سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

June 16, 2024
12:31 یکشنبه، 27ام خردادماه 1403
کد خبر: 168109

تهدید آینده لپ‌تاپ‌های کوپایلوت پلاس با شکایت آرم علیه کوالکام

منبع: Digiato

تراشه‌های کوالکام که در لپ‌تاپ‌های کوپایلوت پلاس مایکروسافت وجود دارد، ظاهراً براساس طرح‌هایی هستند که آرم ادعا می‌کند کوالکام حق استفاده از آن‌ها را ندارد. بنابراین Arm با طرح یک شکایت، اعلام کرد که می‌خواهد ارسال قریب‌الوقوع تعداد زیادی از این لپ‌تاپ‌ها را متوقف کند؛ البته کوالکام با این شکایت مقابله می‌کند. لپ‌تاپ‌های +Copilot احتمالاً هفته آینده عرضه خواهند شد، اما این وضعیت باعث می‌شود که وضعیت مجوزهای Arm تا سال 2025 نامشخص باشد.

به گزارش تک‌اسپات، مایکروسافت، کوالکام و چندین فروشنده رایانه‌های شخصی دیگر هفته آینده مجموعه‌ای از لپ‌تاپ‌ها را عرضه خواهند کرد که مایکروسافت آن‌ها را به‌عنوان پایه‌ای جدید برای دستگاه‌های Windows on Arm و روند نوظهور رایانه‌های هوش مصنوعی معرفی می‌کند. بااین‌حال، Arm ادعا می‌کند که لپ‌تاپ‌های کوپایلوت پلاس حقوق مالکیت معنوی این شرکت را نقض می‌کند.

مشکل از زمانی شروع شد که کوالکام شرکت Nuvia را خریداری کرد که مجوز طراحی پردازنده‌های سرورها را از Arm داشت. زمانی که کوالکام تلاش‌های Nuvia را به سمت پروژه‌های دیگر هدایت کرد و در نهایت منجر به تولید تراشه‌های Snapdragon X در قلب لپ‌تاپ‌های کوپایلوت پلاس شد، Arm مجوزهای Nuvia را لغو و ظاهراً حق کوالکام را از آن‌ها سلب کرد. این مسئله اساس شکایت آرم علیه کوالکام است.

کوالکام البته مدعی است که سایر مجوزهایی که از Arm دارد، طراحی تراشه‌های اسنپدراگون ایکس را پوشش می‌دهند. علاوه‌براین، تفاسیر متفاوت از قرارداد Nuvia ممکن است قدرت Arm برای فسخ مجوز Nuvia را زیر سؤال ببرد.

احتمال توافق کوالکام و آرم؟
در هر صورت، مایکروسافت، کوالکام، دل، اچ‌پی، ایسر، ایسوس، سامسونگ و لنوو قصد دارند لپ‌تاپ‌های کوپایلوت پلاس را در 18 ژوئن (29 خردادماه) عرضه کنند و این شکایت عملاً شانسی برای توقف عرضه این لپ‌تاپ‌ها ندارد. جلسات دادگاه دعوای حقوقی بین آرم و کوالکام قرار است در ماه دسامبر آغاز شود و برخی تحلیلگران بر این باورند که احتمالاً این دو شرکت در پشت پرده با یکدیگر به توافق خواهند رسید و این دعوای حقوقی ادامه نمی‌یابد.

علی‌رغم نبرد قانونی در آینده، آرم از تقاضای دوباره بازار نسبت به معماری خود استفاده می‌کند تا ادعاهای جسورانه‌تری در مورد آینده رایانه‌های شخصی مبتنی بر معماری‌اش داشته باشد. «رنه هاس»، مدیرعامل این شرکت پیش‌بینی می‌کند که 50 درصد رایانه‌های شخصی ویندوزی تا قبل از پایان این دهه، از تراشه‌های Arm استفاده خواهند کرد.

هدف این ابتکار بهبود کارایی رایانه‌های شخصی ویندوزی مشابه دستاوردهایی است که اپل با پردازنده‌های سیلیکونی اپل مبتنی بر آرم داشت. مایکروسافت همچنین از عرضه این محصولات به‌عنوان فرصتی برای پیوستن به ترند رایانه‌های هوش مصنوعی در کنار اینتل، AMD و اپل استفاده می‌کند که شروع به استفاده از NPU برای پردازش مدل‌های هوش مصنوعی مولد محلی کرده‌اند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.