قاضیزاده هاشمی: گوگلپلی و برخی بازیها را بیدلیل فیلتر و مردمآزاری کردیم
ICTna.ir – امیرحسین قاضیزاده هاشمی، کاندیدای چهاردهمین دور انتخابات ریاست جمهوری گفت: اینترنت کالای اساسی است و زندگی با آن ممزوج است. فرزند برای آموزش و مادر برای کسب و کار اینترنتی و ارتباط به آن نیاز دارد.
به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، او در سومین دور مناظرات انتخابات ریاست جمهوری افزود: یکی از مشاغل زنانه، مشاغل اینترنتی است. دولت هوشمند هم بدون اینترنت اتفاق نمیافتد. اقتصاد دیجیتال و محدودیتهای جغرافیایی و نظارت و نقد مسوولین هم بدون اینترنت امکان پذیر نیست.
قاضیزاده هاشمی اظهار داشت: شفافیت در بستر اینترنت هوشمند شکل میگیرد. ما نیازمند اینترنت سریع و هوشمند هستیم.
زیرساخت اینترنت توسعه نیافته و یک دهه توسعه زیرساختها متوقف بوده است.
او افزود: محدودیتهای فکر نشده، حداقلی نبودن محدودیتها و نبودن نیروی انسانی مجرب و متخصص که مهاجرت میکنند از چالشهای این حوزه است. در دولت سیزدهم تلاشهایی کردیم اما چون رتبهمان در ۱۸۰ کشور ۱۵۶ بودیم در پروژه اینترنت ثابت پروژه فیبر ثابت شروع شده است و اینترنت ثابت از ۹ مگ به ۱۴ مگ رسیده و سرعت اینترنت همراه هم از ۲۲ به ۳۶ مگ رسیده است.
قاضیزاده هاشمی گفت: فیلترشکنها سرعت را به شدت کاهش دادهاند. تلگرام ۴۴ میلیون مشترک داخل ایران دارد و محدودیتها برای آن پاسخگو نبوده است. جاهایی افراط کردیم. در دنیا هم سایتهای مستهجن محدودیت دارد و در این بخشها باید سخت و گران برخورد کنیم اما خیلی از آنها با دقت و معقول نبوده است.
او با اشاره به اینکه گوگلپلی و برخی بازیها را بیدلیل فیلتر و مردم آزاری کردیم، افزود: بهترین قاضی عرف جامعه است. باید خانوادهها و مردم درگیر شوند و خودشان کنترل میکنند. میبایست باتوجه به اینکه دانشمند و فناوری را داشتیم وارد بحث حکمرانی در فضای مجازی بشویم. هم در سکوها و صنعت فضایی ابزار داریم و در دولت سیزدهم کار گستردهای در حوزه فضا انجام دادیم.
او اظهار داشت: اقداماتی که برای حفظ سلامت روحی و روانی فرزندان انجام میدهیم و سایتهای مستهجن آنها نابود میکند، باید همین احساس را برای خانواده و جامعه هم داشته باشیم. ما قرار است خادم مردم باشیم و آرام زندگی کنند.
قاضیزاده هاشمی افزود: باید توسعه امکانات را سرعت بدهیم. متوقف بوده اما بیانصافی نکنند و ببینید در دو سال و ۱۰ ماه دولت آقای رییسی چه اتفاقات بزرگی افتاده است.
به گفته او، اگر کل فیلترینگ را هم برداریم و پایه اقتصاد دیجیتال را روی پلتفرمهای خارجی ببریم، اگر هوس کنند حسابها را ببندند چه کنیم؟ کلاهبرداری کردند چه کنیم؟ مگر اجازه انتشار عکس حاج قاسم را دادند؟ مکرون میگوید اینترنت آمریکایی وجود دارد و باید اینترنت اروپایی را توسعه دهیم. چرا کسی از اوبر و آمازون صحبت نمیکند چون پلتفرمهای خوبی توسعه یافته که مردم دیگر به آنها احساس نیاز نمیکنند.
به گفته این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، عدم سرمایهگذاری برای توسعه شبکه اجتماعی موثر و جهانی باعث شده عقب بیافتیم. باید با کشورهای همپیمان خودمان که با ذایقه ما یکی است، پلتفرمها را توسعه بدهیم. باید وارد موضوع حکمرانی در این حوزه شویم. باید بتوانیم فضای تولید پهنای باند، محتوا و زیرساختهای فضای مجازی را توسعه دهیم و سرمایهگذاری کنیم. ماهواره را توسعه دادیم که محدودیتها را به ما تحمیل نکنند.