خدمات ابری و مجازی‌سازی

فناوری اطلاعات

June 27, 2024
14:08 پنجشنبه، 7ام تیرماه 1403
کد خبر: 168723

تحقیقات دولت بایدن از خدمات اینترنتی و ابری شرکت‌های چینی

منبع: ایسنا

دولت بایدن سرگرم تحقیقات از چاینا موبایل، چاینا تلکام و چاینا یونیکام به دلیل نگرانی از احتمال سوءاستفاده این شرکت‌ها از دسترسی به داده‌های شهروندان آمریکا از طریق کسب و کارهای اینترنت و ابری آمریکایی‌شان و فراهم کردن این اطلاعات به پکن است.

منابع آگاه به رویترز گفتند: مقامات وزارت بازرگانی آمریکا در حال انجام این تحقیقات هستند که پیش از این، گزارش نشده بود. برای این شرکت‌های دولتی، احضاریه ارسال شده و تحلیل مبتنی بر ریسک از چاینا موبایل و چاینا تلکام انجام شده اما این بررسی به اندازه تحقیقات از چاینا یونیکام، پیشرفت نکرده است.

این شرکت‌ها حضور کوچکی در آمریکا دارند و خدمات ابری و عمده فروشی ترافیک اینترنت را انجام می‌دهند. در حالی که رگولاتورهای آمریکا، شرکت‌های مخابراتی چینی را از فراهم کردند خدمات تلفن و خرده فروشی اینترنت در آمریکا منع کرده اند، خدمات مذکور، به آنها دسترسی به داده‌های شهروندان آمریکایی را فراهم می‌کند.

سفارت چین در واشنگتن اعلام کرد امیدوار است آمریکا سرکوب شرکت‌های چینی تحت بهانه‌های واهی را متوقف کند و خاطرنشان کرد چین به دفاع از حقوق و منافع شرکت‌های چینی ادامه خواهد داد.

رویترز هیچ شواهدی از این که شرکت‌های مخابراتی چینی، عمدا اطلاعات حساس آمریکایی را در اختیار دولت چین قرار داده اند یا مرتکب خلاف دیگری شده اند، ‌ نیافته است.

این تحقیقات، جدیدترین اقدام واشنگتن برای جلوگیری از بهره برداری پکن از دسترسی شرکت‌های چینی به داده‌های آمریکایی برای آسیب زدن به شرکت‌ها، شهروندان آمریکایی یا امنیت ملی در راستای شدت گرفتن جنگ فناوری بین دو رقیب ژئوپلیتیکی است. این برخورد نشان می‌دهد دولت آمریکا تلاش می‌کند راه‌های باقیمانده برای شرکت‌های چینی برای دسترسی به داده‌های آمریکایی را مسدود کند.

به گفته منابع آگاه، رگولاتورهای آمریکا هنوز درباره اینکه چطور به این تهدید احتمالی واکنش نشان دهند، تصمیمی نگرفته اند اما با داشتن اختیار تحقیقات از خدمات اینترنتی فروخته شده در آمریکا توسط شرکت‌های متعلق به کشورهای متخاصم خارجی، رگولاتورهای آمریکا می‌توانند جلوی معاملاتی را بگیرند که به آنها اجازه می‌دهد دیتاسنترها را اداره کرده و داده‌ها را برای فراهم‌کنندگان خدمات اینترنتی، روت (route) کنند.

به گفته منابع آگاه و کارشناسان، مسدود کردن معاملات مهم، مانع از قابلیت شرکت‌های چینی برای عرضه خدمات اینترنتی و ابری رقابتی به مشتریان جهانی شده و کسب و کار آمریکایی باقی مانده آنها را فلج می‌کند.

شرکت‌های مخابراتی مغضوب آمریکا

چاینا موبایل، چاینا تلکام و چاینا یونیکام از مدتها قبل در تیررس واشنگتن بوده اند. کمیسیون ارتباطات فدرال، در سال ۲۰۱۹ با درخواست چاینا موبایل برای فراهم کردن خدمات تلفنی مخالفت کرد و مجوز چاینا تلکام و چاینا یونیکام برای این خدمات را به ترتیب در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ لغو کرد. این کمیسیون در آوریل، گام دیگری پیش رفت و فراهم کردن خدمات پهنای باند را برای این شرکت‌ها قدغن کرد.

یک عامل تاثیرگذار در تصمیم کمیسیون ارتباطات فدرال، گزارش سال ۲۰۲۰ سایر سازمان‌های دولتی آمریکا بود که توصیه کرده بودند مجوز چاینا تلکام برای فراهم کردن خدمات تلفنی آمریکایی لغو شود. این گزارش به حداقل ۹ موردی اشاره کرده بود که چاینا تلکام، ترافیک اینترنت را از طریق چین هدایت کرده بود و ریسک رهگیری، دستکاری یا مسدود کردن داده‌ها از رسیدن به مقصد مورد نیاز را ایجاد کرده بود.

چاینا تلکام اما ادعاهای دولت آمریکا را رد کرده و به سازمان‌های آمریکایی اعلام کرده بود مشکلات روتینگ، متداول هستند و در همه شبکه‌ها اتفاق می‌افتند.

بر اساس گزارش رویترز، این شرکت مخابراتی تلاش کرد تصمیم کمیسیون ارتباطات فدرال را باطل کند اما دادگاه تجدیدنظر، این استدلال‌ها را رد و اعلام کرد این سازمان‌ها، شواهد جامعی را ارائه کرده اند که دولت چین ممکن است از شرکت‌های فناوری اطلاعات چینی به عنوان ابزاری برای جاسوسی و خرابکاری استفاده کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.