هوش مصنوعی

June 29, 2024
11:27 شنبه، 9ام تیرماه 1403
کد خبر: 168889

مدیر ارشد مایکروسافت: می‌توان از محتوای وب آزادانه برای آموزش هوش مصنوعی بهره برد

منبع: Digiato

یکی از بزرگ‌ترین بحث‌های دنیای هوش مصنوعی مولد احتمال استفاده شرکت‌های آموزش‌دهنده این مدل‌ها از داده‌های تحت کپی‌رایت در وب است. تاکنون نیز این مسئله منجر به شکایت‌های متعددی علیه شرکت‌های هوش مصنوعی مولد، ازجمله مایکروسافت و OpenAI شده است. اکنون «مصطفی سلیمان»، مدیر ارشد هوش مصنوعی مایکروسافت، آشکارا می‌گوید هرکسی می‌تواند از این داده‌ها بهره ببرد.

مصطفی سلیمان به‌تازگی با «اندرو راس سورکین» از CNBC مصاحبه کرده و در این مصاحبه به یکی از پرحاشیه‌ترین بحث‌های آموزش هوش مصنوعی مولد پرداخته است. در قسمتی از این مصاحبه، مصطفی سلیمان درباره استفاده آزادانه از داده‌های موجود در وب می‌گوید:

«قرارداد اجتماعی محتواها از دهه 90 این بوده است که می‌توان از محتوایی که در وب باز وجود دارد، استفاده منصفانه کرد. هرکسی می‌تواند آن را کپی، بازسازی یا بازتولید کند. این [محتوا] رایگان‌افزار (Freeware) است.»

این مصاحبه در جریان جشنواره Aspen Ideas انجام شد.

نظرات مصطفی سلیمان درباره آموزش هوش مصنوعی
مصطفی سلیمان همچنین درباره محتواهایی که ناشر اجازه استفاده از آن‌ها را نداده، صحبت کرد. او می‌گوید علاوه‌بر محتواهای باز موجود در وب، دسته‌بندی جداگانه‌ای نیز وجود دارد که وب‌سایت، ناشر یا سازمان خبری به‌صراحت گفته به هر دلیلی از ایندکس‌کردن و استخراج مطالب خودداری شود. از نظر مصطفی سلیمان این دسته‌بندی خاکستری است و احتمالاً استفاده از آن می‌تواند به شکایت منتهی شود.

به نظر می‌رسد پاسخ سلیمان نشان می‌دهد مایکروسافت و شاید دیگر شرکت‌های مولد هوش مصنوعی معتقدند تقریباً از همه‌چیز در اینترنت می‌توان برای آموزش مدل‌ها استفاده کرد و این شرکت‌ها مجبور نیستند به سازندگان آن محتوا پولی بدهند. احتمالاً این مشاجره باعث می‌شود در ماه‌ها و سال‌های آینده مسائل حقوقی بیشتری مطرح شود.

طبق گزارش هفته گذشته، استارتاپ TollBit می‌گوید ظاهراً چند شرکت هوش مصنوعی پروتکل امنیتی سایت‌ها را که برای جلوگیری از استخراج مطالب آن‌ها استفاده می‌شود، نادیده می‌گیرند. به‌ نظر می‌رسد دو شرکت بزرگ OpenAI و Anthropic نیز این پروتکل‌ها را دور می‌زنند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.