هوش مصنوعی

June 27, 2024
13:27 پنجشنبه، 7ام تیرماه 1403
کد خبر: 168711

اظهارات مدیر هوش مصنوعی مایکروسافت درباره تاریخ احتمالی عرضه GPT-6

منبع: Digiato

OpenAI حدود یک ماه قبل از مدل جدید GPT-4o رونمایی کرد اما همچنان گمانه‌زنی‌های مختلفی درباره تاریخ معرفی و مشخصات مدل بعدی این شرکت وجود دارد. به‌تازگی نیز «مصطفی سلیمان»، مدیر ارشد هوش مصنوعی مایکروسافت، در مصاحبه‌ای به GPT-5 و GPT-6 اشاره کرده است می‌توان گفته‌های او را نقشه راه احتمالی OpenAI در نظر گرفت.

مصطفی سلیمان اخیراً با «ست روزنبرگ»، سرمایه‌گذار حوزه فناوری و هوش مصنوعی، درباره آینده هوش مصنوعی مولد و مدل‌های GPT صحبت کرده است. ست روزنبرگ از سلیمان درباره استقلال بیشتر هوش مصنوعی در آینده پرسید و مدیر ارشد مایکروسافت ضمن توضیح این مسئله، به مدل‌های آتی OpenAI اشاره کرد.

مدل‌های هوش مصنوعی GPT-5 و GPT-6 با استقلال بیشتر

مصطفی سلیمان پیش‌بینی می‌کند تا 2 سال دیگر مدل‌های هوش مصنوعی می‌توانند از دستورالعمل‌ها پیروی کنند و اقدامات پیشرفته‌تر انجام بدهند که ممکن است به استقلال بیشتر آن‌ها منجر شود. او می‌گوید اجرای برخی دستورالعمل‌های پیشرفته به 100 برابر توان رایانشی و داده‌های آموزشیِ بیشتر نیاز دارد؛ بنابراین به اعتقاد سلیمان این هدف احتمالاً دو سال دیگر و در GPT-6 محقق خواهد شد.

باتوجه‌به صحبت‌های سلیمان می‌توان گفت GPT-5 سال 2025 و مدل GPT-6 نیز 2026 از راه خواهند رسید. البته ممکن است نام آن‌ها متفاوت باشد.

مصطفی سلیمان درباره استقلال و خودمختاری هوش مصنوعی می‌گوید: «گمان نمی‌کنم ما در مسیر خودمختاری کامل قرار داشته باشیم. فکر می‌کنم خودمختاری کامل بسیار خطرناک است. اگر یک عامل [هوش مصنوعی] داشته باشید که بتواند برنامه‌هایش را تدوین کند، به اهدافش برسد و منابع خود را به‌ دست آورد، این اتفاق خطرناک خواهد بود.»

درعوض، پیشنهاد سلیمان این است که باید هدف اصلی بیشتر پیرامون «خطوط باریک خودمختاری» باشد، بدین معنا که عامل هوش مصنوعی برای انجام یک کار معین به سطوحی از استدلال و برنامه‌ریزی مستقل نیاز دارد، اما توسط برخی از مرزهای مشخص نیز محدود شده است.

هفته گذشته «میرا موراتی»، مدیر ارشد فناوری OpenAI در مصاحبه‌ای گفت که احتمالاً تا یک سال و نیم دیگر شاهد معرفی از هوش مصنوعی جدید این شرکت باشیم که توانایی آن هم‌سطح مقطع دکتری خواهد بود. در نهایت باید دید که این مدل‌ها در چه تاریخی و با چه نامی عرضه می‌شوند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.