادی نیز کمک می کند. با این وجود فلت اعلام کرد نیروی فضایی آمریکا به دقت تحولات سرویس های ارتباطات ماهواره ای Direct to call را رصد می کند. احتمال دارد این سرویس در نهایت از MUOS پیشی بگیرد.
در ژانویه سال جاری میلادی (۲۰۲۴) اسپیس ایکس اعلام کرد نخستین پیامک را با استفاده از قابلیت Direct to call استارلینک ارسال کرده است. یک هفته بعد از آن نیز نخستین توییت با استفاده از همین قابلیت منتشر شد.
البته اسپیس ایکس تنها شرکتی نیست که تصمیم دارد این سرویس را برای مشتریان فراهم کند. AST اسپیس موبایل، ایریدیم، لاینک گلوبال و شرکت های دیگر برای ارائه سرویس های مشابه به مشتریان با یکدیگر رقابت می کنند.