هوش مصنوعی

June 29, 2024
13:54 شنبه، 9ام تیرماه 1403
کد خبر: 168921

شراکت مایکروسافت با OpenAI و قرارداد گوگل و سامسونگ زیر ذره‌بین اتحادیه اروپا

منبع: Zoomit

همکاری شرکت‌های بزرگ فناوری ازجمله مایکروسافت با OpenAI و گوگل با سامسونگ، زیر ذره‌بین اتحادیه‌ی اروپا رفته‌اند.

قرارداد همکاری میان مایکروسافت و OpenAI، احتمالاً با تحقیقات ضدانحصار اتحادیه‌ی اروپا مواجه شود. دلیل این امر، بندهای انحصاری موجود در قرارداد مذکور اعلام شده که نگرانی‌هایی را درمورد افزایش سلطه‌ی مایکروسافت در حوزه‌ی هوش مصنوعی ایجاد کرده است. از طرف دیگر، قرارداد همکاری گوگل با سامسونگ در حوزه‌ی هوش مصنوعی نیز اکنون تحت بررسی اتحادیه‌ی اروپا قرار دارد.

مارگارت وستاگر، کمیسر رقابت بازارِ اتحادیه‌ی اروپا اعلام کرد سازمان‌های نظارتی اتحادیه برای درک بهتر موضوع همکاری مایکروسافت با OpenAI، به‌دنبال دریافت نظرات تکمیلی هستند. این اقدامات، نگرانی‌های جهانی سازمان‌های نظارتی را درمورد استفاده از قدرت مایکروسافت و سایر شرکت‌های بزرگ فناوری در بازارهای جدید و به‌ویژه در حوزه‌ی هوش مصنوعی، نشان می‌دهد.

وستاگر در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۲ و فروردین ۱۴۰۳) پرسشنامه‌هایی درمورد همکاری‌های مایکروسافت، گوگل، متا و ByteDance (مالک تیک‌تاک) و سایر بزرگان فناوری در حوزه‌ی هوش مصنوعی برای این شرکت‌ها ارسال کرد. او در کنفرانس خبری گفت: «ما پاسخ‌ها را بررسی کرده‌ایم و اکنون درحال ارسال درخواست پیگیری برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد توافق میان مایکروسافت و OpenAI هستیم. هدف این است که بفهمیم آیا بندهای انحصاری خاص در قرارداد مذکور می‌تواند روی رقبای شرکت‌های یادشده تأثیر منفی داشته باشد؟»

به گزارش رویترز، سازمان‌های نظارتی اتحادیه‌ی اروپا درحال آماده‌سازی پرونده‌ای هستند که می‌تواند به آغاز تحقیقات درمورد همکاری مایکروسافت با OpenAI منجر شود. سخنگوی مایکروسافت گفت: «ما آمادگی پاسخگویی به همه‌ی سؤالات کمیسیون اروپا را داریم.»

وستاگر می‌گوید همکاری مایکروسافت با OpenAI به‌دلیل اینکه مایکروسافت روی OpenAI کنترل کاملی ندارد، تحت قوانین ادغام اتحادیه‌ی اروپا قرار نخواهد گرفت. با وجود اینکه شرکت مادر OpenAI، سازمانی غیرانتفاعی محسوب می‌شود، اما سازنده‌ی ویندوز ۱۳ میلیارد دلار در شرکت تابعه‌ی انتفاعی آن سرمایه‌گذاری کرده که معادل ۴۹ درصد سهام است.

وستاگر نگرانی‌هایی را درمورد ممانعت شرکت‌های بزرگ فناوری از دسترسی توسعه‌دهندگان کوچک هوش مصنوعی به کاربران و کسب‌وکارها مطرح کرد. او گفت: «به‌منظور درک بهتر تأثیرات توافق گوگل با سامسونگ برای نصب پیش‌فرض مدل هوش مصنوعی جمنای نانو (Gemini Nano) روی برخی از دستگاه‌های سامسونگ، درخواست‌هایی برای کسب اطلاعات بیشتر به این شرکت‌ها ارسال می‌کنیم.»

گوگل در ژانویه‌ (دی و بهمن ۱۴۰۲) توافق چندساله‌ای با سامسونگ انجام داد تا فناوری هوش مصنوعی خود را با گوشی‌های هوشمند سری گلکسی S24 سامسونگ ادغام کند. وستاگر گفت: «اطمینان حاصل خواهیم کرد این شیوه‌ها از قوانین کنترل ادغام ما فرار نکنند، به‌ویژه اگر در نهایت به تمرکز قدرت در شرکت خاصی منجر شوند.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.