سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

June 30, 2024
21:47 یکشنبه، 10ام تیرماه 1403
کد خبر: 168994

ادامه تلاش هواوی برای پیشرفت در صنعت تراشه

منبع: Zoomit

هواوی در حال تلاش برای دستیابی به فناوری‌های روز دنیا در زمینه‌ی ساخت تراشه‌ها است.

هواوی در سال ۲۰۲۴ با وجود تحریم‌ ایالات متحده علیه صنعت نیمه‌هادی چین، موفق شد به دستاوردهای چشمگیری از رسیدن به فناوری‌های پنج و سه نانومتری تا ساخت تراشه‌‌ی هوش مصنوعی Ascend و فروش ۶ میلیارد دلاری پردازنده‌ی کرین دست پیدا کند.

در سال ۲۰۱۹، دولت آمریکا شرکت هواوی را به بهانه‌ی نگرانی‌های امنیتی در فهرست سیاه قرار داد. این اقدام درنهایت موجب ممنوعیت ارسال تجهیزات بسیار پیشرفته‌ی تراشه‌سازی به چین شد. پیش از این ممنوعیت، هواوی پردازنده‌های خود را ازطریق TSMC تأمین می‌کرد؛ اما محدودیت‌های تجاری خارجی باعث توقف تولید پردازنده‌های سفارشی کرین تایوانی‌ها شد.

در شهریور سال گذشته، هواوی با معرفی سری میت ۶۰ که از تراشه‌ی ۷ نانومتری کرین 9000s استفاده می‌کرد، نقطه‌ی عطفی برای خود رقم زد. عرضه‌ی این گوشی با استقبال خیره‌کننده‌ای در بازار چین مواجه شد و مقام‌های ایالات متحده را سردرگم کرد. این گوشی هواوی از تراشه‌ی بسیار پیشرفته‌ای استفاده نمی‌کرد؛ اما نشان‌دهنده‌ی بازگشت هواوی به مسیر درست بود.

هواوی با SMIC، بزرگ‌ترین تراشه‌ساز چین، برای تولید پردازنده‌های کرین 9000s با استفاده از نود N+2 این شرکت همکاری می‌کند. علاوه‌براین، SMIC در حال توسعه‌ی نسخه‌های پیشرفته‌تر این پردازنده است. تولیدکنندگان چینی به اسکنرهای EUV دسترسی ندارند؛ بنابراین، مجبورند که از تجهیزات قدیمی‌تر ساخت ASML استفاده کنند.

غول فناوری چینی باور دارد که اگر صنعت تراشه‌سازی خود را به‌روز نکند، شکاف فناوری بزرگ‌تر خواهد شد. به‌نظر می‌رسد تحریم‌های ایالات متحده به فرصتی برای مستقل‌شدن شرکت‌های چینی تبدیل شده است.

در فروردین امسال، هواوی گوشی پیورا ۷۰ اولترا را با تراشه‌ی جدید Kirin 9010 معرفی کرد. این پردازنده را SMIC تولید و از نود هفت نانومتری پیشرفته‌تری از نسل قبل خود استفاده کرد.

گفته می‌شود هواوی و SMIC در حال توسعه‌ی لیتوگرافی پنج نانومتری با به‌کارگیری ابزارهای قدیمی DUV هستند و قصد دارند با فناوری SAQP به ابعاد سه نانومتری دست پیدا کنند.

تراشه‌ی هوش مصنوعی هواوی یکی دیگر از دستاوردهای این شرکت است. Ascend 910B در چین بسیار محبوب شده است و شرکت‌های چینی مانند بایدو (گوگل چین) این تراشه را با پردازنده‌ی A100 انویدیا جایگزین کرده‌اند. بنچمارک‌ها نشان داده‌اند که Ascend 910B حدود ۲۰ درصد از A100 سریع‌تر است.

گفته می‌شود که هواوی هسته‌های قدرتمندی موسوم‌ به Taishan را آزمایش می‌کند که سرعت آن‌ها ۱۷۵ درصد بیشتر از سری کرین 9000 است؛ بنابراین، ممکن است تا پایان امسال شاهد پردازنده‌ی پنج نانومتری در سری میت ۷۰ باشیم.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.