سعید جلیلی: حفظ دادههای مردم مهم است و جلوی کلاهبرداری و هرزهنگاری گرفته شود
ICTna.ir- سعید جلیلی، کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: درود میفرستم به دانشمندان و کاربرانی که در برابر فضای مجازی منفعل برخورد نکردند و سعی کردند بر آن سوار شدند و پیام رسانهای بله، سروش، روبیکا، ایتا، بلد، کافه بازار و اسنپ را راه انداختند و در فضای مجازی برخورد فعالانه داشتند.
به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، او در سومین دور مناظرات انتخابات ریاست جمهوری افزود: امروز در سطح جهان سکوهای فضای مجازی نقش فزایندهای در حکمرانی داشته است. سکو آنجایی است که کاربر فعال داشته باشد و دولتها دنبال بینالمللی کردن سکوهای خود هستند و برای فعالیت سکوهای دیگر قوانین سختگیرانه تصویب میکنند مانند آمریکا که برای تیکتاک قوانین سختگیرانه تصویب کرد و اروپا هم همینطور قوانین دوقلو را تصویب کرد.
جلیلی اظهار داشت: در بحث هوش مصنوعی نگرانی آنها این است که در این فضا اگر کسانی بتوانند حاکم بشوند، اطلاعات معتبر را سرکوب و دادههای غلط را نشر بدهند که در حکمرانی تاثیرگذار است. هوش مصنوعی ابزار سلطه است و وقتی امکان داشته باشند، دهها سایت را به روی ما میبندند و عکس حاج قاسم را پاک میکنند.
به گفته او، کسانی که فعال برخورد کردند، نگذاشتند کشور مصرفکننده باشد و حکمرانی را به داخل کشور آوردند و نشان دادند وقتی فعالانه برخورد کنید، مردم استفاده میکنند. مانند اپلیکیشن نشان که به جای ویز آوردند و مردم استفاده کردند.
جلیلی افزود: سکوهای ارتباطی میتوانند سکوی جهش مردم ایران باشند و امروز ظرفیت خوبی داریم و جوانان و متخصصان کارآفرین خوبی در این حوزه داریم. یکی از آثار آن اشتغال است که میتواند با ظرفیتهای موجود برای تولیدکننده محتوا ۱۰ درصد هزینه اینترنت پرداخت شود و موج اشتغال ایجاد میشود. زنان در این بستر شغلهای فراوانی خواهند داشت و میتوانند درآمد کسب کنند.
او اظهار داشت: امروز فضای مجازی با زندگی مردم عجین شده و دولت وظیفه استفاده حداکثری از فرصتها دارد و تهدیدها را به حداقل برساند. اگر از حقوق مردم صحبت میکنیم، حفظ دادههای مردم مهم است و جلوی کلاهبرداری و هرزهنگاری گرفته شود.
جلیلی با اشاره به اینکه هر محدودیتی که پیش میآید و هر حقی را صحبت میکنیم، یک آزادی میتواند مستمر باشد وقتی با مسوولیتپذیری همراه باشد، افزود: مسوولیتپذیری روشن برای سکوهای داخلی و خارجی شکل بگیرد. حق و آزادی قرار میدهید، مسوولیتپذیری آن آزادی را مستمر میکند.
او گفت: گزارشها باید واقعی باشد. باید عدد بگویید. مرکز توسعه تجارت الکترونیکی درخرداد میگوید ارزش تراکنشها ۲۵۰ درصد و تعداد تراکنشها ۴۰ درصد افزایش یافته است. شبکه ملی اطلاعات در تمام این سالها با ۳۰ درصد تحویل گرفتهاند و الان ۶۰ درصد موفقیت داشته است.
جلیلی افزود: دولت برای خانوادههای شهری فیبر نوری را توسعه داده که صدها برابر سرعت اینترنت را افزایش میدهد. توسعه اینترنت در روستاها از زحمات دولت رییسی بوده است. در برنامه هفتم جدیت خرج کردند موانع قانونی توسعه فیبر نوری را برطرف کنند.
او گفت: هشت درصد از تولید ناخالص داخلی از دیجیتال است و باید به ۲۰ درصد برسد. هر ایرانی نباید صرف مصرفکنده باشد. میتواند تولیدکننده باشد. کالا و خدمات و محتوا هم تولیدکننده باشد و ۱۰ درصد درآمد به تولیدکننده محتوا برسد.